Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a hiba hogy a Ford...

Mi lehet a hiba hogy a Ford focus 1.6 16v kocsim kiszámítva 100 kilométeren kilenc litert eszik? Valami rejtett motorprobléma van?

Figyelt kérdés
Év elején vettem már próbálom óvatosan nyomni a gáz pedált de mindig kilenc litert vagy picit többet eszik. Tíz kilométert megyek vele naponta a fővárosban örülnék bármilyen ötletnek hogy levigyem hat liter közelébe.

2023. okt. 9. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Városban 9 liter teljesen reális.

Ez csak akkor lesz alacsonyabb ha tolod...

2023. okt. 9. 20:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
10 km városban teljesen reális a 9 liter.
2023. okt. 9. 20:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam hogy a benzinszűrő a gyújtó gyertya vagy injektor lehet rossz. de olvastam valahol hogy sikerült hét liter alá vinni a fogyasztást!
2023. okt. 9. 21:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak országúton használnád hosszú utakra, akkor lehetne, de ez az autó ennyit fogyaszt városban. Persze ha régen volt gyertya cserélve, akkor azt megpróbálhatod, de kétlem, hogy jelentősen csökkenne a fogyasztás. 10 km alatt be sem melegszik teljesen az autó.
2023. okt. 9. 21:10
 5/11 A kérdező kommentje:
260000 kilométer van az órában lehet mégis valami rossz benne? Azért ezt vettem mert patika állapotban volt kívül belül. Rozsda sincs rajta de féltem a sok kilométertől lehet mégse kellett volna megvenni?
2023. okt. 9. 21:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
#5 Azért mert 9 litert fogyaszt városban? Te el vagy tévedve. A legtöbb ilyen olcsó fenntartású benzines ennyit fog fogyasztani. A többinél meg a szerelőnek adod oda a többszörösét. Szerintem ideje lenne neked átülni a buszra, ha ez sok.
2023. okt. 9. 21:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Fővárosban rövid távon ennyit fog fogyasztani pedig,ezt minimálisan lehet csökkenteni,a 6 litert pedig felejtsd el.Országúton vagy nyugisabb városi tempóban lehet alacsonyabb de Budapesten reális ahol minden második lépésnél meg kell állni,újra felgyorsítani,hatalmas a forgalom tele lámpával.

6 litert egy hibrid autó vagy kis dízel érhet el ennél a használatnál.

2023. okt. 9. 22:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Van a családban egy mk1 kombi, 1.6 benzin. Lehet vele 6 liter körüli fogyasztást is elérni, de azt nem 10 km városi közlekedéssel lehet elérni.
2023. okt. 9. 22:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
6 litert 80 al eszik ország úton. Városban a 9 ennél ennyi.
2023. okt. 9. 23:25
 10/11 anonim ***** válasza:

A swiftem eszik bárosban 8-at.

Ha kérdezik mondd hogy 5-öt.

2023. okt. 10. 01:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!