Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kétütemű motoros kérdés, azon...

Csigarena kérdése:

Kétütemű motoros kérdés, azon belül MZ 250. Mire utalhat az, hogy indulás után jól húz, viszont huzamosabb utazás után egyre gyengébb és az egész motoron érezni hogy "rezeg"?

Figyelt kérdés
Nem rángat, egyszerűen vibrál de a kormányban már eléggé felerősödik és igen elviselhetetlen/bosszantó.Talán rossz keverés lenne?Ha lehet olyan írjon aki egy kicsit is ért hozzá :)

2012. febr. 25. 00:16
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

K G:Igen pihenés után jobb egy kicsit.A kipufogót kitisztítottam,úgyhogy akkor a többit majd.

T55:Nem tudom,hogy volt e cserélve,de szerintem nem.Mindenesetre a hibalista végére rakom ha a többi nem jönne be :)

2012. febr. 26. 15:38
 12/25 anonim ***** válasza:
Szerintem az elejére kellene venned,mert a beállni készülő főtengelycsapágy okozza a rázkódást,és a teljesítmény vesztést.
2012. febr. 27. 21:37
 13/25 A kérdező kommentje:
jó ha esetleg főtengely lenne,akkor az nem kis kiadás lene nem igaz?Mert most erre nincs pénzem.Meg ha lesz sem csináltam még ilyet és szakemberre bíznám,de nem tudom hová vihetném.
2012. febr. 27. 22:54
 14/25 anonim ***** válasza:

A főtengelycsapágy nem olyan óriási kiadás. Maga az alkatrész nem katasztrófálisan drága, csak sok vele a munka. Ha esetleg kiderülne hogy a csapágy rossz, akkor úgysincs a cserén kívül más választásod.

De ne aggódj még ezen, inkább próbáld megoldani a problémát. Felvetettünk egy pár lehetőséget, azokat ellenőrizd.

Elsőre mondjuk kezdheted a gyertya kivételével, annak a színe sokat elárul. Egészséges esetben barnás, minél kevesebb a benzin annál világosabb, minél több annál feketébb. Ha pl. sárgásfehér, akkor a benzin kevés, így pucolás, esetleg állítás..

Nagyon alapvető dolog, de érdemes megnézni a gyújtást is. A megszakító kophat, ettől a gyújtásidőpont változik és esetleg termelődhet több veszteséghő, amit nem bír rendesen elvezetni a blokk. Ez is egy "gyorsszervíz", szintén nem kerül semmibe.

Ha ezeket ellenőrizted, 100% hogy jók és megfelelően működnek, de a probléma még fennáll, akkor lehet egyéb ügyre gyanakodni, pl. nem megfelelően bekevert benzin-olaj.

2012. febr. 28. 00:20
 15/25 A kérdező kommentje:
na itt leesett a hó szóval nem most fogom kipróbálni ezeket :)
2012. febr. 28. 12:53
 16/25 anonim ***** válasza:
Kitartás elvtársak, mindjárt itt a tavasz. Igaz én március 1-re rendeltem meg a jóidőt, de ráér mert még másfél méterre van a lengővilla a váztól... :D
2012. febr. 28. 21:56
 17/25 anonim ***** válasza:
Itt is esett megint csak, a múltkori még el sem olvadt. De azért lehet neki csapatni, csak óvatosan :)
2012. febr. 29. 00:48
 18/25 A kérdező kommentje:
am nem semmi mennyien értenek a szoci motorkhoz... itt még van keletje..csóró magyarok XD bütykölés forevör.Szerelőktől meg félek sok a kókler.Mondjuk ha csapágyas lesz nem tudom mit csinálok én csak magamtól tanulgattam szerelgetni de ha a blokkban kell turkálni elmegy az önbizalmam..szóval az ha tudtok jó szerelőt vagy oldalt leírásokkal azt is megköszönöm
2012. márc. 1. 23:17
 19/25 anonim ***** válasza:

[link]

Itt találsz olvasnivalót. :) Jó fórum, igaz nem szerelési kérdésekkel foglalkoznak/foglalkozunk, inkább az eredetiség/papírmunka/alkatrészek körül folyik a társalgás. :)

Itt is van pár, pl. a Ternai-féle "A motorkerékpár" könyvből generációk tanulták meg a mkp. működését és alapvető dolgait:

[link]

Mondjuk regisztráció kell, de pár perc és ingyenes. Már csak a letöltésekért megéri. :)

2012. márc. 2. 00:04
 20/25 anonim ***** válasza:

Ami eszembe jutott a szoci motorokról: ha végigprüttyögök az utcán a Pannóniámmal azért megfordulnak ám az emberek. :D

A fényezésen, a krómozáson és az ülés újrakárpitozásán kívül minden az én munkám rajta. Az utolsó csavarig szétszedtem (a blokkot is), minden egyes alkatrészt elmostam, leellenőriztem, ha rossz volt vettem elő másikat, ha jó volt visszaépítettem. 2009 nyarán vásároltam a gépet, úgy hogy egy csirkeólból tolták ki, tavaly nyár végén már gurult rendszámmal. :)

2012. márc. 2. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!