Mennyivel fogyaszt többet az autó hidegen?
azért kérdem, mert kíváncsi lennék, mennyit fogyasztana, ha vele járnák munkába.
1,5 km re lakok ,és az alatt nem tud felemlegetni a motor. Elvileg, ha 8 literes fogyasztással számolunk, 3,5 literrel meg kellene usszam 1 hónapi munkábajárást. De mennyi a valóságban? Mennyi -20c és +30c fokban? Ki lehet ezt számítani? Vagy van valakinek ehhez tapasztalata?
Ha vicces kedvemben lennék azt írnám, még mindig nem elég drága benzin... Úgy örülnék ha 1,5 km-re laknék munkahelyemtől, simán járnék gyalog(a nagyon havas, esős napokat kivéve).
Egyébként a 8l egy átlagfogyasztás, ami azt jelenti, hogy nem egyenletesen oszlik el, hanem az autó hol többet fogyaszt mint 8, hol kevesebbet. Általában indulás után a legnagyobb a fogyasztás, amíg fel nem melegszik a motor. Ilyen rövid távnál szerintem szinte elhanyagolható a többletfogyasztás télen, de ne lepődj meg akár 10l-es fogyasztáson sem, ha csak ilyen rövid távokra használod.
Az én dízeles autóm ami 6,5-7L gázolajat fogyaszt ha hidegen használom 2-3Km-es távokon akkor simán bekajálja a 10-12litert. (a fedélzeti computer szerint)
Egyébként nagyon káros a motorra nézve a hidegen használat!
Lesavasodik az olaj stb...
ember! egy életerős, munkaképes férfi/nő ne tudjon már napi 3km-t gyalogolni. OMG! asszem ezt nevezik "még a wc-re is kocsival..."szindrómának.
marhára nem éri meg ennyit menni autóval, tönkreteszed a verdát.
Az én munkahelyem 1 km-re van, és mindig kocsival járok. (Persze nem csak oda.)Nem azért tartok autót, hogy gyalogoljak, vagy biciklizzek.
Az idő pénz, a gyaloglás fáradság. Az autó meg azért van, hogy kiszolgáljon hóban, fagyban,, esőben, napsütésben. Ha hamarabb elromlik és többet eszik, akkor azt mondom, ez az ára a kényelemnek.
Aki meg ezen képes méltatlankodni, az járjon mosakodni a patakra, és világítson petróleumlámpával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!