Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy@n parkoltok mostanában...

Hogy@n parkoltok mostanában az utcán?

Figyelt kérdés
Főleg manuális váltós autótulajokra gondolok. Én üresben,behúzott kézifékkel.
dec. 23. 09:01
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

8.

Akkor már rég megszüntették volna a kéziféket.

dec. 23. 14:09
 12/30 anonim ***** válasza:
11-es, ezt milyen alapon mondod? Dehogy szüntetnék meg.
dec. 23. 14:31
 13/30 anonim ***** válasza:
#9 Viszont ugyanígy ha a kézit behúzod, mielőtt felemelnéd leállított motornál a kuplungot, igazából semmi értelme betenni üresbe, mert még ha a kézi csődöt mondana is, csöppet gurulna és megtartaná a fokozat. Tehát az üres+kézinek nincsen semmi értelme, a kézi+fokozatnál ugyanúgy a kézifék tartja, csak arra a 0,001% isten ne adja eshetőségre még ott a fokozat.
dec. 23. 15:24
 14/30 anonim ***** válasza:
33%

12.

Ha elég lenne 1-esbe bevágni és ez jó tesz neki, akkor minek a kézifék, azért.

dec. 23. 15:52
 15/30 anonim ***** válasza:
#14 Tanulj már meg olvasni, mindenki azt írta, hogy legfeljebb sík úton nem használ kéziféket, te batman.
dec. 23. 16:12
 16/30 anonim ***** válasza:
70%

15.

Te tanulj meg olvasni, méghozzá az autók kézikönyveiben. Minden autó manuáljában benne van, hogy a kéziféket húzd be, akár sík, akár lejtős az út, és ha erősen lejt, akkor mehet még sebességbe. De te persze nyilván okosabb vagy - meg a sok hasonló, kéziféket nem használó okostojás - mint azok, akik gyártják az autókat. Az automata is nyilván sebességbe teszi és nem az állvatartó féket használja, ha parkolnak vele. Ja, nem is, mégiscsak a fék kell.

dec. 23. 16:17
 17/30 anonim ***** válasza:
77%
14-es, legtöbbször elég és nem jót tesz neki, hanem nem árt. Semmit nem tesz. Semmi különbség nincs a hajtásláncnak aközött, hogy az autót aktívan mozgatja, vagy pedig állva tartja. A kézifék pedig erős lejtőn igazán hasznos. De én is kézifékkel tartom az autót, sebességbe pedig azt teszem, mert így biztos nem gurul sehova, plusz ártani nem árt és én így nyugodtabb vagyok. Nem csinálsz semmit rosszul, ha üresben hagyod és csak a kéziféket használod, csupán arra reagáltam, hogy sebességbe rakni nem árt egyáltalán az autónak.
dec. 23. 18:03
 18/30 anonim ***** válasza:
51%

Én a 9-es vagyok, idén vizsgáztam és úgy csinálom, ahogy tanították. Üres és kézi. Páromnak odaadtam 1x az autót és úgy tette le, hogy sebességben hagyta. Amit én nem vettem észre és jól megugrott az autó, amikor beindítottam. Nem díjaztam a dolgot. Őt is kérdeztem, miért hagyja akár ő, akár más sebességben és mondta, hogy azért, hogy ne guruljon el az autó. De azért van a kézifék, hogy rögzítse, miért gurulna el? Még egy enyhe emelkedős utcán parkolva meg is érteném, hogy mindenféle módon biztosítani akarjuk, hogy be guruljon el, de az egyenes utcán én ettől nem tartok. Ahogy attól sem, hogy +5-10 fokokban, amik vannak, befagyna a kézi.

De én nem akarok okoskodni, mert nem vagyok egy autoguru, viszont a saját autómmal úgy szeretnék bánni, ahogy nekem tetszik és szerintem álló autónak szükségtelen sebességben lennie.

dec. 23. 18:49
 19/30 anonim ***** válasza:
44%
#16 Ne haragudj, ha erős lejtőn kézifék mellé ajánlják a sebességet, akkor enyhe lejtőn vagy síkon miért is árt a kézifék mellett a sebesség?
dec. 23. 19:01
 20/30 anonim ***** válasza:
44%
#18 Tehát benyomtad a kuplungot úgy, hogy nemhogy nem nézted meg, be van-e húzva a kézifék, hanem még annyit sem tanultál meg, hogy először mindig a féket nyomod be beszálláskor, és utána a kuplungot. Én ahogy landolok az ülésen, már nyomom a féket. Nem tanítanak manapság már ilyen alap dolgokat sem?
dec. 23. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!