Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg addig kell járni a...

Tényleg addig kell járni a régebbi autókkal ameddig bírják?

Figyelt kérdés
Egy 20 éves autóm van, a kasztnija nagyon rendben van, mivel törődtek vele mindig és amúgy sem egy rozsdásodó típus. Nyűgjei vannak, de nem vészes. Elgondolkodtam, hogy lecserélem egy fiatalabb, szemrevaló autóra, de sokan azt mondták, hogy hülyeség volna. Szerintük a 2004-2005 körüli kocsik még valóban autók voltak és a tizenpáréves autókkal több bajom lesz és ha ez kiszolgál, akkor kár volna érte.

dec. 19. 13:13
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%
Szintén egy 2005-ös autóm van. Mellette van egy újonnan rendelt 2018-as is. Egyikkel sincsenek komoly bajok. "Nyűgje" nincs egyiknek sem. Egyik sem rothad.
dec. 19. 18:03
 12/38 anonim ***** válasza:
90%

"Kérdés inkább az, hogy egy baleset esetén mennyi esély marad a túlélésre."

Egy 2004-2005-ös autó bőven nem Zsiguli szint már. A sajátom annó 5 csillagot kapott az EuroNcapon. Nagyszinárdságú váz, a frontlégzsákokon felül, oldal, függönylégzsákok, ABS, ESP, aktív fejtámlák, stb... Ezek bőven 2-es Focus, H Astra, 5-ös Golf kaliberű autók, nem annyira őskövületek mai szemmel sem.

dec. 19. 18:13
 13/38 anonim ***** válasza:
79%

11-es! Egy 2018-as, keveset futott autónak normál esetben nem igazán kellene, hogy komolyabb baja legyen. De nem hiába mondják, hogy "Nyugtával dicsérd a napot".

Mi pont arról beszéltünk, hogy hosszabb távon várhatóak, nagyobb és költséges kiadások. Nem is beszélve sokszor a nem egyszerű hiba feltárásról.

dec. 19. 19:02
 14/38 anonim ***** válasza:

Sajnos amiatt leszel kénytelen lecserélni Te is, velem együtt, mert kinéznek mindenhonnan engem is, ha régi "bontószökevénnyel" mész bárhova.

Már sokadjára akarom lecserélni az őskövület autóm, amit magam szerelgetek, a motorjának kb 0 olajfogyasztása van, de mindig azt adom el, ami újabbat vettem.

Meglátok valami 2015 utáni gépet, meg a hibáit, elkezdek vakaródzni.

Volt olyan időszak, amikor kb 6 éven keresztül nem kellett nyúlni egy autómhoz. Valamikor 1995-2000 elején.

dec. 19. 19:40
 15/38 A kérdező kommentje:
Igen, mondhatni már engem is kinéztek. Megkaptam már azt is, hogy biztos nincs pénzem jobb kocsira és, hogy egyszer hátha nekem is futni fogja egy újabbra...
dec. 19. 19:44
 16/38 anonim ***** válasza:
Áruld már el milyen autód van légyszi :)
dec. 19. 21:34
 17/38 anonim ***** válasza:
3%
ne is! ne is! ne is vegyetek új autót! vegyétek meg a 22 éves pezsómat! sok sikert, vastag pénztárcát hozzá!szarakodjatok vele! csóóringerek!
dec. 19. 21:43
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
#14 fura engem nem néznek ki a 35 évessel sem. Sőt, kapom egy csomószor a felfele mutatott hüvelykujjat, vagy hogy de egyben van tökjó.
dec. 19. 22:13
 19/38 anonim ***** válasza:
48%

Hibás nézőpont!

Az öreg autóval nem addig kell menni, amíg bírja.

Legjobb eladni, a bekrepálás előtte kb. 40-60 km-el.

És akkor nincs gond. 🤣

dec. 19. 22:49
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Mivel kevés pénzért tudnád eladni, igen. Többet ér, hogy megy.

Ha nagyon akarsz, vegyél templomba járót, tartalékba, amit mutogathatsz

dec. 20. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!