Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aixam autókról kérdeznék....

Aixam autókról kérdeznék. Érdemes lenne egy ilyen kocsit vennem? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy kis motorom. (Moped) Egész jó állapotban van és még megy is rendesen. (Kb 70-75-tel) De megtetszettek ezek a kocsik és szívesen eladnám a motoromat egy ilyenért. De lenne pár kérdésem.

Egy jó állapotú aixam 400as mennyivel tud menni maximum?

Mennyire hangosak ezek a kocsik?

Érdemes lenne lecserélnem a motoromat egy ilyen mopedautóra?

Válaszokat előre is köszönöm

2011. aug. 4. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Én nem szeretem a motorokat, de inkább motor mint egy ilyen p*csköszörű. Szerintem életveszélyes, mert ez tényleg olyan, hogy a kamionos csak bekapcsolja az ablaktörlőt és megy tovább. 45-nél nem mehetsz vele többel.
2011. aug. 4. 21:58
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
ja és már ehhez is rendes B-s jogsi kell
2011. aug. 4. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyszer láttam és halottam egy ilyet elindulni, nagyon lassú volt és még hangos is. Túl kicsinek tartom. Én a helyedben a moped-nél maradnék.
2011. aug. 4. 22:30
 4/9 A kérdező kommentje:

Van B-s jogsim, nincs azzal probléma. És az se nagyon zavar hogy csak 45-tel mehetek, hiszen mopeddal is csak 40-nel. "Elvileg"... :)

De köszönöm a válaszokat!

Esetleg tudja valaki, hogy önerőből mennyivel képes menni?

2011. aug. 4. 23:28
 5/9 anonim ***** válasza:
60-70-et viszi, ha jól van beállítva. ezekkel nem az a baj, hogy nem mennek, hanem, hogy lenézik őket az utakon.
2011. aug. 5. 09:54
 6/9 Török Máté ***** válasza:

Ha 50cc-s akkor kismotor jogsi is elég hozzá nem?

Szerintem meg tök jópofa kis járgány:D

2011. aug. 5. 10:15
 7/9 A kérdező kommentje:
50cc soha nem fogsz találni, max olyat, ami le van vizsgáztatva segédmotorra. De szerintem meg kevésbé nézik le őket az utakon, mint a kicsi mopedosokat...
2011. aug. 5. 11:54
 8/9 anonim ***** válasza:
83%

Az Aixam kocsik (az újabb típusok) gyárilag 45 km/h-ra vannak lekorlátozva. Ha kiveszed belőlük a korlátozást, akkor olyan 90-93 km/h a végsebességük. Ebben az esetben viszont már nem minősíthetőek segédmotoros kerékpárnak. Amúgy is necces ennek a jogi megítélése, mert az Aixamok egyértelműen autók, hiszen két nyomon haladnak és áttételes a kormányzásuk.

A motorodat amiatt érdemes lenne lecserélni, mert ebben legalább teljes értékű ülések vannak, tető van feletted, télen fűt, nyáron hűt. Viszont két dolog miatt életveszélyesek: egyrészt a dinamikájuk végsebességtől függetlenül kritikán aluli. Gyakorlatilag egy biciklis is legyorsul a lámpánál, és nem tudsz gyorsan reagálni a közlekedési helyzetekre, mert a kocsi alig mozdul, és ez veszélyes.

Másrészt a kis tömeg miatt ütközésbiztonság gyakorlatilag nincs. Mondjuk a motorról leeshetsz, amiben nagyon könnyű belehalni, itt viszont beszorulsz a rommá tört kasztniba. Még az olyan híresen haszontalan kasztnijú kocsik, mint mondjuk a Fiat Cinquecento, is jobban védenek.

Mindenképpen azt mondom, hogy ha már ilyesmire adnád a fejed, inkább vállald be az autózás költségeit, és vegyél egy rendes miniautót. Fiat, Daewoo Tico, Maruti 800DX, régi Daihatsu Cuore, ilyesmi. Az áruk hasonló a mopedautókéhoz, de igényesebben vannak összerakva, tartósabbak, kényelmesebbek, dinamikusabbak, és fillérekből, bontóból lehet szervizelni őket, míg egy Aixam alkatrészellátása sokkal bonyolultabb és költségesebb szervezőmunkát igényel.

2011. aug. 6. 12:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha van B jogsid ,felejtsd el a mopedautót! Motorhoz képest annyi előnye van ,hogy időjárás nem akadály és biztonságosabb, mert nem dőlsz el vele ,de akkor már ennyi pénzért veszel egy régi kis közepes autót és azzal mehetsz bárhol, pályán, főúton és nem idegesítesz és tartasz fel mindenkit a 45-ös sebességeddel.Nem mellékesen ,vihetsz még magaddal 4személyt plusz csomagot. Meg ez a mopedautó cikibb mint egy ezeréves rozsdás kispolszki.
2011. dec. 10. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!