Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elég elvetemült kérdés, de...

Elég elvetemült kérdés, de klímakompresszorral meg lehet-e oldani a motor feltöltését?

Figyelt kérdés
Ha igen, mekkora teljesítményváltozást lehetne vele elérni? (Nem kell nagy)

2012. febr. 9. 17:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Na ez az a válasz, amire vártam!

Plusz lóerőt már nem szeretnék, vagyis szeretnék, de ha a jelenlegi motoromat fejleszteném tovább, az már lehet nem érné meg nekem anyagilag. Egy elég szépen megépített utcai Ladám van, és mindent magam csináltam majdnem (nyilván amit csak gépműhelyben lehet, azt nem). Csak már unom, mert egy kitaposott utat jártam végig vele, és valami egyedit szeretnék, van egy-két elfekvő motorom darabokban, meg szerintem valami kompresszor is van valahol, azokkal szerettem volna kísérletezgetni, nem csak a plusz lóerők miatt, hanem az élmény miatt is. Ezért írtam, hogy csak szívómotorokkal van tapasztalatom, igazából kompresszoros motort még nem is láttam közelről. És mivel 1:8,5 a kompresszióviszony, az nagyjából jó is lenne, nem kellene csökkenteni is.

És ha hiszed, ha nem, odajárok suliba, ahova mondtam.

2012. febr. 9. 21:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Pl ezt sem tudtam, hogy a klímakompresszort a hűtőközeg keni, azt hittem van beépítve neki külön kenés.
2012. febr. 9. 21:11
 13/16 A kérdező kommentje:
De akkor úgy látszik, hogy az ötlet halott. Az sem érdekelt volna, ha 50 km múlva beadja a kulcsot, amit csináltam, csak az alkotás kedvéért akartam.
2012. febr. 9. 21:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha igazán szeretnél valamit alkotni, kísérletezz HHO cellával. Engem most főként a száraz cella foglalkoztat. Teljesítmény növekedést érhetsz el, nem is kicsit. Hogy miért? Mert tiszta oxigén és hidrogén keletkezik. Az oxigén javítja az égést, a hidrogén pedig plusz nafta. Így még a fogyasztásod is csökkenthet. Nézz utána, ajánlott:)
2012. febr. 9. 21:19
 15/16 anonim ***** válasza:
De azt semmiképpen nem ajánlom, hogy oxigén vagy hidrogén palackkal szórakozz, mert könnyen felgyújthatod vele a kocsit vagy magad.
2012. febr. 9. 21:21
 16/16 anonim ***** válasza:

Én vagyok a Király a compressoros témába!!

Nem lehet megoldani vele a feltöltést. Én is gondoltam már rá. Nagyon kicsi a teljesítménye az a compressor csak gázt forgat egy pici zárt térben. Mint a frigó.

De van itt a számodra valami jobb.. :)

[link]

Én itt láttam múltkor komplett feltöltő compressort

E60 típusút emberi áron.

2012. febr. 9. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!