Tényleg ennyire sokat költenék?
20éves vagyok, nem tanulok(pénzbe kerül), munkát keresek, de még nincs. Amióta most befejeztem az iskolát, kb. 1-2 hetente 1x találkozok 1 barátnőmmel 600-1000 ft-ot költök, de semmi többet. Nem járok máshova, nem bulizok, nem költöm baromságokra a pénzt, mindenből a legolcsóbbat veszem.
Most volt névnapom, és vettem magamnak 3 nadrágot 8ezerér(szerintem megérte) de ebből édesapám (szüleim elváltak)4ezer forintot kifizetett, meg adott nekem egy ezrest. Most jöttem haza apámtól, és anya tisztára bunkózott, hogy mi a p*csának vettem nadrágot..és odaadtam még a zsebpénzemet is neki, így csak 3ezret költöttem az anya pénzéből, mégis "éheztetem" a családot, meg annyit költekezek, mint 6 család stb.. holott nem érti meg, hogy egy velem egy idős CSAK a hétvégén elb*sz kb. 5ezret ha megy bulizni.. és nem fogja fel, mert szerinte én sokat költök.. szeptemberbe 1x találkoztam a barátnőmmel, elköltöttem ezer forintot, meg most 3 ezret. tényleg ennyire sok??
De a testvére is munkanélküli őt is anya tartja el, neki mindennap doboz cigi, stb.. most akkor őt miért nem cseszteti?
Mit csináljak /mondjak neki, hogy normálisabb legyen? Ilyeneket mondd nekem, hogy majd kutyakaját fog venni nekem enni, hogy jobban spóroljak.. elköltözni nincs pénzem, sehova se tudok menni, apához se..barátom sincs, a barátnőmhöz sem tudok menni.
19:55: Orvosira csak a sobotta több, mint 40, ami nélkül nem tudsz létezni, és nem tudod eladni, mert végig hasznos.. Attól mert neked szerencséd volt még vannak olyan egyetemek, ahol egyszerűen nem tudod eladni a könyveidet, mert muszáj ismételned. Van ahol könyv se kell, csak néha bekacsintasz órára és megvan a kettes.
A kérdésre válaszolva: Egyáltalán nem költesz sokat, sőt. Próbáld meg megbeszélni anyukáddal, hogy nem érzed igazságosnak, hogy nem kaphatsz egy cipőt vagy egy nadrágot, ha kell, és hogy próbálsz te munkát találni, de nem megy olyan könnyen. Ennél többet sajnos nem tehetsz, próbálj meg mihamarabb állást szerezni, hátha akkor átértékelődne a pénzkérdés édesanyádban.
A könyvekre annyit reagálnék, hogy sok szakon most már elektronikusan is megvannak esetleg a könyvek, vagy leadják az anyagot ppt-n, de még mindig be lehet scannel-ni és még kinyomtatni se kell. Persze ha van otthon gép, amin olvasni lehet. Nekem van már egy OKJ-s szakképesítésem, egy könyvet se kellett megvennünk, még is sikerült levizsgáznom. Mivel azt középiskolában csináltam, így felvételiztem egyetemre is, szintén OKJ szakra. Itt eddig egy könyvet kellett megvenni, ami szintén lefénymásolható, vagy scannel-hető. A második képzésem se kerül pénzbe, mert hallgatói jogviszonyba vagyok.
Kitartást, ne add fel az álláskeresést, elhiszem, hogy nehéz találni melót. Próbálj meg vele leülni beszélni esetleg, vagy hogy segítsen álláskeresésben. Több szem...
Az a helyzet, hogy 20 évesen gyerekstátuszban vagy anyukádnál, zsebpénzt kapsz, pedig nem tanulsz, anyu dolgozik, te meg költesz. Hogy sokat-e vagy keveset, az tényleg anyukád pénztárcájától függ. De amúgy mindegy, mert felnőtt nő létedre az anyukád pénzét költöd. Ez a baj.
1) azt javaslom, kérd meg anyukádat, hogy vonjon be a családi költségvetés beosztásába. Üljetek le, írjátok össze, ki mit keres (van rajta kívül kereső?), hány embert kell ebből eltartani, mennyi a rezsi, a munkába járás útiköltsége, egyéb fix kiadások, mennyi jut kajára, háztartási dolgokra, ruhára. Ezt nagyon fontos lenne neked is látnod, mert teljesen gyerek még a pénzről való gondolkodásod. Nem baj, csak épp itt az ideje felnőni.
2) szintén hogy felnőjj: DOLGOZZ!!!! Ha kell, szórólapozás, gyerek-korrepetálás, Mekiben pultos, akármi. Indulj el, tanuld meg, mi az, hogy megdolgozni a pénzért, menyit kell dolgozni, hogy meglegyen a fűtés, a villany, a víz, a kukadíj, stb stb stb... járulj hozzá a családi költségvetéshez.
Meglátod, jót tesz majd neked, az önbecsülésed is javul, felelősebb leszel és felnőttebb. És csodák csodája, anyukáddal való kapcsolatod is javulni fog...
Sok sikert!
gyorieto578 válasza:
hát figyeld,netre telik és?nem eszek,nembulizok,nem iszok,koldusként öltözködök,nincs nőm akire költsek,hideg szobába fogok ülni,persze hogy telik akkor netre.De netis tudod mért kel?mert a nap 24 órájában itthon ülök.8általánosal nemvesznek fel sehova dolgozni.
