Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyire gáz ha öreg autóm van ?

Ennyire gáz ha öreg autóm van ?

Figyelt kérdés

Van egy öregebb Opel Astra F ferdehátúm, igazából első autóm mióta megvan a jogosítványom. Igazaból eleinte furcsa volt vezetni a tanulókocsi után, de nagyon megszerettem. Szeretem ha valami egyszerű, nem szeretem a dolgok bonyolúltságát.

Egy nagyon alap kis autó, mégis nèha mikor kiszállok valahol, akkor olyan furcsa nézéseket kapok, sokan mondták hogy elavult ócskavas, vegyek újabbat mert ez már idejètmúlt.

Felmerül bennem a kérdés, minek vegyek újat ha nekem ez tökèletesen megfelel ? Mindig csinosítgatom, cserélek rajta ezt azt, tisztán van tartva. De ami kicsit rosszul esik hogy valaki azt mondja szar meg ócska... mondjuk arra kíváncsi lennék hol lesznek a ma gyártott hiperszuper autók 30 év múlva...

Vagy pl mikor csaj megkérdezte milyen a kocsim, mondtam neki hogy egy F Astra. Beleült, kereste az ülèsfűtést, mondom ebbe nincsenek ilyesmik 😄

A lényeg hogy ti gáznak tartjátok ha valaki öreg autóval jár ? Én szemèly szerint nagyon szeretem, remèlem sokáig velem marad ☺️

dec. 20. 20:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
85%

Minden autóval kockáztatja a saját életét a sofőr, sokan burkolóznak abba, hogy na, van egy biztonságos autóm, és ennek megfelelően is vezetnek....

Pont, hogy nem egy f astrás fogja más életét kockáztatni...

Viszont ezek a biztonságos autósok rendre benyelnek egy nyerges billencset, egy V43-as mozdonyt, komplett fasort, betonpillért, stb....

Amúgy akinek még nem sikerólt megismerni 30 év alatt egy f astrát, meglehetősen vastag lemezekből vannak hajtogatva, pl egy rezsó 206, clio 2-3 elbújhat a bánatba mögötte.

Opelokban rendesen van/volt mindig is anyag.

dec. 21. 09:23
 22/43 anonim ***** válasza:
81%

Pár éve frontálisan ütközött egy f astra egy kisbusszal pont előttem.

Az astra totálkár lett, de mindenki sértetlenül szállt ki, pedig 5-en ültek benne.

dec. 21. 10:43
 23/43 anonim ***** válasza:
20%

Nem!

Nemrég adtam el sírva az F Astrámat, rozsda miatt már nem akartam rá költeni, imádtam, az asszony is megkönnyezte.

Van egy 20 éves ülésfűtéses autó is mellette meg egy 38 éves veterán, ami igazi puncimágnes.

dec. 21. 10:47
 24/43 anonim ***** válasza:
27%
Számomra elképesztő, hogy egyesek milyen érzelmi szálakat fűznek egy élettelen tragacshoz.. Ez beteges, emberek. Sosem értettem az autób*zikat, de szerintem ez már a megszállottság kategória... Főleg pasasoknál figyelhető meg. Mintha a szerelmük, vagy családtagjuk lenne. Nem normális..
dec. 21. 10:57
 25/43 anonim ***** válasza:
67%
Tudnék mesélni az éllettelen tárgy dologról. Volt, hogy megálmodtam hogy ki kell cserélni egy alkatrészt az autón egy hosszú út előtt, és másnap pont az romlott el, persze, nyilván képzelet, de olyan mintha szólt volna az autó előtte, sz4r lett volna ha külföldön az autópályán adja meg magát, és többször is volt ilyen. Azt a tárgyat az első saját megkeresett pénzből vettem és egy évtizedem át rengeteg élményt adott, elkísért rengeteg nyaralásra, nem ördögtől való ha érzelmek kötődnek hozzá, a nők ugyan ezt csinálják a ruhákkal pld.
dec. 21. 11:03
 26/43 anonim ***** válasza:
70%

#24 Az élettelen tárgyakhoz fűződő érzelmi kötődés egy olyan dolog, amit nem érthet egy olyan ember, akinek soha nem volt semmije.

Sajnálom, hogy téged szüleid nem szerettek és sosem volt egy olyan játékod, amihez kötődhettél.

Sajnálom, hogy csóró vagy és soha nem tudtál venni magadnak semmit, ami jelentene számodra valamit.

Őszintén sajnálom és remélem egyszer megérted. Addig viszont azt értsd meg, hogy nem mindenkinek van ilyen szar élete. Egyesek tettek azért, hogy jobb legyen. Az első autó rengeteg szabadságot, számtalan élményt és rengeteg "első" emléket biztosít egy fiatal felnőttnek, ráadásul sokunk ezért megdolgozott és az első nagyobb kiadásunkat jelentette. Az első autó egy fiatal felnőttnek az önállóság és függetlenség jelképe. Ezt csak az értheti, aki önálló és független. Ezt csak az értheti, aki nem ragadt meg mentálisan a 12 éves színvonalon.

