Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül évente egy...

Mennyibe kerül évente egy 2005/2006-os 3literes Audi A8 fenntartása?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy a kötelező kb. 80.000 évente, és azt is hogy normál körülmények között 7-8 litert eszik százon. Én nem vagyok az a jaszkarizós fajta, nem azért vennék olyat, hogy bömböljön a BOSE hifiből a zene, és hogy mindenki lássa, hogy igen ez én vagyok, csak szimplán tetszenek az Audik, főleg ez, mert tágas, erős, és elegáns.
2012. jan. 7. 17:43
1 2
 1/12 anonim válasza:
Gondolom a 3000TDí ről van szó. Havernak van ilyen,igaz neki A6,de ez a motor,és ő nem 7-8 ról beszél hanem 12-13 literről,A kötelező az bónusz és egyéb függvénye.A szervizeltetése viszont horror,akkor is ha nem márkaszerviz csinálja.Ha átlagos keresettel rendelkezel nagyon gondold át,ha tele vagy lével,el se olvasd amit itt írnak!
2012. jan. 7. 18:04
 2/12 anonim ***** válasza:

9-10 litert eszik 100-on, tehát ez nem vészes.

A szervizelése horror vagyis mégsem, mert aki ilyen autót vesz az számol ezzel, de felhozok egy pár példát.

Fékbetét+tárcsa kompletten kb. 200 ezer forint, gumik darabja 50-70 ezer. Olajcsere 30-40 ezer.

+ a sok apróság.

Úgy gondolom, ha átlagot számolok, akkor kb évente 1 millióba van benne, ami csak a szervíz és a kötelezö.

2012. jan. 7. 18:37
 3/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a felhozott példa kicsit túlzó, a fékgarnitúra simán nincs 200 000, még a unixos árakon sem. Ha nem márkaszervízbe viszed, akkor za olajcsere is "felezhető", márkaszervízben inkább a duplája ( nekem az Volvo S80ra 77 000 volt márkaszervízben).

A gumit sem értem miért 50-70 000 darabja :)

Ha nem egy Föld-Hold távolságot futott autó, és vigyáztak rá, akkor nem olyan vészes a fenntartása.

2012. jan. 7. 19:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat, így már kezdek tisztába lenni a dolgokkal. De a gumi garnitúrára nem kell minden évben költeni, hanem 2-3 évente használódik el mondjuk egy garnitúra nyári igaz? És mondjuk a szervízelés is lehet olcsóbb, ha kifogok egy korrekt, és olcsó autószerelőt.
2012. jan. 9. 23:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Igen, futásteljesítmény függvényében egy garnitúra nyári/téli gumival ki lehet húzni 3-4 évet.

A szervízköltségek leginkább attól függnek, milyen autót sikerül venned. Ha leginkább autópályán használt, szakszerűen karbantartott megkímélt autóról van szó, akkor lényegesen kevesebb, mint egy Budapesten gyilkolt sufniban szervizelt esetén .

2012. jan. 10. 10:52
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát persze. Aztán majd ha a fasza tádéban bedöglik vmi, akkor ott figyel majd a fél millás javítás.

Plusz mondjuk mész vele évi 25-öt, az még nem is sok. Ez a mostani gázolaj árak mellett kicsivel több, mint egy milla, csak üzemanyagra. Szal a kötelezővel, egy két kopó alkatrésszel és a tankolással együtt olyan 100 rongy lesz havonta, alsó hangon. Van rá ennyid? Ha van, ne felejtsd el a nem tervezett szervizek árát is belekalkulálni azért. Nincs annál cikibb, ha az embernek van egy relative új, nagy, német bálnája, és áll az udvaron, mert nincs pénz használni :P

2012. jan. 11. 01:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom feltünt-e neked, hogy 6 millás használt autót néz a kérdező. Akkor már valszeg nem kenyérre kell spórolni hónap végén :)
2012. jan. 11. 08:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Jah. Neked meg nemtom feltunt -e, hogy televan az orszag Audikkal, Mercedesekkel meg BMW-kkel, mikozben penze alig van valakinek. Gondolod, hogy a sok utakon rohangalo premiumautot mind zsebbol fizettek, rohogve?

Van olyan ember, aki alatt 8 millas auto van, de a kuton 5 ezerert tankol. Most nem a kerdezore gondolok, de tenyleg vannak ilyenek. Szal az, hogy 6 millaert nezelodik onmagaban meg nem mond semmit.

2012. jan. 11. 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:

"Audik, főleg ez, mert tágas, erős, és elegáns."

Hát a büdös, rákkeltő dízel, az minden csak nem elegáns.

2012. jan. 12. 20:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat. Fater épp most bizniszelt egy A6-ost, az 2008-as de kétliteres dízel. Majd azon kísérletezgetek kb mennyi is lehet egy ilyet fenntartani. Ui.:NEM VAGYUNK TELE, CSAK DOLGOZUNK (ja és még mielőtt valaki azt írná hogy maffiózók vagyunk, anyám ékszerbecsüs, apám meg színötössel végzett anno a műszakin)
2012. jan. 12. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!