Kicsi benzines, vagy kicsi dízel?
Szaladgálós városi autónak kéne, meg időnként hosszabb távra (suli, és lakóhelyem közt). Fősulis vagyok, szal legolcsóbb megoldás kell, kis fenntartású megbízható autó.
Lovetta is kevés rá a plafon 150 ezer.
Csak má a f*szom tele van a buszozással, és ha pl vennék egy kis dízelt ugyanannyiért járnék, és időben független lennék.
DE!
Kis benzines mellet szóljon, hogy igénytelen fenntartása (pl maruti) de kérdéses mennyit emelik a benzinárakat mert ha e fölé megy már sokba lenne.
A kis dízel (fiat uno 1.3 d), mellett meg az áll hogy tudok olcsóbban gázolajat és jobban jönnék ki, de b*szhatom ha a gatyámat rákölteném....rengeteget olvastam róla, hogy megbízhatatlanok.
szal kéne vmi tanács....
Busznál nagyon nem szeretnék maradni....

az hogy megy, nem megy nemigazán izgat....
csak szarbó hugybó fent lehessen tartani

én most maruti 800 ban gondolkozom.
4,5 - 5 litert eszik...
nem izgat a későbbi eladás, meg semmi, hogy mi lesz a kocsival, ha nem lesz más kitolom a méhtelepre oszt kapok érte 15 ezret, ez tényleg nem izgat.
minél olcsóbb minél igénytelenebb, de megbízható kocsi kell...

Tapasztalataim szerint a dízelekért mindig is több pénzt kérnek, mint a benzines kocsikért. Szóval 150e körül nagyobb az esélyed a benzinessel, hogy egy viszonylag jó állapotút kifogsz. Én is épp hasonlót keresek, hasonló megfontolásból, mint te. Szerintem korrekt swiftet nemigen találni 200 alatt sajnos. Ami az alatt van, annak valami nagy gyíkja lehet... Én az alábbiakban gondolkodom:
vw polo II
maruti
trabant 1,1
esetleg daihatsu cuore (bár itt az alkatrész ellátás gázos), vagy peugeot 205 (ebből elég szépeket lehet találni ennyi pénzért, viszont nem olcsó az alkatrész)
de a dízel is nagyon csábító pl 5 literes fogyasztással...;)
csak fosok az adagolótól hogy besz*rik...
egyes, kettes golfokat néztem dízelbe vannak ennyiért
Aztán a harmadig út meg abenzin-gázos kocsik...
csak ott még a műszakilag rosszabb állapotúaknak is megkérik az árát a gáz miatt....:S
áhhh ha tudnám már most mennyi pénzt tudok összeszedni nyáron, könnyebben nézelődnék,.,,, de így...:S

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!