Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyire gáz ha öreg autóm van ?

Ennyire gáz ha öreg autóm van ?

Figyelt kérdés

Van egy öregebb Opel Astra F ferdehátúm, igazából első autóm mióta megvan a jogosítványom. Igazaból eleinte furcsa volt vezetni a tanulókocsi után, de nagyon megszerettem. Szeretem ha valami egyszerű, nem szeretem a dolgok bonyolúltságát.

Egy nagyon alap kis autó, mégis nèha mikor kiszállok valahol, akkor olyan furcsa nézéseket kapok, sokan mondták hogy elavult ócskavas, vegyek újabbat mert ez már idejètmúlt.

Felmerül bennem a kérdés, minek vegyek újat ha nekem ez tökèletesen megfelel ? Mindig csinosítgatom, cserélek rajta ezt azt, tisztán van tartva. De ami kicsit rosszul esik hogy valaki azt mondja szar meg ócska... mondjuk arra kíváncsi lennék hol lesznek a ma gyártott hiperszuper autók 30 év múlva...

Vagy pl mikor csaj megkérdezte milyen a kocsim, mondtam neki hogy egy F Astra. Beleült, kereste az ülèsfűtést, mondom ebbe nincsenek ilyesmik 😄

A lényeg hogy ti gáznak tartjátok ha valaki öreg autóval jár ? Én szemèly szerint nagyon szeretem, remèlem sokáig velem marad ☺️

dec. 20. 20:27
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
24%
30# Nem-nem, én azt írtam, hogy ez betegES, nem embereket minősìtettem, hanem ezt a fajta viselkedésmódot, nagy különbség!
dec. 21. 12:53
 32/43 anonim ***** válasza:
36%

Ja értem.

Akkor ha én azt mondom rád, hogy úgy viselkedsz, mint egy retardált, akkor ez nem személyeskedés, ugye? Ez teljesen rendben van. Nem téged minősítettelek, hanem a viselkedésedet, szóval ebbe a kijelentésbe egyszerűen nem köthetsz bele.

Az egy dolog, hogy nem szerettek a szüleid, de még fejre is ejtettek?

dec. 21. 12:57
 33/43 anonim ***** válasza:
33%

30# Nem tudok élettelen tárgyakhoz kötődni, sajnálom.. Kötődni általában szeretetkapcsolatot jelent. Egy tárgy nem tud adni szeretetet. Irigy lennék? Miért is? Nem volt autóm, soha nem is akarok, sőt, pont, hogy nem érdekelnek az autók, és nem értem azokat, akik ennyire megszállottak tőlük. Hogy még a feleségüket is eladnák, lecserélnék egy kocsiért. Hogy gyerekpótlék, vagy barátnőpótlék nekik a kocsi. Na ezt gondolom gáznak!

Nem azt, ha csak simán szereti a kocsiját, hanem ha szerelmes belé és rajong érte megszállott módon.. És megfigyeltem, hogy az ilyen autóbolondoknak sokszor nincs is más témájuk a kocsikon kívül, sekélyesek, felszínesek. És nagyon sokszor dicsekednek, fennhéjáznak a járgányaikkal, mint más a Rolex-órával, vagy az aranyfukszokkal... Nekem ez ellenszenves, visszatetsző.

dec. 21. 13:00
 34/43 anonim ***** válasza:
33%
32# Akkor visszakérdezek. Szerinted normális dolog eljegyezni a csillárt? Helyénvaló dolognak tartod nyalogatni, csókolgatni, megdugni a kocsit? Szerintem nem az.. Mégis egyesek olyan érzelmeket táplálnak autók iránt, mintha egy érző lelkű ember lenne, nekem ez teljesen nonszensz..
dec. 21. 13:10
 35/43 anonim ***** válasza:
76%
Nem olvastam vissza részletesen a vitátokat. De! Egy autó sok évig szolgál esetenként egy embert, napi szinten. Ennyi idő alatt nagyon sok emlékkel lehet hozzá kötődni. Ilyenkor nem személyiséget tulajdonít az ember az autónak, hanem a nosztalgia jön elő és ez válthat ki érzelmeket. Én legalábbis így vagyok vele. Nagyon sok emlék, esemény fűz egy-egy autómhoz. Nyilván egy csillárhoz, vagy egy fogkeféhez jóval kevesebb.
dec. 21. 13:15
 36/43 anonim ***** válasza:
57%
#33 Na EZ a beteges.
dec. 21. 13:27
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fura hogy az 1990-es autómra senki nem mondja hogy dobjam már ki, hanem hogy "hűdejóóó!!! ez hogy lehet ilyen állapotban?"
dec. 21. 21:53
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Ezekkel az emberekkel felesleges foglalkoznod. Az a lényeg, hogy NEKED megfeleljen. Mindenkinek vannak igényei, a társadalomnak megvan az átlag elvárása ami már jó ideje túlmutat egy F Astrán, de ezért lenézni csak buta emberek fognak.

Személy szerint én sem vennék F Astrát, mert megvan az elvárásom az autóm felé. Tehát nálam fontosak kényelmi funkciók, mint automata klíma, ülésfütés vagy tolatóradar. Nincs szükségem új autóra mert kis távokat teszek meg, nem kell rakéta sem a seggem alá, de jó ha van teljesítmény amit ha kell ki lehet használni. Régebben Octaviam volt most 2008-as 3-as BMW-m. Azért, mert ez tetszik és benne van az ami nekem kell, hogy benne legyen.

Ha neked elég az Astra, tetszik, vagy simán csak arra kell, hogy elvigyen A-ból B-be, vagy anyagilag nem engedhetsz meg jobbat és örülni kell ennek is, hogy legalább ilyen van akkor nem szabad felvenni mások véleményét. Feleslegesen veszel drágább, újabb autót ha nincs rá szükséged, egyátalán nem kell megfelelned senkinek sem magadon kívül. Drágább a fenntartása, több és komolyabb hiba is benne van a pakliban egy modernebb kocsinál. Egy biztos, neked a fél autó felújítása olcsóbb, mint nekem egy vezérléscsere 😆 nos épp erröl van szó… társadalom miatt ne vegyél olyat amire neked nincs szükséged…

dec. 21. 22:24
 39/43 anonim ***** válasza:
70%

Először is: a menyecske majd akkor fintorogjon, ha abba a kocsiba kepeszti a seggét, amiért ő dolgozott. Addig örüljön, hogy nem busszal kell járnia.

Másodszor: autó vásárlás előtt vagyok. Van egy G Astrám, de sajnos már nem rentábilis a fenntartása, olcsón vettem, rendbe hoztuk, de 7 év után már be kell látni, ebben ennyi volt.

Elképesztő, hogy a jó autóknak milyen áruk van. 15 éves SX4-ek bőven millió felett, 1.4 Skoda Oktaviát alig kapni, ha igen, arany árban.

Ha lenne egy nagyon megkímélt klímás F Astra patika kasztnival, igazolható 200e km. alatt, bizony sokat megadnék érte.

dec. 22. 08:16
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon fura hogy az 1990-es autómra senki nem mondja hogy dobjam már ki, hanem hogy "hűdejóóó!!! ez hogy lehet ilyen állapotban?"

Ugyanezt tapasztalom az 1978-as autómmal. Sokan rámvillognak, utcán látom, hogy utánafordulnak. Ha városban állok a piros lámpánál, apukákat látom hogy megállnak a járdán a 8-10 év körüli srácaikkal és szó szerint ujjal mutogatják, letekert ablaknál saját fülemmel hallom, hogy arról beszélnek: a nagyfaternak annó ilyen autója volt.

dec. 22. 08:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!