5 éves dízel autót vettem valós 60E Km-rel. Miért ennyire hihetetlen ez?
Nem, ne tekerd előre. Csak dízelt ilyen kis futásteljesítményre nem szoktak venni. Újként ugyanis drágább, mint a benzines és a futással hozza be az árát. De ennél azért többet kell vele menni ahhoz, hogy a vásárlónak ne legyen ráfizetés.
Tudom, hogy nem mindig észérvek alapján vesz az ember autót, de olyan árkülönbségnél, ami a dízelek és a hasonló benzinesek közt van, már nem csak az érzelmek játszanak.
Csak sajnálni tudlak, ha benzinessel mész évi 30E km-t.
A cég összes autójában dupla km volt (meg is látszott rajtuk) de ezt az utóbbi 3 évben alig használták. Ugyanúgy elvitték évente szervizbe, így 2x is 3000Km-es olajat cseréltek le benne.
Értem. :) Akkor az a "konkrétan tudom" inkább úgy helyes, hogy "hiszem". Nincs ezzel semmi gond. Az ilyen igények kielégítésére vannak az óratekergetők, szépen meg is élnek belőle, az eladó is jól jár, a vevő is boldog.
Amint látom, neked sem az a fontos, hogy tudatában legyél annak, hogy megbízható, karbantartott autód legyen, hanem az hogy mások tátott szájjal bámulják, milyen keveset futott a te autód.
5 éves, 3 évig nem használták, ebből következően 2 év alatt belenyomtak kb. 60e km-t. Az évi 30e, teljesen normális céges futásteljesítmény. Az én céges Fordomba is annyi megy bele egy évben: 7 éves lesz májusban, most áll 217000-nél.
A dízel pedig nem térül meg 60e km-en, főleg a mai üzemanyagárakkal, de 120e se. Hacsak nem a kút mellől tankolsz és nem belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!