Backflyer kérdése:
Opel Corsa B 1.0 benzines kocsimnak indokolatlanul magas fordulaton pörög a motorja, mintha egyfolytában nyomnám a gázt. Mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Opel Corsa B 1.0 kocsimnak nagyon magas fordulaton pörög a motorja, hangosan bőg, ha nem nyomom a gázt is. Menet közben a motorfék sem működik, nem lassul, ha felengedem a gázpedált. Leginkább ugye üresben, és ha benyomom a kuplungot, akkor hallatszik jobban. A check engine lámpa is világít a műszerfalon, de pár napja kiolvasta belőle autószerelő, hogy az EGR szelep hibás. De akkor még nem csinálta ezt a bőgést. Tegnap is elkezdte egyszer ezt, de háromszor leállítottam, és újraindítottam, utána elmúlt. Az EGR szelep miatt lehet ez, vagy valami más probléma is van vele? Sajnos én nem értek a kocsikhoz, a szerelő meg csak két hét múlva tud vele foglalkozni.jan. 26. 22:47
2/5 anonim válasza:
Meg lehet szorulva, el lehet piszkolódva az alapjárati fordulatszámot állító motor. Két csavar tartja, ki lehet kapni a fojtószelepházból, féktisztítóval meg lehet pucolni (a helyét is, ahonnan kivetted), utána valószínűleg jó lesz.
3/5 anonim válasza:
Akár valamelyik vákuumcső is lehet repedt, lyukas, ahonnan a motor fals levegőt szív.
4/5 anonim válasza:
Légtömegmérő, fals levegő, fojtószelep, pedál állás jeladó/vevő.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Akkor elég sok dolog okozhatja ezt a problémát, úgy tűnik, biztosat majd csak akkor tudok, ha szerelő átnézi. A vákuumcső nem hinném, hogy repedt, mert van amikor visszaáll normális fordulatra a motor, és egy ideig nem jelentkezik a probléma. Most inkább nem közlekedek vele addig, míg át nem lesz nézve.
jan. 27. 17:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!