Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rejtett hibával (gyanúsan...

Rejtett hibával (gyanúsan eltitkolt is) mit lehet tenni? Érdemes pereskedni?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy Kia E Nirot novemberben. Minden rendben volt rajta. Azonban rá egy pár héten belül morgó hangra lettem figyelmes ,átnézettem ,hajtómű + villanymotorcsapágy cserére szorul úgy hogy már valaki buherálta a villanymotor csapágyát...,közel 600 ezerbe fog fájni.

Ez biztos,hogy rejtett hiba,sőt szerintem eltitkolt is. Fel lehet lépni az eladóval szemben? Érdemes?

2023. dec. 12. 19:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

"Minden rendben volt rajta. Azonban rá egy pár héten belül morgó hangra lettem figyelmes, átnézettem"

Te magad írtad le, hogy a vásárláskor mindent rendben lévőnek találtál, és majd hetek múlva jelentkező probléma után vitted el szerelőhöz...

Pereskedni lehet, csak a per megnyerésére nincs sok esélyed, ha csak nincs még olyan korban az autó, amire egy szekértő azt mondja, hogy a csapágy morgás nem a rendeltetésszerű használat miatt történt.

A kopásokból, használatból eredő problémák nem rejtett hibák

2023. dec. 12. 19:46
 2/20 anonim ***** válasza:
48%

Nézd végig ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=gtixXaOgljg

2023. dec. 12. 19:48
 3/20 A kérdező kommentje:

Azért várjunk. Ez nem egy akkora morgó hang,hogy feltétlenül rosszra kellett volna gondolnom. Először téli gumikra tippeltem. 700 km-t mentem vele,biztos nekem romlott el...

Ráadásul úgy,hogy a szerelő kerek perec megmondta,hogy a motort már piszkálta valaki,és ez a legdühítőbb.

2023. dec. 12. 19:54
 4/20 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy piszkálta valaki a motort?

Kicserélte a csapágyat?

2023. dec. 12. 21:32
 5/20 anonim ***** válasza:
600k azért elég aprópénz, ki akarna ennyiért pereskedéssel szívni...? Ha hibátlan autót akar valaki, akkor újat kell venni, arra garancia van.
2023. dec. 12. 21:36
 6/20 A kérdező kommentje:

Belekontárkodott,orvosolta átmenetileg a problémát,hogy ne legyen annyira durva. Lehet,hogy pont eladásra,lehet hogy őt is átvágták. Nem vagyok autoszerelő,ők biztosan más szemmel nézik.

Első hozzászóló: inkább azt mondanám,hogy "látszólag minden rendben volt". És a videóra reagálva: Ha használt autót veszek,akkor nyugodjak bele ha költenem kell rá 600 ezret....Igen bele is nyugodnék,tudván hogy nekem rendben lesz,de az hogy valaki belenyúlt és hogy a csapágytok is berágódott azért az már felháborító.

Igen egy pereskedés csak nyűg ,én is így vagyok vele.

Sajnos még vannak gerinctelen emberek,remélem jobban alszik.

2023. dec. 12. 21:40
 7/20 anonim ***** válasza:
#6 Sajnos a használtautó ilyen, ezért vesznek minél egyszerűbb szívóbenzines autót az okosak, mert ott egy bontóból vett kipróbálható motor beépítéssel együtt is max. 300 ezerből megvan és ez a legrosszabb kimenetel.
2023. dec. 12. 21:46
 8/20 anonim ***** válasza:
Kereskedőtől vetted, ez az elsődleges kérdés. Mert akkor neki kell bizonyítania, hogy nem volt rejtett hiba, így könnyebb dolgod van. Ha magánembertől vetted, akkor tiéd a bizonyítás terhe.
2023. dec. 12. 21:46
 9/20 anonim ***** válasza:
2023. dec. 12. 22:22
 10/20 A kérdező kommentje:

7,igen és sajnos nem mindenki becsületes. Vannak hirdetések, akik eleve ezzel a hibával árulják,belekalkulálva az esetleges javítási költséget.

A szivóbenzinesnek is van egy hátránya,hogy egy évben beletankolok 300 ezret. Napelemem van,így nekem ez volt az optimális.

8,magánembertől vettem,de gondolom bizonyítékhoz kellene autószerelői szakvélemény,magyarul belerántanám az ügybe szerencsétlent is. Ki akarna részt vennk ilyenben,hagyom inkább..

Egy szó mint száz,akkor bonyodalmas,hosszú és nem biztos hogy sikeres a per kimenetele.

Köszönöm a válaszokat.

2023. dec. 12. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!