Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérműszíj csere után a 20...

Vezérműszíj csere után a 20 éves Peugeot 307-esem (1.4 16V) motorja kisebb fordulatszámon is úgy morog, mint újkorában 3500 feletti fordulatnál, ez hiba?

Figyelt kérdés
Az előző új vezérműszíj súrolt a műanyag deklin. Már néhol kopásnyomok voltak a külső szélén. Vettem egy újat és hibakeresés közben észrevettem, hogy a feszítőgörgő ászokcsavar tengelye még beljebb csavarható. Eredetileg csak 180 fokot akartam rajta fordítani, hátha ferde és levezeti az okoskeréknél a vezérműszíjat. De olyan könnyen fordult, hogy beljebb tekertem, amíg szoros nem lett. Ezután felraktam a szíjat a furatokon orientált két vezérmű fogaskerék és lendkeréken orientált főtengely fix helyzetében a helyére, majd beállítottam és rögzítettem a feszítőgörgő feszítését. Később kb. 150km megtétele után a deklit felül levéve belenéztem hideg állapotban, vízszintes volt a mutató. A kocsi jól működik, jól húz, ment vagy 1000km-t, DE a szintén nem régen cserélt katalizátorból jöhetett az enyhe záptojásszag egyszer és jóval később nemrég olyan kis robbanás félét hallottam, ami akár a katalizátorból is jöhetett. De akár egy szennyezett benzin is okozhatta. Emlékezetem szerint a vezérműszíj előrajzolt vonásai a megfelelő helyekre kerültek, de véleményem szerint annyira feszesen ment fel a szíj, hogy nem is kerülhetett rossz helyre, mert a csapok fixálták a 3 fogaskereket. Mégis olyan morgó a motor hangja, mintha működne az okoskerék szelepnyitvatartás-vezérlése már alacsonyabb fordulaton is. Ha nem lett volna a két, katalizátorra utaló jel, nem is izgulnék, mert csak sportos a morgó hangja. De így féltem a viszonylag új (kb. 1 éves) katalizátoromat. Hasonlókban tapasztaltak véleményét megköszönöm.

jan. 10. 17:01
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!