Opel corsa B 1.2 1995. fagyáló cserét akarok. aza baj hogy a vizhütön felül va mind a két csö jobb és baloldalt .szerintem leeresztö csavart se látok. akkor hogyan engedjemle a vizet?
A hűtő legalsó csövéről vedd le a bilincset és húzd le a csövet, majd vissza.
Nekem is így kellett , de az más féle autó volt.
Valahol lenni kell lent is csőnek , akkor a motorblokkban.
Mert úgy cirkulál a víz benne.
"Valahol lenni kell lent is csőnek , akkor a motorblokkban."
De azzal nem tudja a hűtőt leereszteni.
Csak ha alul is van a hűtőn leeresztőcsavar. Nem ismerem ezt az autót, de kellene lennie. Különben le kellene venni a hűtőt és kiönteni belőle a folyadékot.
megnéztem mégegyszer nemlátok lent csövet
csak fent két szélen gumicsö
meg bal alul valami érzékelö van benn e vezetékel a végén
Sehogy, ezeknél nem lehet. Ahogy te is írtad, az "alsó" csövük nem alul van, illetve nincs leengedőjük sem. De igazából a csőlehúzós/leengedős módszer amúgy is csak a hűtőből engedi le, míg a blokkból alig folyik ki egy kevés.
A hűtőt ki kell venni a helyéről, szerencsédre ezeknél nem nehéz. Abból kiöntöd amit lehet, esetleg átfolyatással még jobb eredmény elérhető. Az autót pedig úgy hűtő nélkül be kell indítani, 10-15 másodperc elegendő, hogy a vízpumpa kidolgozza az összes fagyállót a blokkból. Ennyi idő alatt nem fog felforrni, nem kell aggódni. Utána hűtő vissza, feltölt, kilégtelenít, kész.
Csak a régi fagyállót lehetőleg ne a földre engedd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!