Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire sokat költenék?

Tényleg ennyire sokat költenék?

Figyelt kérdés

20éves vagyok, nem tanulok(pénzbe kerül), munkát keresek, de még nincs. Amióta most befejeztem az iskolát, kb. 1-2 hetente 1x találkozok 1 barátnőmmel 600-1000 ft-ot költök, de semmi többet. Nem járok máshova, nem bulizok, nem költöm baromságokra a pénzt, mindenből a legolcsóbbat veszem.

Most volt névnapom, és vettem magamnak 3 nadrágot 8ezerér(szerintem megérte) de ebből édesapám (szüleim elváltak)4ezer forintot kifizetett, meg adott nekem egy ezrest. Most jöttem haza apámtól, és anya tisztára bunkózott, hogy mi a p*csának vettem nadrágot..és odaadtam még a zsebpénzemet is neki, így csak 3ezret költöttem az anya pénzéből, mégis "éheztetem" a családot, meg annyit költekezek, mint 6 család stb.. holott nem érti meg, hogy egy velem egy idős CSAK a hétvégén elb*sz kb. 5ezret ha megy bulizni.. és nem fogja fel, mert szerinte én sokat költök.. szeptemberbe 1x találkoztam a barátnőmmel, elköltöttem ezer forintot, meg most 3 ezret. tényleg ennyire sok??

De a testvére is munkanélküli őt is anya tartja el, neki mindennap doboz cigi, stb.. most akkor őt miért nem cseszteti?

Mit csináljak /mondjak neki, hogy normálisabb legyen? Ilyeneket mondd nekem, hogy majd kutyakaját fog venni nekem enni, hogy jobban spóroljak.. elköltözni nincs pénzem, sehova se tudok menni, apához se..barátom sincs, a barátnőmhöz sem tudok menni.

2011. okt. 2. 19:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
62%

19:55

-nek:

Én az Allamigazgatasi Főiskolara jartam, egyetlen konyv ára volt 1500 és 4000 kozott, és 10 targyunk volt. Én vizualis modon tanulok, alahuzom, kiemelem a szoveget, es a konyvet megtartom, mert a tudas mindig ujra es ujra kell, ami benne van, és ugye nem emlekszem mindenre 100%-osan.

Mivel a jogszabalayok valtoznak, ezert sokszor nem hasznalhato mar fol a regi konyv, sokszor volt, hogy valamit tanultunk penzuigybol februartol majusig, majd majusban torvenyvaltozas volt, es mar az ujat kérték számon a juniusi vizsgan, nekunk a Magyar Közlönyből ki kellett fenymasolni az uj verziot.

Esetleg nezz meg a neten egy tankönyv-árlistát...

Más: ún. ingyen jartam a British Council nevu nyelviskolaba, mert alapitvany finanszirozta a tandijat, de a konyvet es munbkafuzetet meg kellett venni, ami 6 E Ft volt egyutt fél évente, es hat az eleg sok.

2011. okt. 2. 20:10
 12/28 anonim ***** válasza:
31%
ha valaki éhezik nem nadrágot kel veni,nekem sicns ruhám mégse veszek,koldus vagyok,lecarom.
2011. okt. 2. 20:12
 13/28 anonim ***** válasza:
83%
sicns =sincs
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

19:55-nek:

Ime a tankonyvek árlistája:

[link]

15/28 anonim ***** válasza:
70%

Csak egyetlen választ nem írt senki, mégpedig a kérdésre a valódi választ:

az, hogy mi a sok költés, a család pénztárcájától függ. Ha anyuka minimálbéren él, lakáshitel van, rezsi, akkor a heti beülés nem fér bele meg a három gatya sem. Egy gatya, vagy kettő mégis kevesebb, mint három.

Ha azonban anyuci jól keres, nincs hitel, nem sok a rezsi, akkor is relatív, hogy kinek mi a sok.

EGyébként munka mindig van, csak nem mindegy milyen. Max vállalj valami időszakosat, 4 órást, BÁRMIT, ameddig nem találsz rendeset. Sokan csinálják.

A tankönyv valóban drága, de használtan is meg lehet venni, felsőbb évesektől vagy vaterán. Annyi lesz az ára, mint egy barátnőzős beülésnek.

2011. okt. 2. 20:18
 16/28 anonim ***** válasza:
57%

"ha valaki éhezik nem nadrágot kel veni,nekem sicns ruhám mégse veszek,koldus vagyok,lecarom."

De netre azért van pénzed.

2011. okt. 2. 20:26
 17/28 anonim ***** válasza:
24%
hát figyeld,netre telik és?nem eszek,nembulizok,nem iszok,koldusként öltözködök,nincs nőm akire költsek,hideg szobába fogok ülni,persze hogy telik akkor netre.De netis tudod mért kel?mert a nap 24 órájában itthon ülök.8általánosal nemvesznek fel sehova dolgozni.
2011. okt. 2. 20:28
 18/28 anonim ***** válasza:
36%
haverjaim nincsenek,se hobbim,marad a 14 órás netezés,10 óra alvással.:)
2011. okt. 2. 20:29
 19/28 A kérdező kommentje:

Csak az az érdekes, hogy nem értem mi ez a nagy "éhezés"-téma, mert egyébként nincs hitelünk, amit fizetni kéne (szerencsére), a rezsi sem sok, a net+tv együtt valami 5ezer ft együtt, szal nincs mire költeni nagyon, ez megint csak egy kifogás..:S

apához nem tudok menni, mert amikor utoljára nála voltam, rám kente, hogy én beengedtem a szúnyogokat a lakásba(pedig ő járt ki-be cigizni, én 1x mentem kb. ki), nem igaz hogy neki ilyen hülye lánya van, átkozza azt a percet, amikor felcsinálta azt a k..va anyámat.. na ezek után talán nem mennék hozzá, főleg mivel elég sokat iszik..

keresek én munkát, de hiába adom be valahova is, sehova nem vesznek fel, mert "nincs gyakorlatom"... pedig így sose lesz, ha még gyakornoknak sem vesznek fel:/

2011. okt. 2. 21:03
 20/28 anonim ***** válasza:
43%
Gyárban keress munkát, ne csak a szakképesítésednek megfelelőt.Én grafikus vagyok, mégis egy autóalkatrész gyárban dolgozom, és jól keresek!
2011. okt. 2. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!