Mi a véleményetek az utómata váltós autókról?
Pár napja volt ugyanez a kérdés, de úgy általában 5 naponta felteszi valaki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=automata+v%E..
Egy MODERN automata váltónak összesen egy hátránya van a kézi váltókkal szemben - valamivel költségesebb a szervízelésük. Bár a megbízhatóságuk sokkal jobb, mint a kézinek, mivel a "barbár" sofőr sem tudja tönkretenni a falábával.
Az a 2000 előtti automatákra igaz csak, hogy többet fogyaszt, mára nem igaz, sőt, általánosságban kevesebbet is.
A teljesítmény sem igaz, az automata kuplung sokkal jobb váltási teljesítményt ad késlekedés nélkül. Amikor meg már sebességbe van az autó teljesen mindegy.
Én szeretem mert kényelmes. A váltás meg már nagyon-nagyon rég nem okoz nekem "élményt". Az első 10.000 levezetett km-nél még talán... Meg ha egy 300+ LE-s V8-as autót kapnék azt kipróbálnám kézivel, amúgy automata.
Nagyon bejön,tetszik,hétköznapi használatra kényelmi szempontból ideálisabb.
Pláne ha rájön az ember az ízére és megtanulja kezelni.
Egy egy gázfröccsel vagy épp gázelvétellel közel olyan élményt ad a váltás mint kézivel.
Van 400 lóerős autóm is hat gangos kézi váltóval de az inkább csak őrültködni jó néha.
Mondjuk egy 1.3-as motor elég vicces automatával de 150-200 paci felett csak ajánlani tudom mindenkinek.
A modern automata váltók valóban nem fogyasztanak többet és a kisebb teljesítmény eleve marhaság, azt nem befolyásolja.
Viszont én maradok a manuálisnál, egyszerűen szeretek váltani, szeretem én eldönteni, hogy mikor és hova váltok. Elég az, hogy így is 1000 számítógép dolgozik az autóban, mind helyettem csinál valamit és nagyjarészt elveszik a vezetés élményét, szóval a váltást megtartom magamnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!