Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Városba jobb a diesel mint a...

Városba jobb a diesel mint a benzin?

Figyelt kérdés
2012. márc. 13. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/84 anonim ***** válasza:

"Érdekes módon az amerikát érintő olajválság idején még nem voltak ennyire okosak az amerikaiak, akkoriban nevesebb európai autógyárak kizárólag amerikai piacra gyártottak dízel luxusautókat."

Amivel szépen be is fuccsoltak, ugyanis a kutyának sem kellett...

[link]

És igen, nagyon sok betegségről tehet a dízelautó. Pl. az agydaganatos és leukémiás kisbabák nagy részének a betegségét a dízel mikrorészecskék okozzák (ezek olyan kis méretű részecskék, hogy akadálytalanul jutnak le a tüdőbe, nem fogja meg őket az orrnyálkahártya, ezért ennyire veszélyesek. Aztán miután lejutnak a tüdőbe a rákkeltő tartalmukat közvetlenül a véráramba ürítik)

Persze Semmelweisre is hülyén néztek először, amikor azt mondta, hogy kezet kéne mosni. Most is egyre több kutató,orvos hangsúlyozza a dízelautók veszélyeit és most őket nézik hülyének, de biztos vagyok benne, hogy 15-20 év múlva nem fogják megérteni az emberek, hogy hajdanán miért jártak dízellel, ha ennyire veszélyes...

2012. márc. 20. 15:05
 82/84 anonim ***** válasza:

Olvastad, amit linkeltél? :))

"A VW Jetta TDI például már el is nyerte az év Legjobb zöld autója kitüntetést Amerikában." Ezek a hülyék nem egyeztettek az Amerikai Rák Társasággal.

Persze hogy nem kell, olcsó a benzin.

A 80-as években az olajválság idején kellett. Ahogy írtam, kizárólag amerikai piacra gyártottak egyes dízel motoros modelleket. Pl. a Mercedes S-osztályos dízelt csak az usába és Kanadába szállított, Európában ismeretlen volt.

2012. márc. 20. 15:28
 83/84 anonim ***** válasza:

#79: Naponta biciklizek, még télen is, de általában, ha valami irritál, az a régebbi benzinesek szaga. Az új autókank (dízel és beznies is) nincs szaguk jóformán, pedig nem egy kisteherautó indult már nagy gázzal mellőlem.

Én friss jogsis vagyok, dízelen tanultam, vezetem a család benzinesét is, és élmény szemponjából a dízelest jobbnak tartom. Az oktatóm autójában 240000 km van, városban megy a legtöbbet, de azt mondta így is megéri neki. A miénk 6-6,5 liter körül eszik (1.2-es 1994-es Corsa). Ha autót vennék, inkább a dízelesre szavaznék. Amikor régen cégautóval jártunk iskolába, akkor a hidegüzemet úgy tudtuk le, hogy 2-4 perccel az indulás előtt valaki kiment, beröffentette (-10 fokban elsőre) a motort, és mire indultunk, relatíve átmelegedett. Az az autó (Mercedes Vito) 500000 kilométer után kezdett el problémázni, pedig az mindenhogyan volt használva, városon kívül, belül, reggel, este, hidegen, Horvátországban 42 fokban araszolva a sztrádán, stb.

2013. nov. 14. 20:04
 84/84 anonim válasza:

Ti miről beszéltek? Benzines? - diesel? Gázolaj helyett?

Tisztázzunk valamit, vannak otto motorok amik üzemanyaga a benzin, amikből van kettő és négyütemű, és van a diesel (nem dízel) motor aminek a hajtóanyaga a gázolaj, és szintén van kettő és négyütemű változat belőle mint az otto motorból.

Ha azt mondjuk hogy benzines akkor mondjuk azt is hogy gázolajos vagy olajos vagy egyiket se mert azt hinnénk hogy tőmítettségi hiba miatt benzines a motor.

2018. júl. 5. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!