Mennyit érdemes használt autóra költeni, ha a praktikum a fő szempont?
Városi autót keresek, amivel ide-oda lehet menni szükség esetén, de lennének olyan napok is, amikor nem is lenne használva. Vagyis elsősorban a praktikum a szempont, nem a presztízs, nem lenyűgözni akarok vele másokat, csak hogy legyen egy autó, amibe bármikor be lehet ugrani ha kell, és lehetőleg ne kelljen sokat foglalkozni a karbantartásával.
Ilyen feltételekkel mennyit költenétek rá? 1 milliót egy 10-14 évesre, vagy inkább 2 milliót egy 7-8 évesre, azon az alapon, hogy az újabbal kevesebb lesz a baj?
Szia! Figyelem a kérdésed, hasonló érdekel. Viszont én max 600-800e forintot tudok költeni magára az autóra, mert a jogist is most csinálom, és így már elég sok.
Viszont nyilván ha több pénzem lenne rá, akkor valószínűleg többet is költenék. Engem jobban érdekel a biztonság (törésteszt), felszereltsége, friss műszakija, és ahogy írod, praktikus legyen.
Egy 2000-es évek elején gyártott japán vagy német autó tökéletes lehet. 5-600 ezer Ft körül vannak, pl: Nissan Almera, Opel Astra G.
Suzuki Swiftből már 400 ezerért klímás, garázsban tartottat kapsz. Ha tényleg nem számít a “presztízs”, akkor ez a legjobb opció. Egy esetleges nagyobb szerviz, ha megszívod se kerül többe 150 ezernél. Ennyiből nagyjából majdnem mindent cserélnek benne.
Egy újabb autóra nem érdemes kifizetni milliókat, hiszen már az is használt, hiába újabb, szervizekre épp ezért ugyanúgy számolni kell, csak mivel újabb, minden drágább hozzá, mintha egy régit vennél. Én azt mondom autóvásárlásnál vagy újat, vagy egy 5-600 ezres használtat. Ez a két legjobb opció sztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!