Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tanulóautóm dízel volt, az...

Tanulóautóm dízel volt, az első autóm benzines lesz. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Az 3lső autó amit vezettem oktatáson egy dízel Sandero volt. Most első autónak kiszemeltem egy benzines punto evo-t.

Igazából amitől a leginkább tartok az a lefulladás emelkedőn és a parkolás, a Daciaval elég volt csak a kuplunggal játszani.

Tudtok mondani dolgokat amik másképp lesznek és hogyan tudok hamar belerázódni? Nem akarok már a hazaúton elakadni vele:D

tegnapelőtt 16:03
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszi! A kézifékes elindulásnál is gondban leszek, mert a Sanderoban ilyen "gomb" volt a kézifék, a saját autóban viszont klasszikus lesz :/
tegnap 09:41
 12/12 anonim ***** válasza:

#10 vagyok. A Sanderoban elektromos rögzítőféked volt ezekszerint. A Punto Evo-ban bovdenes kéziféked lesz.

A különbség itt annyi, hogy nem kell üzemi féket nyomnod a rögzítőfék kikapcsolásához.

Realizáljuk, hogy egy emelkedőn állsz meg piros jelzés előtt:

1. Megállsz nullára, kiveszed üresbe.

2. Felhúzod a kéziféket, (6-7 kattanás) majd vársz a sárga jelzésig.

3. Sárga jelzésnél kuplung, 1-es kapcs, de még nem indulsz el, mert ugye be van húzva a kézifék:)

4. Megemeled a motor fordulatszámát, majd egyenesen arányosan a kuplung emelésével oldod a kéziféket.

Itt a legfontosabb a "fogáspont" megtapasztalása lesz. Érezned kell azt a kicsi szakaszt, ahol már "remegni" kezd az autó. Na ott kell oldanod a kéziféket.

Nem kell hozzá emelkedő, majd otthon is fogod tudni gyakorolni.

Sok sikert kívánok és balesetmentes utakat!

Üdv: Egy 1 éve vizsgázott 22 éves:)

tegnap 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!