Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van értelme még mai napokban...

Van értelme még mai napokban öregebb dízel tuninggal foglalkozni?

Figyelt kérdés

Tervezgettem, hogy produktívabban is elkezdenék öregebb (20-30 éves) dízelek tuningjával foglalkozni. Ezen belül is inkább a szofveres részével, mint ECU optimalizásálás. Szerintetek van ennek értelme manapság, vagy inkább már leálldozóban vannak ezek a témák?

Fiatalabb dízelekre is áttérnék. Tuning mellett azért lehet a repertoáron lenne ECU javítás is és egyeb ECU módosítások. A tudásom megvan, de nem tudom érdemes lenne e elkezdeni a nagyvilágnak is munkát vállalni.

tegnap 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Van hát. Manapság is lehet venni új dízel autót, szóval még legalább 25-30 évig lesz kereslet chiptuningra.
tegnap 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Persze hogy van,az átlag csóró buta magyarnak az számít hogy kevés legyen a fogyasztás ami dízelnél adott és hátbarúgja a nyomatééék mert attól elhiszi hogy ő a Schumacher.Mindezt olcsón persze,erre tökéletes a "csipsztuning",biztosan lesz rá vevőközönség egy ideig
tegnap 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Már a kisp.csű hülyegyerek is villanyautóban akar feszíteni, hátha ettől megnő neki.

2000 utáni Dízelt nem érdemes tunyingolni, mert kifekszik. Azok már eléggé ki vannak hegyezve.

De minek magyarázok, ha amúgy penge vagy a szakmában?

tegnap 21:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs. Az "egyszerű" adagolós/PD VAG dízelek már erősen kopnak kifele.

Pláne tuning terén, pláne csak szoftverben, pláne csak dízelben gondolkozni nincs értelme.

Nem lesz elég nagy keresleted. Ha tudsz újat is, régit is, nem csak húzni, hanem esetleg optimalizálni. Tehát úgy igazán értesz hozzá, akkor lehet értelme. De ott is vastagon nyitvahagynám a kaput a benzinesnek, hibridnek, elektormosnak is. És messze nem csak motortuningban gondolkoznék meg ha csak szoftveres dolgokat akarsz is csinálni

tegnap 22:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves Első: más oldalról közelítetted meg a témát, de van benne igazság

Kedves Második: nem azért kezdtem ezzel foglalkozni, hogy sok butus autóját tuningolgassam hogy had menjen lekotlásig, a téma mélyebb tartalma érdekelt, és ha már tudás van e értelme ezt hasznosítani

Kedves Harmadik: penge azért nem vagyok, de van némi tudásom, itt a dilemma részemről csak annyi, hogy pénzkereseti szándékkal lépjek e tovább, lenne e rá igény

tegnap 22:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves Negyedik: pont ettől tartok én is, amit írtál. Kezdem azt érezni, hogy az a technika ami engem tényleg érdekel és szeretem és így belső motivációval is eltölt, kezd kihalni. Feledésbe sosem fog merülni, de igény hiányában ezért vagyok bizonytalan, már ha tényleg egyre kevesebb az igény
tegnap 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!