Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit érdemes használt...

Mennyit érdemes használt autóra költeni, ha a praktikum a fő szempont?

Figyelt kérdés

Városi autót keresek, amivel ide-oda lehet menni szükség esetén, de lennének olyan napok is, amikor nem is lenne használva. Vagyis elsősorban a praktikum a szempont, nem a presztízs, nem lenyűgözni akarok vele másokat, csak hogy legyen egy autó, amibe bármikor be lehet ugrani ha kell, és lehetőleg ne kelljen sokat foglalkozni a karbantartásával.

Ilyen feltételekkel mennyit költenétek rá? 1 milliót egy 10-14 évesre, vagy inkább 2 milliót egy 7-8 évesre, azon az alapon, hogy az újabbal kevesebb lesz a baj?

2020. júl. 19. 23:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Szia! Figyelem a kérdésed, hasonló érdekel. Viszont én max 600-800e forintot tudok költeni magára az autóra, mert a jogist is most csinálom, és így már elég sok.

Viszont nyilván ha több pénzem lenne rá, akkor valószínűleg többet is költenék. Engem jobban érdekel a biztonság (törésteszt), felszereltsége, friss műszakija, és ahogy írod, praktikus legyen.

2020. júl. 19. 23:15
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 A biztonság valóban fontos, én is olyan autóra gondolok, ami jól szerepel a teszteken, és a felszereltségben is legyen minimum klíma, az elektromosan állítható tükör meg hasonlók nekem kevésbé lényegesek.
2020. júl. 19. 23:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha mázlid van akkor 150000 allat tudsz venni suzukit online (nem autókereskedésben hanem hirdetésben)
2020. júl. 19. 23:22
 4/12 anonim ***** válasza:

A Zafira.

( nincs mit )

2020. júl. 19. 23:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül a típus a kérdés, hanem pl. hogy érdemes-e mondjuk 2x annyit költeni egy feleéves autóra, jóval kevesebb lesz-e vele a baj, vagy gondozásra nem szoruló praktikum autónak jó a 10-14 éves is?
2020. júl. 19. 23:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Jó a 10 éves is
2020. júl. 19. 23:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Hát ha tényleg nem használod sokat és nincsenek hatalmas igényed felszereltség téren, akkor felesleges az újabb
2020. júl. 20. 06:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Egy 2000-es évek elején gyártott japán vagy német autó tökéletes lehet. 5-600 ezer Ft körül vannak, pl: Nissan Almera, Opel Astra G.

Suzuki Swiftből már 400 ezerért klímás, garázsban tartottat kapsz. Ha tényleg nem számít a “presztízs”, akkor ez a legjobb opció. Egy esetleges nagyobb szerviz, ha megszívod se kerül többe 150 ezernél. Ennyiből nagyjából majdnem mindent cserélnek benne.

Egy újabb autóra nem érdemes kifizetni milliókat, hiszen már az is használt, hiába újabb, szervizekre épp ezért ugyanúgy számolni kell, csak mivel újabb, minden drágább hozzá, mintha egy régit vennél. Én azt mondom autóvásárlásnál vagy újat, vagy egy 5-600 ezres használtat. Ez a két legjobb opció sztem.

2020. júl. 20. 06:59
 9/12 A kérdező kommentje:
A "presztízs" csak annyiban számít, hogy most is egy 2000 körüli swiftem van, és tényleg nincs vele gond, de most már kipróbálnék azért egy olyan autót is, amit mondjuk 2006 után gyártottak, csak hogy kicsit fejlettebb autóélményt is tapasztaljak. :)
2020. júl. 20. 07:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, közben eszembe jutott a Honda Jazz. Olyan 1-1,5 millió közt magyon jókat találsz, szinte alig kell vele foglalkozni a kötelező szervizen túl.
2020. júl. 20. 07:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!