Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel fogyaszt többet az...

Mennyivel fogyaszt többet az autó hidegen?

Figyelt kérdés

azért kérdem, mert kíváncsi lennék, mennyit fogyasztana, ha vele járnák munkába.

1,5 km re lakok ,és az alatt nem tud felemlegetni a motor. Elvileg, ha 8 literes fogyasztással számolunk, 3,5 literrel meg kellene usszam 1 hónapi munkábajárást. De mennyi a valóságban? Mennyi -20c és +30c fokban? Ki lehet ezt számítani? Vagy van valakinek ehhez tapasztalata?

2012. márc. 27. 22:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet kiszámolni. Erőssen tipusfüggő is. Meg forgalomfüggő. De a 3,5 l/hónapos fogyasztást felejtsd el. :)
2012. márc. 27. 22:46
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
sokkal többet fog zabálni, legalább 15 literes fogyasztással számolj jéghideg motornál
2012. márc. 27. 23:06
 3/16 anonim ***** válasza:
és mi számít hideg motornak?
2012. márc. 27. 23:08
 4/16 anonim ***** válasza:

Ha vicces kedvemben lennék azt írnám, még mindig nem elég drága benzin... Úgy örülnék ha 1,5 km-re laknék munkahelyemtől, simán járnék gyalog(a nagyon havas, esős napokat kivéve).

Egyébként a 8l egy átlagfogyasztás, ami azt jelenti, hogy nem egyenletesen oszlik el, hanem az autó hol többet fogyaszt mint 8, hol kevesebbet. Általában indulás után a legnagyobb a fogyasztás, amíg fel nem melegszik a motor. Ilyen rövid távnál szerintem szinte elhanyagolható a többletfogyasztás télen, de ne lepődj meg akár 10l-es fogyasztáson sem, ha csak ilyen rövid távokra használod.

2012. márc. 27. 23:13
 5/16 anonim ***** válasza:
17%
apám én 15km-t járok meg biciklivel a melóba és még haza is :) , ne legyél lusta ember :) pattanj bicóra vagy robogóra aztán tekerd le azt a napi 3 kilométert . Nem olyan nagy táv az. Esőben meg mehetsz autóval. Télen meg egyenesen élvezet biciklizni :)
2012. márc. 27. 23:17
 6/16 anonim ***** válasza:
A 3,5l hogy jött ki? Ha az adataidat vesszük, akkor napi 3km 20 munkanappal számolva havi 60km. Ha 8l-t fogyaszt a géped, akkor ez 4,8l. A valóságban több lesz.
2012. márc. 27. 23:22
 7/16 anonim ***** válasza:
Nekem egy amúgy 7-8 literes fogyasztású Passat napi 2x3 km-es használat mellett 13-14 litert zabált. Valamint jelentős mennyiségű olajat is fogyasztott (0,7 liter/1000 km-re jött ki kb., pedig amúgy sose volt vele ilyen gond)! Szerencsére viszonylag hamar meggyógyult a térdem, és visszatérhettem a rendszeres reggeli és délutáni sétákhoz, még a legnagyobb hóban is:)
2012. márc. 28. 00:37
 8/16 anonim ***** válasza:

Az én dízeles autóm ami 6,5-7L gázolajat fogyaszt ha hidegen használom 2-3Km-es távokon akkor simán bekajálja a 10-12litert. (a fedélzeti computer szerint)

Egyébként nagyon káros a motorra nézve a hidegen használat!

Lesavasodik az olaj stb...

2012. márc. 28. 09:01
 9/16 anonim ***** válasza:

ember! egy életerős, munkaképes férfi/nő ne tudjon már napi 3km-t gyalogolni. OMG! asszem ezt nevezik "még a wc-re is kocsival..."szindrómának.

marhára nem éri meg ennyit menni autóval, tönkreteszed a verdát.

2012. márc. 28. 14:13
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én munkahelyem 1 km-re van, és mindig kocsival járok. (Persze nem csak oda.)Nem azért tartok autót, hogy gyalogoljak, vagy biciklizzek.

Az idő pénz, a gyaloglás fáradság. Az autó meg azért van, hogy kiszolgáljon hóban, fagyban,, esőben, napsütésben. Ha hamarabb elromlik és többet eszik, akkor azt mondom, ez az ára a kényelemnek.

Aki meg ezen képes méltatlankodni, az járjon mosakodni a patakra, és világítson petróleumlámpával.

2012. márc. 28. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!