Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mk 1 fokusz benzines. Alacsony...

Pisti csak kérdése:

Mk 1 fokusz benzines. Alacsonyabb fordulatszámon iszonyatosan rángat az autó.mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
A fent említett hibával kérnék segítséget. Pár napja csereltem gyertyákat es új gyújtáskábeleket . Csak kis alapjáratnál csinálja kb 1200 alatt felette semmi.eddig 4ikbe még ha 25 el is mentem akkor sem fulladozott(nem igy használtam csak egy példának irtam) de mostmeg egy meredekebb emelkedőn nem birtam felmenbi 2 esbe annyira rángatott hogy le is fulladt. Mi lehet a baj trafó? Vagy még az üzemanyag ellátásra nyanakszom mert hidegen egyből indul megyek vele 10 km-ert kb megallok várok egy 15 percet és utánna mar nehezen indul,teker párat.
jan. 12. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

A leírás alapján több lehetséges oka is lehet a problémának, amit tapasztalsz. Itt van néhány tipp, amit érdemes ellenőrizni:

Gyújtásrendszer:

Mivel gyertyát és gyújtáskábeleket cseréltél, érdemes lenne ellenőrizni a gyújtótrafót is. Ha a trafó hibás, alacsony fordulaton nem biztosít elegendő energiát a gyújtásnak, ami rángatást és fulladást okozhat. A hibás trafó problémát okozhat akkor is, ha a motor melegen nem indul jól, mivel a meleg motornál a gyújtótrafó általában gyengébben működik.

Üzemanyag-ellátás:

A benzinszűrő eldugulása vagy a befecskendezők hibája is okozhat hasonló tüneteket. Ha a befecskendezők nem szórják megfelelően az üzemanyagot, akkor az alapjáraton és alacsony fordulaton rángatózást tapasztalhatsz.

A benzinpumpa is lehet az ok. Ha a pumpa nem biztosít elég nyomást, az üzemanyag-ellátás akadozhat, ami szintén rángatást és nehéz indítást okozhat.

Levegőellátás:

Ellenőrizd a levegőszűrőt és a vákuumcsöveket, mivel ezek a rendszerek befolyásolják az üzemanyag-leiadagolást. Ha a rendszerben vákuumcső szivárgás van, az is okozhat hasonló hibát.

A légtömegmérő (MAF szenzor) is szerepet játszik a hibában, mivel ha ez rosszul működik, akkor nem mér megfelelően, és a motor nem kap megfelelő mennyiségű üzemanyagot a levegőhöz képest.

Motorvezérlő egység (ECU):

A motorvezérlő egység (ECU) is hibásan működhet, amely nem megfelelő üzemanyag- és gyújtáskeveréket állít elő, és rángatást, illetve nehéz indítást okozhat.

Hőmérsékletérzékelők:

A hűtőfolyadék-hőmérséklet érzékelő vagy az üzemanyag-hőmérséklet érzékelő is okozhat ilyen problémát, ha azok nem működnek megfelelően, mivel ezek az érzékelők segítenek az ECU-nak a motor optimális működésének szabályozásában.

Összegzésül: A hibát okozhatja a gyújtásrendszer (trafó), üzemanyag-ellátás (pumpa, szűrő, befecskendező), levegőellátás (szűrő, szenzorok), vagy akár az ECU. Érdemes alaposan átvizsgálni ezeket a rendszereket, és ha nem vagy biztos benne, egy szakszervizben diagnosztizálni a problémát.

jan. 12. 18:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Az még lemaradt hogy tobbet eszik. Es ezeket a leirt hibákat kimutatja ha elviszem kiolvastatni?
jan. 12. 19:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Én mindenképp elvinnem és nem talalgatnek, az a biztos.
jan. 13. 18:08
 4/6 krwkco ***** válasza:

"Es ezeket a leírt hibákat kimutatja ha elviszem kiolvastatni?"

A benzines 1-es Fordok típushibája a trafó. Próbaképpen nyomd összébb 2-3 tizeddel az elektródákat. Akár a régi gyertyán. Ha ettől javul a helyzet, akkor a gyújtótrafó szigetelése van meggyengülve.

jan. 13. 20:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Nézegettem nem egy nagy összég egy trafó, lehet kicserélem a hétvégen.
jan. 14. 09:40
 6/6 krwkco ***** válasza:

"lehet kicserélem a hétvégén."

Ha megteszed, fontos, hogy soha ne teszteld úgy a gyújtást, hogy a gyertya áramköre nincs zárva. Attól tönkremehet az új trafó is.

jan. 14. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!