Ennyire gáz ha öreg autóm van ?
Van egy öregebb Opel Astra F ferdehátúm, igazából első autóm mióta megvan a jogosítványom. Igazaból eleinte furcsa volt vezetni a tanulókocsi után, de nagyon megszerettem. Szeretem ha valami egyszerű, nem szeretem a dolgok bonyolúltságát.
Egy nagyon alap kis autó, mégis nèha mikor kiszállok valahol, akkor olyan furcsa nézéseket kapok, sokan mondták hogy elavult ócskavas, vegyek újabbat mert ez már idejètmúlt.
Felmerül bennem a kérdés, minek vegyek újat ha nekem ez tökèletesen megfelel ? Mindig csinosítgatom, cserélek rajta ezt azt, tisztán van tartva. De ami kicsit rosszul esik hogy valaki azt mondja szar meg ócska... mondjuk arra kíváncsi lennék hol lesznek a ma gyártott hiperszuper autók 30 év múlva...
Vagy pl mikor csaj megkérdezte milyen a kocsim, mondtam neki hogy egy F Astra. Beleült, kereste az ülèsfűtést, mondom ebbe nincsenek ilyesmik 😄
A lényeg hogy ti gáznak tartjátok ha valaki öreg autóval jár ? Én szemèly szerint nagyon szeretem, remèlem sokáig velem marad ☺️
Nem gáz, csak azt hiszik, hogy csóró vagy.
"Felmerül bennem a kérdés, minek vegyek újat ha nekem ez tökèletesen megfelel ?"
Mert ezzel nem tudsz menőzni a haverok és a csajok előtt.
Mikor a kérdést olvastam akkor azt hittem hogy kb. 20 éves autóról lesz szó :D
Nem gáz az F Astra de szerintem már tényleg túl öreg. Eladnád és hozzátennél mondjuk 1 milliót akkor lényegesen fiatalabb autót kapnál.
Abszolút nem gáz!Ne más mondja meg,hogy neked mi legyen a jó.
Aki meg az autód után (rossz irányba) ítékezik,az nem haver,meg barátnő,hanem egy beképzelt idióta.Hány és hány ember van,aki jobb kocsival jár,mégis egy putri albérletben lakik,meg tele van hitellel és két ezerért tankol.Az ilyen dolgokba senki nem gondol bele,vagy abba,hogy lehet ez neked egy másogok városi rohangálós kocsid pl.
Nekem egy fillér adósságom nincs,van egy szép budai lakásom,a gyerekemnek tudtam venni kertes házat,mégis egy 24 éves kocsival járok.
Semennyire. Egyre jobban vágyok én is vissza.
97-es F Astrával kezdtem én is, de persze azt hittem, hogy nekem erősebb és modernebb autó kell, szóval azt egy 2008-as H-ra váltottam. Nem mondom, hogy bármi bajom van a H Astrával, szeretem nagyon, viszont autószerelő vagyok, több tucat különböző autóhoz volt már szerencsém az évek alatt, a legújabbtól a 60 éves Bogárig. És valahogy mindig a régebbi szívóbenzinesekben érzem a legjobban magamat. Persze megvan a maga előnye és szépsége egy modern autónak, egy jól felszerelt autónak, egy turbós motornak, de nem tudom olyan jól érezni bennük magam.
Azóta már vettem is egyébként egy 1999-es Volvot, bár azt direkt csak felújítás és továbbadás céljából. A terv az, hogy tavasszal eladom, nem sokkal később valószínűleg eladom az Astrát is, aztán veszek egy másik Volvot a mindennapokra (hasonló korú, tehát első generációs S60 vagy S80, 2000-2004 környéke), aztán csak a poén kedvéért veszek újra egy F Astrát, gyári állapotra tenni, leótéztatni, hétvégi szórakozósnak, kirándulósnak.
Ezeknek mar ujonnan is nagyon oreges, fapados designjuk volt, egyaltalan nem illik egy fiatalhoz szerintem.
Tenyleg a csorosagot kommunikalja rolad.
Ha beulsz csak egy 15 eves autoba, utana mar nem kivanod az f astrat vissza..
Másnak veszel autót, mutogatni, játszani az eszed, hogy milyen gazdag vagy, vagy saját magadnak használatra?
Nekem a mosógépem 8 éves, a hűtőm még régebbi, lassan 20 éves. Igaz ezeket kevesen látják. De egy Samsung nofrostos, digitális kijelzős tökéletesen működő kombi hűtő. Mi a fenének kellene kidobnom csak azért mert ki mit szól hozzá?!
Autóval is ugyanígy vagyok. Van egy három hónap múlva 20 éves H Astrám. Ma már állítólag ez is elavult, meg gagyi öreg autónak számít. Nekem közlekedési eszköznek kell, nem színházast játszani. A mai napig tetszik a formája, közlekedési eszköznek kell, arra meg tökéletes. Relatív nyomatékos turbós motor van bennne, így jól megy és jól fogyaszt. Van benne gyárilag: adaptív kanyarkövető bixenon fényszóró, navigáció, esőszenzor, fényszenzor, ülésfűtés, légzsákok tömkelege, aktív sport futómű, minden ablak, tükör elektromos, stb... Ami nincs egy mai autóhoz képest, az a start-stop, sávtartó meg hasonló baromságok, amire nekem full nincs szükségem, a legelső alkalommal kapcsolnám ki azonnal. Vigyázok is rá, végig garázsban tartottam, a félbőr ülések sincsenek kikopva, nem lóg a kárpit, a kormány, váltóbőr sem kopott. A karosszériát is rendszeresen waxolom, a fényezés nincs bemattulva, stb. Minden gyári rajta, esztétikailag, műszakilag is olyan, mint amikor kijött a gyárból. Akkor mi a fenének kéne a bontóba dobni, vagy aprópénzért kisebbségieknek odaadni, csak mert ki mit szól hozzá?!
Egyébként én többször tapasztaltam, hogy inkább megnézik, körbejárják. Volt olyan, hogy parkolóban is leszólítottak, hogy tudják ám, hogy én ott lakom mellettük egy utcával, mert felismerték az autót az alapján hogy mindig milyen tiszta és hogy vigyázok rá. Stb. Igaz jellemzően ezt idősödő 50-60-as korosztálytól kapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!