Van értelme a dízelnek ha évi km futásom kevesebb lenne mint 20 ezer km?
Nekem dizel van 20 éves és még a motorhoz csak a vezérlésszett, szelephézag állítás, hosszbordásszíj és egy porlasztó csere volt, mit 12000-ért vettem és 10 éve nem kellett hozzányúlni.
Persze az egr szelepet magam takarítom , meg az olaj és szűrők cseréjét is magam csinálom.
Az kamu hogy sokat kell rájuk költeni, hisz a kamionok is mennek nagyon sokat és szinte sose romlanak el.
Bármelyik benzinesre sokall többet kell költeni.
Pont ilyen autója van a havernak csak az benzines.Na arr aaztán 20 év alatt kellett rendesen költeni.
Két sorozat kipufogó kb 5 csomag gyertya .
Akkor ott van az üzemanyag, amiből minimum 2 literrel többet eszik.
Csak ha 100 000 km-t számolok az is 2000 liter plusz üzemanyag .
Lehet számolni, főleg ha megy vagy 300 ezret, az mindjárt 6000 liter plusz benzin.
Úgy hogy hosszú távon meghozza az árát.
AZ utóbbi 5-6 évben már csak rövid távokra használom pedig, alig van hosszú út benne.
Ja és volt 4 izzitó gyertya csere, ami mostani áron is kb 10000 ft.
Igen.
Mindenki általában ezt a drágább javítási maszlagot nyomja. Egy mai Euro6-os közvetlen befecskendezéses turbós benzineshez sem filléresek az alkatrészek és az óradíj sem olcsóbb a szervizben csak amiatt, mert benzint tankolsz.
7 éves dízel autóm most tart 60.000 km-nél. Nem 2-3 km-ekre futkosok vele, meg odafigyelek rá, mikor regenerál. Eddig semmi baja nem volt. Folyadékokat meg szűrőket kellett cserélnem a tankoláson kívül. Erre az szokott lenni az érv, hogy oké, de az átlag magyar nem 0 és nem is 7 éves autókat vesz. Az előző autóm is dízel volt. Használtan vettem, igaz nem a kínálat legaljáról. Ugyanerre használtam, csak az még Euro4-es volt, DPF nélkül. 20 évesen 320.000 km-rel a legnagyobb probléma az volt vele, hogy a gyári kipufogódobot cserélni kellett. Turbó, de még az izzítógyertyák is gyáriak voltak benne.
Az hogy valaki belenyúl egy használt lerúgott szopórollerbe, véleményem szerint nem a hajtóanyag kérdése. Benzinessel is ugyanúgy lehet szívni.
Soha nem kéne benzines autó nekem, főleg ilyen üzemanyag árak mellett...
Igaz nekem nagyon régi dizelem van, gyakorlatilag nulla elektronika a motorban, meg semmi flancos euro cuccok így nekem ezektől nem kell félnem (oké, kettőstömegű van, de az meg nem tud elromlani fajta.)
10+ év alatt amit megspóróltam üzemanyagon pénzt az nem éppen kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!