Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lenne egy A16XER motoros...

Lenne egy A16XER motoros opelom 1.6os. 120km/h nál 4000na fordulatszám és nagy bőg a motor,pörög. Mi lehet a probléma vagy ez normalis?

Figyelt kérdés

febr. 16. 12:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Ha pörgeted akkor pörög. Gondoltad volna? Mehetsz lassabban is és akkor kevesebbet pörög.
febr. 16. 12:46
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Rövidek a fokozatok bástya.
febr. 16. 12:54
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Menj 100-zal és akkor nem 4000-ret forog majd. 👌
febr. 16. 13:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehet ki van rohadva a kipufogó valahol. Fordulatszámról meg csak annyit, hogy a harmadik benzines autómat hajtom, és megfigyeltem, hogy ezek 3 ezres fordulatnál mennek 100-al, szóval ebben sem látok semmi különöset.
febr. 16. 13:30
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

"harmadik benzines autómat hajtom" Tehát akkor minden benzines autó egyforma erős és egyforma hosszúak a váltó áttételek? 😅

A mini autó meg a kisautó kategóriában ÁLTALÁBAN rövidek a fokozatok, persze ez előfordul az alsó közép tehát a kompakt kategóriában is. Nekem is kompakt van 1.5 benzin és nálam 120-nál forog 3 ezret valamint 150-nél 4ezret ( [link] ). A kettesem pedig 100 felett szabályoz le.

febr. 16. 14:14
 6/12 anonim ***** válasza:
17%

Jó sok szakértő gyűlt itt is össze már megint.

120-nál 3300 körül kéne forognia, saját tapasztalatból. Innen nehéz bármit mondani. Az irreálisan magas fordulatszámtól eltekintve szépen jár? Alapjárat sima? Gázadásra nyomaték van?

febr. 16. 15:02
 7/12 anonim ***** válasza:
KApcsold 5.-be .
febr. 16. 15:21
 8/12 Szolovjov ***** válasza:
#5 Tényleg majdnem minden szívó benzines 3 ezret forog 100-nál. 60-110 lóerő közötti autók biztos. És szívó motorról beszélünk. A turbósok teljesen mások. Nekem az 1.8-as Passat is 3 ezret forog 100-nál. 90 lóerős.
febr. 16. 16:26
 9/12 anonim ***** válasza:

5-ös. Pont ezért kérdeztem azt, hogy akkor minden benzines autó egyforma erős és egyforma hosszúak a váltó áttételek? Mert szerintem k.rvára nem. Konkrét típus és váltó függő. Pl a régi swiftneknél az ezresben nagyon rövidek a fokozatok, de már az 1.3-ban sokkal hosszabbak.

A turbosok pedig valóban mások sőt, sok turbosban van 6 sebességes váltó. Bár nem tudom, ezt most hogy jön ide, mikor eleve szívó motorokról beszélgetünk és a kérdésben is szívó motor szerepel.

Nekem pedig az 1.5 almera: "harmadikban például 154 km/óráig húzatható az autó, a kettes is száz fölé ér"

[link]

De itt is látszik, hogy a kettes 100 után szabályoz(na) le, ha nem váltana el a sofőr.

https://www.youtube.com/watch?v=xihKTzQ0-DA

febr. 16. 17:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez túl soknak tűnik. 130-140 körül várnék ekkora fordulatot. Egy dolog okozhatja, ha a kuplungod már kopott, és folyamatosan csúszik egy kicsit. De ez azzal is járna, hogy a sebesség és fordulatszám nem mindig együtt változik. Pl. nagy gázra felbőgne a motor, de a sebesség nem nőne vele arányosan.
febr. 16. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!