Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rejtett hibával (gyanúsan...

Rejtett hibával (gyanúsan eltitkolt is) mit lehet tenni? Érdemes pereskedni?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy Kia E Nirot novemberben. Minden rendben volt rajta. Azonban rá egy pár héten belül morgó hangra lettem figyelmes ,átnézettem ,hajtómű + villanymotorcsapágy cserére szorul úgy hogy már valaki buherálta a villanymotor csapágyát...,közel 600 ezerbe fog fájni.

Ez biztos,hogy rejtett hiba,sőt szerintem eltitkolt is. Fel lehet lépni az eladóval szemben? Érdemes?

2023. dec. 12. 19:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 Sajnos igen, szívóbenzines olyannak való, aki keveset megy az autóval, így nem igazán számít az üzemanyag költség. Egy kicsi szívóbenzines autó elmegy 7 literrel, városban 8. Az elektromos autóknál ha jó minden, akkor olcsón gurulsz jobbra-balra, viszont szakembert találni, aki hozzá is mer nyúlni garanciával az elektromos rendszerhez, na az nehéz és drága. Drága az üzemanyag, de mennyit mentél volna egy szívóbenzinnel 600 ezer forintból?
2023. dec. 12. 23:16
 12/20 anonim ***** válasza:
Azt is tudni kellene hogy amelyik autó jó , azt nem adják el.
2023. dec. 13. 05:55
 13/20 anonim ***** válasza:
60%

"Azt is tudni kellene hogy amelyik autó jó , azt nem adják el."

Orbitális getszinagy baromság/hazugság.

2023. dec. 13. 07:14
 14/20 anonim ***** válasza:
13: így van, én is azért adtam el a régi autómat, mert még jó volt, de öreg, és nem akartam megvárni, hogy előjöjjenek a bajok, szóval problémamentesen adtam el
2023. dec. 13. 07:25
 15/20 anonim ***** válasza:

Egy villanymotornál mégis hogyan lehet belekontárkodni és "átmenetileg orvosolni a problémát"?

Ha tönkremegy a csapágyazás, azt ki lehet cserélni, de sem az álló, sem a forgórészen nincs javítható rész.

[link]

2023. dec. 13. 08:18
 16/20 anonim ***** válasza:
300ezer lenne a benzin, de most 600at kell rákölteni a villanyra..... Van amikor többet és van amikor kevesebbet járok, de biztos, hogy maradok a szívó benzinnél. Persze minden autóra kell költeni csak nem mindegy, milyen arányban.
2023. dec. 13. 08:37
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát egy benzinesre egészen biztosan nagyságrendekkel többet kell költeni, mint egy elektromosra.
2023. dec. 13. 08:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Amíg bele nem kell nyúlni a villanyba, behozza az az árát bőven. 🤗
2023. dec. 13. 08:59
 19/20 anonim ***** válasza:

17-18

Nem tudom. A régi skodámnál a gatyám is ráment. A helyette vásárolt 9 éves Mitsubishi Colt-nál évek alatt is csak olajra és műszakira ment a pénz. Meg volt egy izzócsere. És nem hogy 7-et meg 8-at nem eszik, de általában még 6-ot sem. Ha az autópályán tartom a 110-et, 6 liter alatt elmegy. Lakott területen szintén. Klassz ez a gép, na!

Az elektromosnál meg még szerintem nem igazán tudjuk, hogy mi-mennyi (lesz).

2023. dec. 13. 13:42
 20/20 anonim ***** válasza:

#6: Ha ezt hitelt érdemlően is tudod igazolni, akkor beszélj egy szakjogásszal/ügyvéddel. Az meg, hogy ki akarja igazolni és ki nem...

A te 600k-d annyit megérne, hogy egy ismeretlent b/sztass, ha igazad van, ha nem, egy ismerőst már nem? Te magad is hallottad a hangot vétel előtt, ebből nem sok minden lehet szerintem, de beszélj egy ügyvéddel tényleg

2023. dec. 14. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!