Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek az utómata...

Mi a véleményetek az utómata váltós autókról?

Figyelt kérdés
2011. dec. 13. 18:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Városba kényelmes de nekem nem jön be...
2011. dec. 13. 19:39
 2/13 anonim ***** válasza:
annak jó, aki nem szereti a váltót, vagy nem tud annyi mindenre figyelni. viszont a manuális kevesebbet fogyaszt, kevesebbszer megy tönkre, nagyobb a teljesítmény.
2011. dec. 13. 19:47
 3/13 anonim ***** válasza:

Pár napja volt ugyanez a kérdés, de úgy általában 5 naponta felteszi valaki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=automata+v%E..

2011. dec. 13. 20:05
 4/13 anonim ***** válasza:

Egy MODERN automata váltónak összesen egy hátránya van a kézi váltókkal szemben - valamivel költségesebb a szervízelésük. Bár a megbízhatóságuk sokkal jobb, mint a kézinek, mivel a "barbár" sofőr sem tudja tönkretenni a falábával.

Az a 2000 előtti automatákra igaz csak, hogy többet fogyaszt, mára nem igaz, sőt, általánosságban kevesebbet is.

A teljesítmény sem igaz, az automata kuplung sokkal jobb váltási teljesítményt ad késlekedés nélkül. Amikor meg már sebességbe van az autó teljesen mindegy.

Én szeretem mert kényelmes. A váltás meg már nagyon-nagyon rég nem okoz nekem "élményt". Az első 10.000 levezetett km-nél még talán... Meg ha egy 300+ LE-s V8-as autót kapnék azt kipróbálnám kézivel, amúgy automata.

2011. dec. 13. 20:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Nagyon bejön,tetszik,hétköznapi használatra kényelmi szempontból ideálisabb.

Pláne ha rájön az ember az ízére és megtanulja kezelni.

Egy egy gázfröccsel vagy épp gázelvétellel közel olyan élményt ad a váltás mint kézivel.

Van 400 lóerős autóm is hat gangos kézi váltóval de az inkább csak őrültködni jó néha.

Mondjuk egy 1.3-as motor elég vicces automatával de 150-200 paci felett csak ajánlani tudom mindenkinek.

2011. dec. 13. 22:25
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem jobban bejön, mint a kézi, mert sokkal kényelmesebb. Az újabbak már nem fogyasztanak többet, a teljesítményből sem vesznek le és megbízhatóak. A legjobb váltótípus a DSG, egyesíti a kézi és a "hagyományos" automata előnyeit.
2011. dec. 14. 00:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem közel 10 év manuális után lett most egy hagyományos 4 fokozatú (de már viszonylag "okosított") autómatás járgányom. 200 lóerős az autó, normális közlekedésnél 2000-nél elváltogat, ha sportolunk akkor forgatja. Egyáltalán nem sírom vissza a kéziváltót, tetszik hogy kaptam 2 szabad végtagot :) Dugóban araszoláskor nagyon jó, hogy csak a fékkel kell szórakozni. A mai modern autómatáktól félnék, ha ezek lehasalnak azt nem bírnám anyagilag, viszont ezektől a hagyományos 4-esektől nem kell félni, még ha véletlenül meghibásodik akkor sem. Ez az én rövid tapasztalatom/véleményem :)
2011. dec. 14. 01:08
 8/13 anonim ***** válasza:
a klíma után a legjobb extra amit autóba szereltek!
2011. dec. 14. 11:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Automatás autóm van. Szeretem. Hogy többet fogyaszt az meg hülyeség, már idejét múlt dolgoz ez a hiedelem.
2011. dec. 14. 15:30
 10/13 anonim ***** válasza:

A modern automata váltók valóban nem fogyasztanak többet és a kisebb teljesítmény eleve marhaság, azt nem befolyásolja.

Viszont én maradok a manuálisnál, egyszerűen szeretek váltani, szeretem én eldönteni, hogy mikor és hova váltok. Elég az, hogy így is 1000 számítógép dolgozik az autóban, mind helyettem csinál valamit és nagyjarészt elveszik a vezetés élményét, szóval a váltást megtartom magamnak :)

2011. dec. 15. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!