Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motort/nagyrobogót...

Milyen motort/nagyrobogót vennétek ha a praktikum és a kényelem lenne a fő szempont?

Figyelt kérdés

Van egy 600-as Suzukim amit néhány éve vásároltam és használgatok, de úgy döntöttem hogy valószínűleg idén túladok rajta, az oka egyszerű: kb 7.000km került bele 3-4 év alatt, tavalyi évben mindössze 8-900kb. Tökéletes állapotú és szeretem...de, vidéki nagyvárosban élek, egyszer kétszer kijönni vele tök jó, de aztán a sokadik körnél már nem annyira, hosszú távokra annyira nem megyek, egyrészt mert nincs kivel, másrészt ha hosszabb útra merészkedek akkor azon kapom magam hogy szentségelek hogy állig be vagyok öltözve, plusz vihetem magammal a sisakot és a tanktáskát, a melegről már nem is beszélek. Ezért jött az ötlet hogy eladom a jelenlegit (ára olyan 1,6-7m ft) és mondjuk az ára egy részéből vennék valamilyen nagyrobogót, amire egyszerűen csak ráülök úgy ahogy vagyok egy sisakban, tárolórekesz némelyiken egész jó, tehát akár egy bevásárlás is megoldható vagy esetleg munkába járás, ami a jelenlegivel esélytelen.

Ehhez kérnék javaslatokat.

Néhány kiszemelt darab van, akár ezekről is meghallgatom a véleményeket:

Suzuki AN Burgmann 400

Yamaha Majesty 400

Sym GTS 300i EVO

Kymco Xciting 400i

Kymco Xciting 500i

Yamaha X-Max 400

Yamaha T-Max 500

Elöbbiek árban viszonylag elérhetők, 1m alatt már láttam egészen jó példányokat, utóbbiak elég borsosak még, főleg ha a 2010 utáni darabokat nézzük, öregebbet nem szeretnék.

tegnap 11:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
48%
a robogora is illik normälisan fölötözni es nem biztos hogy eleg a sisak/ kesztyü kombo... en magamnak valami kanape robeszt neznek, mint a kymco ak 550 vagy Sym MaxSym, vagy erdekes lehet egy CanAm Ryker is...
tegnap 11:47
 2/30 A kérdező kommentje:
persze, nyilván illik, de valahogy mégsem gondolok rá olyan szigorúan mint egy 100+ lóerős motorra. A CanAm pofás, de nem gondolnám hogy árban jól állok ahhoz, a cél az lenne hogy 1,6m a jelenlegi (tegyük fel tényleg annyiért talál gazdára), és helyette ilyen maximum millióig venném a következőt, 7-800 ezer mégjobb lenne. 500ccm fölötti pedig szerintem fölösleges ezekre a napi távokra (de lehet hogy tévedek). Én olyan 250-400, max 500ccm közöttre gondoltam.
tegnap 12:40
 3/30 anonim ***** válasza:
36%
Ha a felöltözés meg a táska a bajod, meg a meleg, akkor a motorozás, robogózás nem a te hobbid.
tegnap 12:41
 4/30 A kérdező kommentje:

Lehet, akkor vedd úgy a kérdésem hogy: mit vennétek a-ból b-be szaladgálósnak ami nem motor és nem autó, hanem mondjuk robogó, ami megbízható , alacsony fenntartású és 250-500 ccm között van?

(itt jegyzem meg hogy szerintem tiszta és érthető volt kérdésben az hogy a hobbit és szerelmet cserélném praktikumra)

tegnap 13:12
 5/30 anonim ***** válasza:
0%
Robogón is praktikus felöltözni. Vagy nem tudom, szerinted robogóval 70-nel felborulva valahogy tollpárnává változik az aszfalt, motor esetén meg nem?
tegnap 13:14
 6/30 A kérdező kommentje:

jó, tegyük félre ezt a felöltözős témát :D ígérem felöltözöm.

Mondhatnám inkább azt hogy szeretem amikor rajta vagyok és mégjobban szerettem amikor elkezdtem, illetve most is szeretem amikor rajta vagyok, de mire eljutok odáig 6x meggondolom magam ...de elmúlt és váltanék valami másra, valami minden nap használhatóra

tegnap 13:18
 7/30 anonim ***** válasza:
24%

Én mindennap a sarki dohányboltba is motorral megyek, nem derogál felvenni. Amúgy A-ból B-be a Burgmann 400 is csak akkor értelmes, ha olyan sokkilós vagy, hogy más nem bír el.

Az a baj, nem mondod, hogy A meg B között mekkora a távolság milyen úton. Így aztán ember legyen a talpán, aki használható tanácsot ad neked.

tegnap 13:24
 8/30 anonim ***** válasza:
48%

en 50esre is beöltözök mert azon sem ved 1,5 tonna kasztni..

ha az alacsony fönntartäs a cel akkor 125ös. a legtöbbje tudja a 90-100as utazot es annyit eszik mint egy 50es. ha csak gurulni egyet melo utän akkor nincs mäs, mint nyakadba veszed a värost es kiprobälatod hogy neked melyik robesz a kenyelmes...

magamnak Kymco, Sym, Honda, Yamaha, Piaggio lenne a sorrend... (mondjuk volt ällohengeres Peugeotom amit imädtam...)

az elsö komment is az enyem volt.

tegnap 13:38
 9/30 A kérdező kommentje:
7# 193-4cm, 105-110kg. A és B között (ha pl otthon és munkahelyet veszem példaként) 6-7km van, vidéki nagyváros (megyeszékhely) melletti kistelepülés, gyakorlatilag egybeépülve a várossal egyetlen egy hosszú kb 8km-es főúttal és néhány mellékutcával. A város abszolút élhető, csúcsforgalomban a legnagyobb dugókkal 10-15 perc volt a maximum amíg állnom kellett, de ez is csak jóformán azért mert nem mindenki alkalmas vezetésre, egyébként nem lenne vészes.
tegnap 13:54
 10/30 A kérdező kommentje:
8#. Kymco és Sym-ből sokat látok hirdetésekben, de nem sokat hallottam még róluk, akár érdemes ezekben is gondolkodnom?
tegnap 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!