Tanulóautóm dízel volt, az első autóm benzines lesz. Mire számítsak?
Az 3lső autó amit vezettem oktatáson egy dízel Sandero volt. Most első autónak kiszemeltem egy benzines punto evo-t.
Igazából amitől a leginkább tartok az a lefulladás emelkedőn és a parkolás, a Daciaval elég volt csak a kuplunggal játszani.
Tudtok mondani dolgokat amik másképp lesznek és hogyan tudok hamar belerázódni? Nem akarok már a hazaúton elakadni vele:D
#10 vagyok. A Sanderoban elektromos rögzítőféked volt ezekszerint. A Punto Evo-ban bovdenes kéziféked lesz.
A különbség itt annyi, hogy nem kell üzemi féket nyomnod a rögzítőfék kikapcsolásához.
Realizáljuk, hogy egy emelkedőn állsz meg piros jelzés előtt:
1. Megállsz nullára, kiveszed üresbe.
2. Felhúzod a kéziféket, (6-7 kattanás) majd vársz a sárga jelzésig.
3. Sárga jelzésnél kuplung, 1-es kapcs, de még nem indulsz el, mert ugye be van húzva a kézifék:)
4. Megemeled a motor fordulatszámát, majd egyenesen arányosan a kuplung emelésével oldod a kéziféket.
Itt a legfontosabb a "fogáspont" megtapasztalása lesz. Érezned kell azt a kicsi szakaszt, ahol már "remegni" kezd az autó. Na ott kell oldanod a kéziféket.
Nem kell hozzá emelkedő, majd otthon is fogod tudni gyakorolni.
Sok sikert kívánok és balesetmentes utakat!
Üdv: Egy 1 éve vizsgázott 22 éves:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!