Szerinted ez a válasz nem hasznos.
A válasz írója 36%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:28
gyorieto578 válasza:
haverjaim nincsenek,se hobbim,marad a 14 órás netezés,10 óra alvással.:)
Szerinted ez a válasz nem hasznos.
A válasz írója 36%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:29
Ha otthon ülsz 8 általánossal, akkor ne itt oszd az észt, mert a kérdezőnek több esze van.
Annyit tudnék még mondani, hogy próbálkozni kell. Tudom, hogy nagyon nehéz. Van valami gyár a városotokban, ahol nőket is alkalmaznak? Add be oda is a jelentkezésed. Vagy valami hipermarket? Kisboltok? Benzinkút? Próbálj meg mindent. Még ha csak részmunkaidős is leszel egyelőre, próbáld meg azt is. Munkát sajnos nem tudunk helyetted szerezni. Ha tanulni mész, attól még ugyanúgy nem lesz jövedelmed, akárhova is jársz. Nem sok amit költöttél, de ha anyud tart el, és neki sincs pénze, akkor már soknak számít. Muszáj lesz elmenni dolgozni, mert te sem vagy képes a fényevésre.
Megmondom neked őszintén, hogy én is voltam hasonló cipőben. Otthagytam a fősulit, mert megbuktattak egy tárgyból, és nem mertem már bevállalni a további éveket, mikor ezer forintos gondjaim voltak, mert engem is anyu tartott el. Én is mikor kikerültem az életbe, négy órás pénztárosi munkával tengődtem egy évig. Később addig erőltettem a nyelvtanulást, és addig küzdöttem a lehetőségekért, hogy sikerült kimennem külföldre. Van munkám, nincsenek ezer forintos gondjaim, és most én segítek anyunak ha segítségre van szüksége. Ne nézz bolondnak, de sokszor fohászkodtam Istenhez, hogy adjon erőt, egészséget, kitartást, és lehetőséget véghezvinnem a céljaimat. És úgy érzem, hogy meghallgatott. Volt hogy szinte már a földhöz vertem magam, és annyira akartam, hogy pénzem legyen. 13-14 órákat pincérkedtem, és volt hogy napi ugyanennyi órában takarítottam. Az is előfordult, hogy több mint három hétig egy szabad napom sem volt. Nagyon nem bírnám elviselni, ha újra anyura kellene szorulnom. Most már megőrülnék, ha nem lenne egy X összegű megtakarított pénzem, ha spórolni kéne egy cipőre, vagy ha spontán felindulásból nem tudnék megvenni egy csinos felsőt, stb... Inkább a tengernek mennék, minthogy újra átéljem a filléres gondokat. Sokat szenvedtem már. Azt tudom mondani, hogy akarni kell, és küzdeni. A megoldást csak magadtól várhatod.
Köszi a válaszokat:)
Az is baj, hogy anya még mindig az első munkahelyén dolgozik, és azt hiszi, hogy könnyű munkát találni..
4en vagyunk egy háztartásban, ebből anya kap fizetést az kb.150ezer, nagyi kap nyugdíjat, az kicsivel több, a rezsi nem drága..Mondjuk elég sokat félretesz a "temetésére" mert ő már ilyen hamar előretervez..Azt nem mondja meg, hogy havonta mennyit tesz félre, de ha ő akar magának venni nadrágot meg cipőt meg mindent, akkor megveszi, én meg nem kaphatok semmit..
Nagyon sok helyre beadtam már az önéletrajzomat, de mindenhol "tele vannak", vagy nincs gyakorlatom..:S
Egyébként már dolgoztam diákmunkán 2évig telefonos operátorként, az jó volt, egy hónapban kerestem kb.20ezret, de mivel most már nem vagyok iskolás, így ez is kilőve:S
Remélem minél hamarabb találok munkát, és elhúzhatok albérletbe, mert mindig mindenért én vagyok a hibás..:S
Megint én.
Tudod, azt hiszem, ez olyan, mint a túlhordott terhesség: elkezd mérgeződni a helyzet, ha már valaki ott tart, hogy nem gyerek, de nem tud kilépni a felnőtt életbe. Mindenkinek máskor jön el ez a pont. Neked eljött. Indulj el, önéletrajzot nem elég küldeni, hívj fel helyeket, hogy szeretnél személyesen bemutatkozni egy jövőbeli üresedés esetére, hogy akkor majd tudjanak rólad, a hétfő vagy a kedd lenne jobb? És akkor elviszed magaddal az önéletrajzodat, és személyesen a kezükbe adod.
Mekiben stb-ben szerintem mindig van felvétel, a toborzóirodát keresd. Hírlap- és reklámújságterjesztőnek is. Tudom, nem álom-munka, de elindulni pont jó.
Addig is: családi költségvetés-tervezői pozíció otthon!!!
:)
Sok sikert kívánok neked a melókereséshez. Megértem a helyzeted, én 21 vagyok, egyetemre járok, tanulok, mégse kapok zsebpénzt vagy ilyesmit, mondjuk nekem mindig kérni kellett a pénzt ha kellett vmire, de általában ösztöndíjból, diákmunkából költök én is.
Egyébként nem volt drága a nadrág, elég fura anyukád van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!