Mercedes W123 vagy E190?
W123: nagyobb, kényelmesebb, egyszerűbb, elavultabb.
Nagyon jók voltak, ma már inkább csak hobbiautónak ajánlom.
W201: szűkös méretek, már korszerűbb a 123-asnál, ennélfogva némileg nagyobb szervizigény, több kopóalkatrész. Könnyebb elfogadható állapotút találni, főleg benzinesből (mondjuk benzines nekem nem kéne).
Miért maradt ki a 124-es? Az a 123-as mérete, a 190-es technikájával.
Ha már felmerült mint lehetséges alternatíva én mindenképp a 124-re voksolnék.
Ha nem csak kíváncsi vagy hanem vennél is ezt javaslom mint legjobb mai vételt Kor/ár/érték arányában:
Ugyan 200 cm3-vel több mibt az általad nézettek de a 30 paci többlet komoly biztonsági erőtartalék.
Utolsónak:
A fogyasztás elsősorban lábfüggő.
2.5-ös motorral 10-13 liter közt járok,ha néha az Asszonykám lenyúlja a kocsit 7.7-8.3 közt mutat a board...
:o)
9.
Köszönöm, talán azért, mert nekem is volt belőlük nem kevés.:)
Így ennyi idő után mégse merném azt mondani, hogy egyértelműen a 123-as, csak azért, mert mára már sem a megvásárolása, sem a fenntartása nem olcsóbb, mint valamelyik utódjáé, ami korszerűbb, kisebb fogyasztású, jobb úttartású, és valószínűleg jobb felszereltségű. A 123-as ma már megszállott autób.uzinak való, aki megpróbálja megőrizni az utókornak, néha elmegy vele kirándulni, vagy egy autóstalálkozóra. Bár napi használatra is simán alkalmas lenne, de arra már jobb válaztás egy későbbi. (Ha elég a kicsi, akkor 190-es, ha nem, akkor 124-es)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!