Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elég elvetemült kérdés, de...

Elég elvetemült kérdés, de klímakompresszorral meg lehet-e oldani a motor feltöltését?

Figyelt kérdés
Ha igen, mekkora teljesítményváltozást lehetne vele elérni? (Nem kell nagy)

2012. febr. 9. 17:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
nem tudom mekkora teljesitményű lehet a klima kompresszor de szerintem annyi kb mint a fagyasztóé de az nagyon kicsi teljesitményű biztos h nem lesz változás !
2012. febr. 9. 17:40
 2/16 A kérdező kommentje:
1 Kw körül szoktak lenni, úgy tudom.
2012. febr. 9. 17:41
 3/16 anonim ***** válasza:
De viszont ha szerzel egy nagyobb kompresszort ahoz is kell egy kis szakmai tudás mert pl : az előbefecskendezésen állitani kell több levegő mennyiségbe több idő teljesen elkeverednie a üzemanyagnak ha d. van szó meg még rengeteg apróság!
2012. febr. 9. 17:43
 4/16 A kérdező kommentje:
Azt tudom, nagyjából tisztába vagyok mindennel, szedtem már szét motort, raktam is össze, de csak szívókat. Feltöltött motorokkal nincs tapasztalatom.
2012. febr. 9. 17:50
 5/16 anonim ***** válasza:
Nem, felejtsd el.
2012. febr. 9. 17:57
 6/16 anonim ***** válasza:
Egy motor szét és összerakás nem egyenlö egy motor fejlesztésével. Mindent meg lehet oldani szóval ezt is a kérdés az, hogy van-e értelme. Ezt neked kell eldönteni. Rengeteg pénzt és idöt bele fogsz ölni és a teljesítménynövekedést észre se fogod venni olyan elenyésző lesz arrol nem is beszélve, hogy egy jól megtervezett müködő motorhoz hozzányulsz és összekokányolod.
2012. febr. 9. 19:33
 7/16 anonim ***** válasza:
Egy motor szét-összeszereléséhez sem ártana némi műsaki ismeret, az meg itten elég látványosan hiányzik. :)
2012. febr. 9. 19:48
 8/16 A kérdező kommentje:

Kedves túrórudi!

Ez egy elméleti kérdés!! Tisztában vagyok vele, hogy egy klímakompresszor teljesen más elven működik, mint pl egy Eaton, vagy bármely más, mivel a klímáé dugattyús (általában). Lehet hogy neked nagyobb a szakértelmed, csak kár hogy nem mutattál róla egy kis ízelítőt, pedig biztos nagy király vagy. Mellesleg ha nem lenne műszaki érzékem, lehet hogy nem a 3. évemet járnám a DE-MK gépészmérnöki szakán gépjárműtechnikai szakirányon. Igazából nem érdekel mit mondasz.

De mindegy is, ha valakinek esetleg lenne építő hozzászólása még a témához, az kérem jelezze,

a többi válaszadónak köszönöm.

2012. febr. 9. 20:05
 9/16 anonim ***** válasza:

Harmadik éves gépészmérnök-hallgató nem tesz fel ilyen kérdést. Esetleg egy újságkihordó, aki szeretne pár plusz lóerőt a Suzukijába. :)

A klímakompresszor alkalmatlan erre, többek közt azért is, mert viszonylag kevés gázt (vagy levegőt) képes szállítani, viszont nagyon magas nyomást tud előállítani (a gáznemű hűtőközeget folyadékká alakítva).

A motor feltöltéséhez ezzel szemben hatalmas légmennyiség szükséges, ehhez képest minimális nyomással.

Ehhez képest részletkérdés az olajozás, a hűtőközeg tartalmaz hozzáadott olajat, ez forog a rendszerben, kenve a kompresszor nem kicsit kényes mozgó alkatrészeit. Levegővel használva viszont ez megszűnne, mivel a levegő viszonylag kis százalékban tartalmaz olajat.

A teljesítményváltozás meg úgy jelentkezne, hogy a kompresszor rövid időn belül megszorulna, ezáltal jelentősen visszafogva a motor teljesítményét egészen addig, míg le nem ég az ékszíj. :))

2012. febr. 9. 20:45
 10/16 anonim ***** válasza:
Láttál turbót? 1-2 bar körüli nyomáson dolgoznak és több10ezer fordulattal visítanak.
2012. febr. 9. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!