Most kinek van igaza? Nekem vagy apámnak? (vezetési ügy)
19/L vagyok, nekem van jogosítványom.
Tegnap apámmal sétáltunk valamerre, amikor egyszer csak láttunk egy ügyetlen, béna kb 30-40-es nőt aki kb 10 percet vesződött a parkolással.
Nem azért mert nem volt hely, hanem mert nem tudott leparkolni....neki ment kb 2-3 autónak is (azok kicsit megsérültek) mire sikerült a neki megfelelő pózban beállítani. (Közbe valaki hívta a rendőröket, mert ugye leamortizált 2-3 másik autót is, de esze ágában sem volt megfizetni)
Na és apám nekem elkezdi, haragos tekintettel : "Ennyi erővel oda is mehettél volna neki segíteni, most nem lenne ekkora bajban! Nem csak itt állni, és bámulni, vagy vigyorogni..."
(hozzá teszem nem vigyorogtam...)
Ezen felhúzott. Miért kellene nekem segíteni?
Annak a nőnek is valahogy csak meglett a jogsija...Arról meg nem én tehetek, hogy parkolni nem tud, de szerintem nem kötelessége mindenkinek ugrani(akinek van jogsija) azért mert ő nem tud parkolni és valaki végezze el már helyette....
Apámnak is van jogsija, mondtam is hogy akkor menjen ő oda segíteni. Erre csak azt a választ kaptam, hogy : "Fiatalabbnak illik kisegíteni az idősebbeket".
De az ilyen ember, mint az a nő, miért kap jogosítványt, ha még parkolni sem tud, pláne anélkül hogy összetörne pár autót?
Mert az oktató tőlem elvárta, hogy gyorsan és helyesen parkoljak.
Kinek van igaza? Mi a véleményetek?
Hát figyelj, 30-40 év körül lehetett, szerintem nem most tette le a jogosítványát. Az oktató (vagy oktatást végző személy) nem ülhet mindíg mellette. Azt nem értem, hogy miért sikerült a jogosítvány? Mint mondtam, tőlem az oktatóm elvárta, hogy gyorsan, biztonságosan, és helyesen parkoljak. A vizsgán is kötelező a parkolás. (hátrafelé)
Ha ennyire nem tudja, akkor gyakoroljon tiszta terepen, ne pedig a városban. Szoktam én is vezetni, először én is nagyon izgultam, majd belejöttem.
Amúgy felesleges neki segíteni, miután kb 1 órán keresztül vitatkozott a rendőrökkel, hogy márpedig ő nem fogja a károkat megtéríteni amit okozott, mert biztos a másik kocsi állt közel...
De az ilyennek minek jogosítvány? Aki leamortizál pár autót, aztán mire rájön hogy nem érdemes tovább vesződnie, egyszerűen tovább áll....a nő is szerintem ezt tette volna...hiszen vitatkozott a rendőrökkel.
Amúgy számtalanszor felhajtott a patkára, majd le, beletolatott a hátsó autóba, majd az elsőnek ment neki, stb.
Ilyennel egy városi vizsgavezetésen 50-szer meghúztak volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!