Az emberek minek költenek vagyonokat, tuningra?
Nem mondom, hogy a tuning autók sz*rul néznek ki, de sok embert látok, hogy feltuningolja a régi vacak suzukiját(nem vagyok Suzuki ellenes) tényleg rákölt akár milliókat is, és abból, amennyit ráköltött, venne egy jó autót.
Most nem arra gondolok, hogy lesötétíti az üveget, emg sportkipufogó, hanem mikor minden kell rá neki. Hátsó szárny, neonfény, matricák, sportülés, bukókeret stb. Mintha egy verseny autó lenne az a Swift. De, még ha versenyezni jár vele, vagy hasonló. De, sokan csak ráköltenek milliókat, és akkor büszkék rá, hogy jól néz ki.
Mi értelme van ennyit rákölteni egy autóra, amikor abból a pénzből már lehetne venni egy komoly "verseny" autót?
nem vagyok Suzuki rajongó, de szerintem ezek elég jól néznek ki. és már előttem megírták, ez egy hobbi. valaki festeni szeret, valaki biciklizni, a pénzesebbek gokartozni, esetleg az autót szépítgetni, valaki meg szalvétákat gyűjt. szerintem nem olyan felfoghatatlan.
A válasz egyszerű:
-mert nem akar tömeg lenni. épp elég piros vagy zöld gyári suzuki, vagy opel vagy bánomis én mi szaladgál a városban. De ha neki is lett egy,akkor egy fóliázás, ültetés, sportdob, hangcucc már megadja azt a kellemes szájízt, amitől a mi autónk, nem tömeg többé (kinézetre).
Aki igényesen csinálja, az mindog törődik majd az autójával és nem utolsó sorban szereti ilyen olyan kokból.
Aki csak a tesóban megveszi a 200-4000 forintos villogós cuccokat, meg a 4000 watt pmpo-s amúgy 25 wattos ládát, az meg azt hiszi, hogy 2000 forintból is lehet foose tunigot csinálni.
Az igényes átalakítás sztem nem elitélendő.Akinek meg nem tetszik, az ne csinálja, egésze egyszerű
Ez kb olyan mint én.
Van egy Babettaám, 15000-ért képes voltam megvenni, kapott sportkarburátort, meg lesz csinálva direktszűrősre, kapott tükröt, üléshuzatot, mindent, és ebből amennyit ráköltöttem valami új robogót is vehetnék, de nem akarok, és nelem megéri ennyit költeni rá, mert ő az én szemem fénye:)
A tuning egy olyan gyógyíthatatlan betegség,amivel az ember ki akar tűnni,többnek akar látszani a másiktól.
Az idő az egyedüli megoldás erre. 20évesen még egy primitív Ladára is turbót akar rakatni a "gyerek", 30évesen meg örül annak amije van,egyben van és tudja is tankolni.
Nekem ez a külső optikai tuning nem jön be. Túlságosan hülye gyerek autót csinál az autóból.
Van egy szép, gyári állapotú autóm; ez nekem bőven elég "optikai tuning" főleg hogy májusba 22 éves lesz, de olyan akár egy 3-4 éves. Tuning is van, de csak azért mert ez kell az általam kívánt közlekedéshez:
REMUS kipufogó rendszer (leömlőtől, nem csak dob)
125LE-s autóból kivett vezérlő elektronika.
Rendbe rakott motor, váltó, futómű és fék.
Ez bőven elég ahhoz, hogy odaérjek viszonylag gyorsan, kis fogyasztással A-ból B-be.
"mert szereti a kocsilyát de te ezt biztos nem tudod megérteni"
Aki a "kocsiját" szót ly-nal írja, nyilván jobban érti a dolgokat.
Amúgy:
Szerintem is a tuningolás egy hobbi. Ezzel nincs semmi baj, tudjuk, hogy a fiúkat és férfiakat csak a játékszereik ára különbözteti meg.
DE!
Abban egyetértek, hogy rohadt szánalmas, amikor a Ladáikat meg Suzukiajikat (de jól néz ki leírva) tuningolják. Meg Ford Focus meg ilyenek. Nagyon gáz. És menőznek is vele. Nézz meg ehhez képest egy ilyet: [link]
Itt már az alapanyag is jó. De amikor meglátok egy ilyen tuningolt szart, akkor röhögni támad kedvem. Mindig azon gondolkodom, hogy abból a pénzből, amit ráköltött, miért nem vesz egy olyan kocsit, ami önmagában is stílusos. Nálam az igazán jó kocsi a Lamborghiniknél kezdődik. Persze ilyenre keveseknek van pénze, de egy középkategóriás, felsőközépkategóriás kocsit abból simán vehetne. Egyetlen kivételt láttam, ez egy tuningolt Mazda RX-8-as volt. Na az nagyon tetszett, mestermunka volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!