Városba jobb a diesel mint a benzin?
Nem vagyok zseni, minden dízeles ismerősöm így csinálja, csak itt korábban valami vadbarom 10 perces kínlódásról meg forróvizes motorlocsolásról irkált.
Jónak láttam leírni, hogy így is lehet.
Egyetértek veled. Megvan mindnek az előnye-hátránya.
Ha azt írja valaki, hogy neki azért nem kell dízel, mert drágábban lehet megvenni, mint egy ugyanolyan benzinest, vagy mert a dízelek többnyire többet futottak, lestrapáltabbak, mint egy hasonló korú benzines, azt mondom, igaza van. Ha azt mondja, nem tudja elfogadni a dízel hangját, elfogadom érvként (Bár én szeretem.)
A teljesítmény-kérdés manapság már sántít, régebbi autókra igaz lehet.
A javítás semmivel nem drágább, az alkatrészek sem. Az élettartama többnyire hosszabb egy dízel motornak.
Na de azzal érvelni, hogy a dízel városban (vagy bárhol) többet zabál...
Meg hogy télen nem lehet beindítani.. nem kis tudatlanságra vall. :)
Én sem értem mi probléma van a dízel hanggal...ajánlom meghallgatni egy francia autó esetleg egy fiatalabb merci hangját, és aztán mondani, hogy hangos. Az a baj, hogy sokaknak csak fócvágen van a világon, és annak a hangját veszik alapul, ami nagy hiba.
Amit még viccnek tartok, hogy van egy adott motor (a PSA-Ford 1.6-os dízele) ami egy Focusban rettenetes traktor hangon szól, míg egy 308-ban alig hallani.
"Nem vagyok zseni, minden dízeles ismerősöm így csinálja, csak itt korábban valami vadbarom 10 perces kínlódásról meg forróvizes motorlocsolásról irkált.
Jónak láttam leírni, hogy így is lehet."
Én voltam az a vadbarom te mókusmiska, és igeeeeen baaaazzzzeeeeeg, télen rohadtul nem lehetett elindítani a pár éves Peugeot dízelem, holott a több mint 10 éves benzines Opel bármikor pöccre indult... És a szerelő sem talált bent semmit amitől sz.r lenne. Ezek szerint vagy annyira görbíti a hül.yeséged a tered, hogy elér Zaláig és amiatt nem indult az a szemét soha télen, vagy a Peugeot dízelmotorjai ennyire sz.rok. Én az előbbire tippelek.
Én meg az utóbbira, bár ez úgy ámblokk elmondható minden franciára, tipustól és hajtóanyagtól függetlenül. :)
De félre ne érts, engem nem zavar, ha más rossz végére áll a fütyinek, csak ebből nem kell buta általánosításokat levonni.
Túrórudi,ne idegeld fel magad ilyen csököttek miatt! :D Annyira jót nevetek rajtuk személy szerint,el sem tudják képzelni hogy fetrengek a röhögéstől...apropó dízel indulás....85-ös kiadású Audim van 92-es TDi motorral. -8fokban izzítás NÉLKÜL beindult. Ja izzítással a -23-ban is....Pug dízelt meg sz*rnak se hívják.
Aki meg forró vízzel locsolja a blokkot meg is érdemli h. azt csinálja....Izzítás van ? Netán nem a szűrőbe dermedt bele a gázolaj ? Mindkettőre van megoldás! Nem az autó a sz*r,hanem A TULAJ H*LYE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!