Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mindenkinek ilyen nehezen...

Mindenkinek ilyen nehezen ment? :S (első vezetés)

Figyelt kérdés

2 hét múlva készülök autósiskolába,ezért gondoltam,jó lenne előtte kicsit szokni az autóhoz,gyakorolni vele egy kicsit.

El is vitt a párom tegnap egy régi repülőtérre,ahol rengeteg hely volt.

Éltemben először ültem tegnap volán mögé. Kicsit féltem,de gondoltam ott van a párom mellettem (5 éve van jogsija),nem lehet baj.

Begyújtottam a kocsit (peugeot 307),elmagyarázta a párom,hogy kell elindulni,nagy nehezen elindultam,és onnantól kezdődött a félelmem,pedig csak 1-essel mentem 10-15-t.

Gurulgattam,nagy nehezen meg is fordulgattam,és egyszer csak a párom" már egész jól megy,nem váltunk kettesbe?" --- meg is akartam próbálni,de egyszerűen leblokkoltam. Amikor "lépj egy kicsit a gázra" történet jött,nagyon megijedtem,és végül nem lett semmi a 2-esből.

Elindulás,10-15-el gurulás szépen megy,nagy nehezen meg is tudok fordulni,de egyszerűen nem merek kettesbe váltani... OLYAN FÉLELEM VOLT BENNEM.... , AKKOR MEG IS KÉRDŐJELEZETT BENNEM AZ,HOGY --- "ÚRISTEN,TÉNYLEG MENJEK ÉN ÍGY AUTÓSISKOLÁBA? ,KELL EZ NEKEM?"... (így,hogy ennyire félek a sebességtől,pedig csak 20-30-ról lenne szó.

Mit gondoltok erről?

Normális,hogy első vezetésnél,ennyire félek attól,hogy kettesbe váltsak,a sebességtől?

18L

2011. ápr. 24. 14:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Csak poénból írtam azt az eldőlést. :)

Tényleg ne aggódj, menni fog a vezetés.

Egyébként ha csak simán felváltasz mondjuk 30-nál, akkor az autó nem fog gyorsulni, amíg nem lépsz rá jobban a gázra.

2011. ápr. 24. 23:26
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
ÉN 14 éves vagyok elsőnek úgy 12 évesen vezettem de alapból ment mint az ágybavizelés Anyámnak kellet szólni hogy lassítsak :D nem kell annyira félni a vezetéstől ha túlparázod még szarabb lesz vedd azt hogy biciklizel csak másképp :D
2011. ápr. 24. 23:30
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos vagy, ahogy így pánikolsz a 2-es fokozattól.:))

Kérd meg a párodat, engedje meg, hogy 25 km/h-ánál (maradj 1-esben, ha ez megnyugtat) taposd meg a féket. Innen lesz egy visszajelzésed, hogy ilyen tempónál gyakorlatilag egy pillanat alatt megáll az autó, szóval tényleg esélytelen, hogy bármi baj történjen.

És ha elérted a 25 km/h-át, akkor boldogan mehetsz 2-esben is, mert ott sem fog gyorsabban gurulni gáz nélkül.

Sok sikert, és bátorságot! :)

Mancs

2011. ápr. 25. 07:00
 24/34 anonim ***** válasza:
Egy jó dízellel akár ki is hagyhatod az egyest :P
2011. ápr. 25. 09:05
 25/34 A kérdező kommentje:

23:30!

Köszi,ezt az ötletes biztatást :) :D , majd megpróbálom úgy venni :D

2011. ápr. 25. 09:19
 26/34 A kérdező kommentje:

K G!

Hát,nagyon remélem,mert ez volt minden álmom,hogy én majd valaha a mi gyönyörű mondeónkat vezethessem, (de hát így?!) ,de azért próbálok hozzá pozitívan hozzállni,nem feladni, végülis még csak "itthon" gyakoroltam,nem az oktatóval.

Köszi a segítséget és a biztatást :)

2011. ápr. 25. 09:23
 27/34 A kérdező kommentje:

Mancs!

Csak azért pánikolok a 2-es fokozattól,mert a megszokott 10-15-s sebességről akkor váltani kellene nagyobbra,és az még nekem furcsa lett volna így az első "vezetésnél",még 10-el is érdekes volt gurulni,szokatlan,pedig az már tényleg semmi sebesség.

Én beszélek apára,hogy milyen lassan vezet (90-től többet szinte nem is megy),úgy veszem észre én még lassabban fogok,ha megtanulok :D . De nem is baj,lenyeg,hogy megtanuljak valahogy.

Ilyenkor csak azzal biztatom magam,hogy nekem első vezetésnél,oktató nélkül eltudok indulni(motor rázkódás nélkül),tudok gurulni 15-el :D,megtudok állni lefulladás nélkül,és tudok 360 fokban kanyarodni. Ahogy itt olvasgattam mások ilyen problémáit,vannak olyanok akik a 2-3 gyakorlatnál (oktatóval) sem tudnak problémamentesen megállni,stb.. (szóval amiket már én,igen)

A tanácsodat pedig felvetem majd a páromnak,mit szól hozzá. Mert jó lenne kicsit szokni a 25-30-at is,és csak úgy váltani kettesbe.

Nagyon szépen köszönöm a biztatást neked is :))

2011. ápr. 25. 09:37
 28/34 A kérdező kommentje:

09:05!

Először csak tanuljam meg az alap dolgokat,tudjak vezetni, és majd csak utána.. :P :)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek még egyszer a biztatásokat és a jókívánságokat,jólesett nagyon!

Nem hittem volna,hogy ennyi pozitív kommenteket kapok. :)

2011. ápr. 25. 09:40
 29/34 anonim ***** válasza:
75%

Szia Kicsilány!

Amikor elkezdtek gyakorolni az autóval az olyan mintha a rutin vizsgára kezdenél el készülni. Semmit nem kell elkapkodni! Nézzétek meg a pároddal az autó elektromos berendezését, járd körbe az autót, győződj meg róla mi a helyzetjelző, a tompított fény, fényszóró állás, próbálgasd a féket az indexet jobbra-balra, az olaj nívópálcáját vegyétek ki és ellenőrizzétek a szintet, nézzétek meg a gumikat (a barázdáknak 1,6 mm mélynek kell lennie ezt fontos mondani a vizsgán). Aztán jöhet a gyakorlati rész. Izzítás, indítás 1-es. Először a legcélszerűbb ha csak simán felengeded a kuplungot hogy az autót a saját nyomatéka indítsa el (ilyenkor lépésbe halad). Ha gyakorlottabb vagy már gázzal is indulhatsz a kuplung felengedésekor. Aztán jöhet a 2-es. Engedd fel a lábád a gázról kuplung padlóig majd jobbra hátra határozott mozdulattal válts át 2-be. Ezután engedd fel a kuplungot és lépj emhyén a gázra. Nem kell megijedned a legnagyobb ereje egyeseben van az autónak tehát nem fog úgy meglódulni. Fontos hogy 25-30 feletti sebességnél ne nézz közvetlenül az orrod elé hanem kicsit a távolba (20-30 méter) így nem fogsz annyira megijedni. Az hogy félsz teljesen természetes, hiszen én is tartottam a dologtól eleinte és a kuplungot sokszor nehezen is kezeltem de aztán ráéreztem. Ha bármi kérdésed van nyugodtan tedd fel !

Üdv: Dr Mike!

2011. ápr. 26. 04:26
 30/34 anonim ***** válasza:
* sorry balra hátrát akartam írni
2011. ápr. 26. 04:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!