Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tanulóautóm dízel volt, az...

Tanulóautóm dízel volt, az első autóm benzines lesz. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Az 3lső autó amit vezettem oktatáson egy dízel Sandero volt. Most első autónak kiszemeltem egy benzines punto evo-t.

Igazából amitől a leginkább tartok az a lefulladás emelkedőn és a parkolás, a Daciaval elég volt csak a kuplunggal játszani.

Tudtok mondani dolgokat amik másképp lesznek és hogyan tudok hamar belerázódni? Nem akarok már a hazaúton elakadni vele:D

tegnap 16:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy kicsi gázt kell adni elinduláshoz és lassan engeded a kuplungot. Emelkedőn pedig kézifékes elindulás.
tegnap 16:09
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Semmi különbség nincs benzin és dízel között. 1980-ban volt, ma már nincs. Ezeréves tévhit.
tegnap 16:16
 3/12 anonim ***** válasza:
66%
Gázolaj helyett benzint kell majd tankolnod.
tegnap 16:21
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
HA van füled meg egy kis érzéked akkor megy az.
tegnap 17:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Induláskor egy pici gáz. Majd ráérzel ha menni fogsz vele.
tegnap 17:29
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Szintén dízel Sanderon tanultam, utána benzines Dustert vezettem először. Gyakorolni kellett sokat az elindulást.

Nagyon finoman fogásponton megtartva a kuplungot elindul a benzines is. Amikor elindul, ott kell finoman elkezdeni gázt adni. Mielőtt először forgalomban mész benzinessel, gyakorolnék egy kicsit. Akár az oktatódnak is mondhatod, biztosan tud segíteni.

tegnap 18:41
 7/12 anonim ***** válasza:

Semmi érdemi különbség nem lesz.

Emelkedőn a diesellel is gázt kell adni. A parkoláshoz a benzinessel is elég a kuplunggal játszani.

Meg kell szokni az eltérő nyomatékgörbét és ennyi. Valószínűleg le fogsz fulladni egy párszor, de ettől nem kell beszarni, újraindítod és mész tovább.

tegnap 20:25
 8/12 anonim ***** válasza:

Minden autót meg kell szokni külön, ne gondolkodj ebben, hogy dízel vagy benzin. Ha a sajátot megszoktad, utána bármit könnyedén elvezetsz. Férjemé dízel, azzal én hamarabb lefulladok, hamarabb vissza is kell váltani rajta.

Az én benzinesem simán kuplungra is indul.

tegnap 21:23
 9/12 anonim ***** válasza:
82%
Ha normálisan akarsz közlekedni, akkor dízellel is kell nyomni a gázt elindulásnál, nem pedig szétb/szni a kuplungot meg a többi közlekedő idegeit. Szóval, ha megtanultál vezetni, akkor midnegy, ha meg nem, akkor azért mindegy
tegnap 21:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Én abban a "szerencsés" helyzetben voltam, hogy oktató váltás alkalmával, dízel után benzines autót is vezethettem, így amikor már a kezemben foghattam a jogosítványom, mindegy volt, hogy mit vezetek. Nem jöttem zavarba:)

Nincs egyébként akkora különbség a két hajtás között, mint ahogyan azt előttem írták. A dízelnél megszokott "csúsztatott kuplunghasználat" a benzinesre is igaz lesz. Talán annyi, hogy nagyobb gázzal kell majd elindulnod, mint egy dízellel.

Ha már elindultál, a kisebb nyomaték miatt később kell majd váltanod, jellemzően 3 ezres fordulatszám közelében. Nem úgy, mint egy jó dízelnél, ahogy 2 ezer alatt el tud váltani az ember:)

Az emelkedőn való elindulás teljesen más teszta. Ott jó barátod lesz a kézifék. Parkoláshoz pedig bőven elég lesz, ha csak a kuplunggal finoman játszadozol:) én is így parkolok.

Egyébként igen! Egy jó benzines is simán elindul csak kuplung emeléssel! Én még olyan benzinesben nem ültem, amelyik az én talpam alatt ilyen módon lefulladt volna. Rá kell érezni, ennyi az egész:)

ma 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!