Ez rejtett hibának számít? Fordulhatok ilyenkor az eladohoz?
Figyelt kérdés
Vettem egy autót pár hónapja, átnezettem szervízben.
Kapott olajcseret és új lengéscsillapítókat, ez még rendben is van, nem az autó hibája.
Viszont alig mentem vele 1700km-t azóta és most a szerelonel lesz ki tudja meddig, hengerfej gyanús. Pár napja minden előjel nélkül megszívatott a pályán. Ma csereltek trafókat és gyertyákat, de az egyik hengerben 0 a kompresszió. Egyelőre nem tudni, mekkora a baj, majd január elején állnak neki, de valószínűleg ez is egy több százezres beavatkozás lesz. Tehetek ilyenkor valamit? Nem egy párszáz ezres autóról van szó. :(
dec. 30. 15:53
21/22 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ. Én azért teszek egy próbát és beszélek ma az eladóval. Kereskedésben vettem, ahogy utána néztem, fél évig engem véd a szavatosság és neki kellene bizonyítania, hogy a hiba még nem állt fenn vásárláskor. Én azért nem szeretnék így beletörődni. Nyilván az ember számít egy használt autónál arra, hogy elojohetnek hibák, kopoalkatreszek cseréje, stb, ezzel nincs is problémám. Az autót rögtön leszervizeltem és amit észrevettek rajta, meg is csináltattam. Új gumikat is kapott, mert téli szett nem volt hozzá. Már 500 ezret ráköltöttem, de eddig fel sem merült bennem, hogy bármiért is verjem az asztalt . Viszont az, hogy motorhibás az autó, az szerintem nagyon nem oké és nem fair. Piaci árat fizettem érte és az eladó még büszkélkedett is vele, hogy egy fillért sem engednek soha az árból, mert ők csak megbízható és jó autókat adnak el. Szerintem az, hogy mentem vele pár hetet és gyakorlatilag használhatatlanná vált, az minden, csak nem jó autó. A motor javíttatása meg 6-700ezer forint is lehet és akkor még szerencsés vagyok, ha nem mégtöbb. Azért pár héten belül rákölteni több, mint egy millió forintot, az nagyon nem oké... Úgyhogy élni fogok azzal a jogommal, hogy kérjem a javíttatás fedezését vagy az árleszállítást. Veszíteni valóm nincs szerintem...
jan. 2. 11:50
22/22 A kérdező kommentje:
Beszéltem a kereskedővel és együttműködő 🙏🏽
jan. 2. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!