Az irigység gusztustalan.

dec. 21. 12:19
 27/43 anonim ***** válasza:
23%

26# Személyeskedés azért befigyel.. És attól még, hogy hidegen hagynak és nem érdekelnek a verdák, miért lenne szar életem? Mi a logika a kettő között? Vezesd le kérlek.. Ennek semmi értelme. Tudod, én emberekhez szoktam kötődni, akik érző lények, nem élettelen tárgyakhoz. Amit te leírsz nem egyéb, mint birtoklási vágy. Arról nem beszélve, hogy sokaknak státusszimbólum, hogy minél drágább kocsit vegyenek, lehetőleh Teslát, Mercedest, Lamborghinit, meg ilyeneket..

Ezzel akarnak felvágni, menőzni, hogy a többi emberből irigységet, elismerést csikarjanak ki. Ez semmiből sem különbözik attól, mint amikor valaki azzal kérkedik, hogy 20 centis a farka, mindig áll és egy ősbivaly az ágyban.. Sőt, mint egy tank, mindig csőre van töltve! Csak itt a farok helyett a márkajelzés van. A pasiknál ez már-már ilyen barátnő-pótlék, nem sok szexuális élete lehet az ilyennek, az tuti... Iszonyat felszínesek, anyagiasak az ilyen pasik, konkrétan nincs is más témájuk a kocsikon kívüln.

dec. 21. 12:30
 28/43 anonim ***** válasza:
77%

Én nem rég vettem meg életem első autóját... 18 éves, első tulajos volt ( bár ezek nem lényegi dolgok), amikor beszállok köszönök neki, megsimogatom és a nevén szólítom. Az első saját autó egyfajta függetlenség persze a kötődéshez már személyiségjegy is kell, mert nem mindenki ilyen.

A kérdésre már fentebb válaszoltam, az f astra jó gép, de nekem már elavult lenne. És sokkal szívesebben látok magam előtt egy F astrát vezető személyt, mint egy bontószökevény 25 éves "prémiumot", amit vélhetően valami helyi pudertáns sutyerák vagy c type vezet....

HAJRA F ASTRA, HAJRÁ SZÍVÓBENZIN...

dec. 21. 12:38
 29/43 anonim ***** válasza:
23%

Nekem már az is furcsa, amikor egyesek az állataikkal beszélgetnek (nem nevén szólítják csak simán őket, hanem beszélgetnek, lelkiznek, kiöntik a szívüket nekik, mintha a macska értené, mit mondasz neki és mintha nem szarná le, mit karattyolsz neki..) Vagy amikor egyesek a kutyusaikat babakocsiban tologatják, meg babaruhákat adnák rá. Vagy nyelves csókot adnak a kedvenceiknek szeretetből.

Nekem már ez is valamennyire a beteges kategória, de valamelyest érthető, végtére is az állatok is szeretetreméltó, érző lények. Nem olyanok, mint a kisbabák, nem adja ugyanazt, mint egy gyerek, de adott esetben egy kutya jó lehet a magány ellen, társaságnak, sok szeretetet tud adni, ahogy egy cica is...

No de amikor egy élettelen tárgyhoz vonzódnak ennyire, szerelmesek a tévébe, vagy eljegyzik egymást a csillárral, azt tényleg nem tudom hova tenni... Kocsik esetében, meg még jó, hogy nem nyalogatja szeretett autóját, nem dugja meg, vagy nem vesz neki ajándékot... Jó, hogy az ágyba nem bújik be vele.. Értitek már, miért beteges ez?

dec. 21. 12:47
 30/43 anonim ***** válasza:
45%

#27 Te voltál az, aki konkrétan beteg embernek hívott másokat egy teljesen természetes, hétköznapi és egészséges érzés miatt. Szóval szerintem kussolj a személyeskedéssel kapcsolatban.

"nem érdekelnek a verdák, miért lenne szar életem"

Hogy nem rajongsz az autóért, az egy dolog, de az, hogy nem vagy képes megérteni mások érzéseit, az arra utal, hogy neked soha nem volt semmid, amihez érzelmileg kötődtél. Érzelmi kötődés bármi iránt lehet, hiába élettelen. Nem az számít, hogy mi az, hanem hogy mi mögötte a történet és milyen érzést vált ki belőled. Ha lenne számodra bármi ilyen, tehát ismernéd ezt az érzést, akkor eszedbe se jutna belekötni azokba, akik az autók iránt éreznek így. De mégis kötözködsz, ami azt jelenti, hogy nem ismered ezt az érzést, ami azt jelenti, hogy soha nem volt SEMMID, ami pedig azt jelenti, hogy meglehetősen szar és szeretethiányos életed van.

Amit őszintén sajnálok (bár ezt már írtam), de ne rajtunk keresztül vezesd le a frusztráltságodat.

dec. 21. 12:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!