Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ugye semmi baja nem lesz az...

Ugye semmi baja nem lesz az autónak?

Figyelt kérdés
Nagyon megviselt, pedig teljesen piti dolog. Kifogyott az üzemanyag menet közbe. Elkértem az autót, szüleimtől. 3 hónapos jogosítvánnyal, nagy nehezen ideadták. 14 km-t mentem városban, itt ott megálltunk egyik ismerősömmel. Jövök haza, elkezd lassulni az autó, nem tudtuk mivan, kicsit lentebb húzódtam. Nyomtam neki a gázt, nem gyorsult sehova. Aztán döcög az autó. Még egy nem forgalmas útra szépen leálltam, kitettem a vészvillogót. Szakadó eső kiszállás, és toltuk. Hazatoltuk (3 kilométer ) Próbáltam beindítani, semmit nem csinál csak az alap hang, mikor indítok. Holnap megyek a kútra, és veszek bele üzemanyagot 5 litert. Nem lehet semmi komolyabb baja igaz??
2012. ápr. 7. 22:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Esetleg eldugult az üzemanyagszűrő, mert a tank aljáról felszívta a szmötyit. De hogy az istenbe nem lehet észrevenni, ha fogytán a nafta?
2012. ápr. 7. 23:00
 2/22 A kérdező kommentje:
Észre vettem, de ugy voltam vele hogy még az alsó csíkot karcolja a mutató, akkor van benne elég. Nem volt.. :S
2012. ápr. 7. 23:04
 3/22 anonim ***** válasza:
Esélyes hogy kifogyott a benzin, de igazán nézhetnéd néha a műszerfalat hogy mennyi benzin van benne. Amúgysem szerencsés a legvégére hagyni a tankolást pont azért mert aljáról már ne szívja be a benzint. Reméljük sikerrel jársz és beindul.
2012. ápr. 7. 23:07
 4/22 anonim ***** válasza:

Egyetlen alkalomtól még nem lesz nagy baja. Az üzemanyag-ellátó rendszer elemei (üzemanyag-szivattyú, befecskendezőfejek, vagy épp mikor mi) nem szeretnek szárazon futni, de attól nem nyekkennek meg, hogy egyszer kifogyott a benzin.

Az viszont megeshet, hogy az üzemanyag-szivattyú felkapta a tartály aljáról a kicsit koszosabb benzint is. Bár ennek elkerülésére a szívócsonk nem a tartály legalján szokott lenni, viszont az utolsó decik akkor is jóval koszosabbak, mint a többi. Legrosszabb esetben az üzemanyagszűrő cseréjével meg lehet úszni a dolgot.

2012. ápr. 7. 23:14
 5/22 A kérdező kommentje:
Én is nagyon remélem. Remélem nem lett nagy baja.. mert akkor tuti hogy soha többet nem ülök be:S így is eléggé szarul jött most.
2012. ápr. 7. 23:17
 6/22 anonim ***** válasza:

Milyen motor van benne?

Mert például a TDI-k az istenért nem indulnak be "maguktól" ha kifogyott belőlük előzőleg a nyál. Légteleníteni kell bennük az üzemanyag rendszert.

2012. ápr. 7. 23:49
 7/22 A kérdező kommentje:
Hallod nem tudom. Suzuki swift 1.3 gl
2012. ápr. 7. 23:51
 8/22 A kérdező kommentje:
a régebbi 96
2012. ápr. 7. 23:52
 9/22 anonim ***** válasza:

Azzal nem lesz semmi gond.

Simán indulni fog (és semmi baja sem lesz).

2012. ápr. 7. 23:54
 10/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugtattál. Szerinted, 5 liter elég hogy életre keltsem?
2012. ápr. 7. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!