Mindenkinek ilyen nehezen ment? :S (első vezetés)
2 hét múlva készülök autósiskolába,ezért gondoltam,jó lenne előtte kicsit szokni az autóhoz,gyakorolni vele egy kicsit.
El is vitt a párom tegnap egy régi repülőtérre,ahol rengeteg hely volt.
Éltemben először ültem tegnap volán mögé. Kicsit féltem,de gondoltam ott van a párom mellettem (5 éve van jogsija),nem lehet baj.
Begyújtottam a kocsit (peugeot 307),elmagyarázta a párom,hogy kell elindulni,nagy nehezen elindultam,és onnantól kezdődött a félelmem,pedig csak 1-essel mentem 10-15-t.
Gurulgattam,nagy nehezen meg is fordulgattam,és egyszer csak a párom" már egész jól megy,nem váltunk kettesbe?" --- meg is akartam próbálni,de egyszerűen leblokkoltam. Amikor "lépj egy kicsit a gázra" történet jött,nagyon megijedtem,és végül nem lett semmi a 2-esből.
Elindulás,10-15-el gurulás szépen megy,nagy nehezen meg is tudok fordulni,de egyszerűen nem merek kettesbe váltani... OLYAN FÉLELEM VOLT BENNEM.... , AKKOR MEG IS KÉRDŐJELEZETT BENNEM AZ,HOGY --- "ÚRISTEN,TÉNYLEG MENJEK ÉN ÍGY AUTÓSISKOLÁBA? ,KELL EZ NEKEM?"... (így,hogy ennyire félek a sebességtől,pedig csak 20-30-ról lenne szó.
Mit gondoltok erről?
Normális,hogy első vezetésnél,ennyire félek attól,hogy kettesbe váltsak,a sebességtől?
18L
14:35!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat és a nyugtatást! :)
Neked is kellemes húsvéti ünnepeket ! :D :)
Írok majd,amint túl vagyok a második gyakorláson.
18/L!
Jó neked,remélem én is így tudok majd beszélni pár hónap múlva...
14:54!
Csak az az,hogy én már 18 vagyok,és olyan bénának érzem magam hozzá. Hiába,hogy dicsért a párom,hogy ügyes vagyok,szépen megyek 1-esbe,szépen megállok,de akkora félelem volt bennem,mikor kicsit gyorsult a kocsi (pedig még csak 20-al sem mentem :S )
Vezetés: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni...
A vezetést csak gyakorlással lehet megtanulni. Egy vezetésből sok következtetést nem lehet levonni. Mindenki volt kezdő. Annak, hogy "érezd" az autót idő kell.
Köszönöm a biztatásokat :)
Viszont attól is félek,hogy egy kis peugeotból hogy váltok mondeóra?! (Páromnak peugeot 307-es van,nekünk meg egy bazi nagy ford mondeo) --- biztos,sokkal másabb érzés lesz a mondeóban,mivel nagyobb,ráadásul benzines (a peugeot amivel tegnap voltam dízeles)
Szintén a 18/L vagyok.
Ha már megvan a jogsid, és a saját kocsitokkal fogsz gyakorolni, akkor kell pár nap/hét mire belejösz az autóvezetésbe. Ugyebár általában diesel autóval tanítanak, én is azzal tanultam, itthon amivel mehettem benzines. Jópárszor lefullasztottam, de aztán este nem hagyott nyugodni és elképzeltem fejben, hogy fogom másnap megcsinálni, hogy engedem fel a kuplungot stb és úgy már egyből sikerült. Utána meg már csak szokni kell.
Aztán volt nemrég, hogy ki lett cserélve az egész váltós cucc (nem értek hozzá ezt leszögezem:P) és megint máshogy kellett felengedni a kumplungot meg minden, megint újra meg kellett szoknom, jópárszor nagy gázzal indultam de a végén belejöttem:) menni fog az nyugi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!