Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire sokat költenék?

Tényleg ennyire sokat költenék?

Figyelt kérdés

20éves vagyok, nem tanulok(pénzbe kerül), munkát keresek, de még nincs. Amióta most befejeztem az iskolát, kb. 1-2 hetente 1x találkozok 1 barátnőmmel 600-1000 ft-ot költök, de semmi többet. Nem járok máshova, nem bulizok, nem költöm baromságokra a pénzt, mindenből a legolcsóbbat veszem.

Most volt névnapom, és vettem magamnak 3 nadrágot 8ezerér(szerintem megérte) de ebből édesapám (szüleim elváltak)4ezer forintot kifizetett, meg adott nekem egy ezrest. Most jöttem haza apámtól, és anya tisztára bunkózott, hogy mi a p*csának vettem nadrágot..és odaadtam még a zsebpénzemet is neki, így csak 3ezret költöttem az anya pénzéből, mégis "éheztetem" a családot, meg annyit költekezek, mint 6 család stb.. holott nem érti meg, hogy egy velem egy idős CSAK a hétvégén elb*sz kb. 5ezret ha megy bulizni.. és nem fogja fel, mert szerinte én sokat költök.. szeptemberbe 1x találkoztam a barátnőmmel, elköltöttem ezer forintot, meg most 3 ezret. tényleg ennyire sok??

De a testvére is munkanélküli őt is anya tartja el, neki mindennap doboz cigi, stb.. most akkor őt miért nem cseszteti?

Mit csináljak /mondjak neki, hogy normálisabb legyen? Ilyeneket mondd nekem, hogy majd kutyakaját fog venni nekem enni, hogy jobban spóroljak.. elköltözni nincs pénzem, sehova se tudok menni, apához se..barátom sincs, a barátnőmhöz sem tudok menni.

2011. okt. 2. 19:16
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
64%
Ez elég szomorú, de a tanulás nem kerül pénzbe, ha felvettek volna államira, egyébként pedig jelentkezhetsz OKJ-ra, az Atalantánál az első tanfolyam ingyenes, 2 évesen már jókat lehet találni. Nekem ez abszurd, mikor tanulásnál valaki a pénzre hivatkozik, ne haragudj.
2011. okt. 2. 19:20
 2/28 anonim ***** válasza:
73%
szerintem nagyon is rendesen bánsz a pénzzel, nincs veled baj :)
2011. okt. 2. 19:25
 3/28 anonim ***** válasza:
75%

Nem koltesz sokat.

Lehet talalni turiban 900 Ft-ert is nadragot, de ha eppen OLYAT, amilyen Neked megfelel, 8E-ert lehetett kapni 3-mat, hát rendben van. Én is megvettem volna, ha nagyon olyan, amilyen nekem kell.

35N

2011. okt. 2. 19:27
 4/28 anonim ***** válasza:
67%
Külföldre nem tudsz lelépni valahova? Nagyon szomorú itt a helyzet. Amúgy nem költöttél sokat.
2011. okt. 2. 19:30
 5/28 anonim ***** válasza:
64%

"Ez elég szomorú, de a tanulás nem kerül pénzbe"

Azia, nezd meg a Hiradot, hoyg az ingyenes tanulas mennyibe kerul .Maga za oktatas ingyenes, de a tanszerek 3havonta kitesznek egy teljes fizetest.

És akkor még csak az altalanos iskolarol beszelunk.

Én 15 evvel ezelott jartam felsooktatasba, tehat azota mar tobbszorozodtek a koltsegek, de akkor is 40-60 E Ft volot a feleves tankonyv- és fenymasolas koltseg. Vedd hozza az utazast, es a megelhetes koltsegeit, tehat kell valaki, aki eltart és meg a tanszerekoltsegeket is állja. Tehat nagyjabol masfelszer annyiba kerul egy egyetemista fenntartasa, mint egy nem tanulo emberé.

35N

2011. okt. 2. 19:30
 6/28 anonim ***** válasza:
61%

A kutyakaja drágább hosszútávon, mint az emberi, otthon főzött étel :)

Nem, nem költesz sokat, ha 3 darab került ennyibe, igaz, én 3 nacit 1000-2000 forintért vettem, de turiban, nekünk ennyire jut, de nem vagyok szomorú miatta.

Igen, igazad van, sok fiatal bizony hétvégén kész fizetéseket képes elkölteni, de ezt anyukád úgysem érti majd meg, mert Te nem vagy ilyen. Én is hallottam már a -de rossz tini voltál- szöveget, csak azért, mert néha visszaszóltam, és neki még ezt sem engedték. Arról, hogy a mai tinik sokszor magukat összecsorgatva, önkívületi állapotban vannak hajnalban az utcán (mikor éjjeles voltam melóban, nem egyszer láttam), az, hogy lopnak a szülőktől, cigire, drogra... és a rosszabb fajta megveri a szülőt, stb... na, ezt anyu el sem hitte, azt mondta, fantáziálok, mert ilyen nincs. Szóval ne erőltesd, amit ő hisz, az szent számára.

Próbálj minél hamarább talpra állni, én már 19 évesen önállósítottam magam, mellette államilag támogatott egyetem, így lett diplomám. Nekem sikerült, neked is fog!!!

2011. okt. 2. 19:31
 7/28 A kérdező kommentje:

első válaszoló: leraktam már egy OKJ-s vizsgát, de azzal nem találok munkát.. és a kövi OKJ-s iskola már fizetős.. és anya nem fizeti. mivel az érettségim elég rosszul sikerült, nem hiszem, hogy felvennének egyetemre/főiskolára.

egyébként én is azt hittem, hogy fog örülni anya, hogy milyen jól választottam, hiszen ezer ft volt 1 nadrág, mert utolsó darab volt, a másik 2 3500.. utoljára pont egy éve vettem farmert..nem értem miért olyan nagy baj, hogy évi 1x veszek nadrágot..:/

mondjuk cipőt is úgy vett nekem, hogy jól felfáztam, mehettem kórházba, mivel a másik cipőm beázott és egy hétig vizes zokniba voltam félnapig, akkor aztmondta, hogy jó akkor vesz egy sportcipőt.. de magának meg havonta veszi mert hogy "milyen csúnya" már a cipője.. nem értem, ha ennyire nem akar eltartani, a váláskor miért erőszakoskodott, hogy ő akar engem??

2011. okt. 2. 19:33
 8/28 anonim ***** válasza:
78%
Apukádhoz semmi képen nem tudnál költözni ? ? Mert ez így nem élet! :S
2011. okt. 2. 19:40
 9/28 anonim ***** válasza:
71%

" 40-60 E Ft volot a feleves tankonyv- és fenymasolas koltseg"

Másodéves főiskolás vagyok, az eddigi 2 félévem alatt 1, azaz egy darab 4-esem volt, a többi mind 5-ös, félévente 5 ezer forintot költöttem könyvekre, és az első féléveseket idén eladtam, kb. 3000-ért, magyarul 2000 ft volt az első évre a tankönyvem. Okosnak kell lenni, létezik a könyvtár. A 40-60 ezer egyébként is baromság, még egy orvosin is.

2011. okt. 2. 19:55
 10/28 anonim ***** válasza:
49%
* 2000 az első félévre, bocsi.
2011. okt. 2. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!