Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg addig kell járni a...

Tényleg addig kell járni a régebbi autókkal ameddig bírják?

Figyelt kérdés
Egy 20 éves autóm van, a kasztnija nagyon rendben van, mivel törődtek vele mindig és amúgy sem egy rozsdásodó típus. Nyűgjei vannak, de nem vészes. Elgondolkodtam, hogy lecserélem egy fiatalabb, szemrevaló autóra, de sokan azt mondták, hogy hülyeség volna. Szerintük a 2004-2005 körüli kocsik még valóban autók voltak és a tizenpáréves autókkal több bajom lesz és ha ez kiszolgál, akkor kár volna érte.

ma 13:13
 1/8 Szolovjov ***** válasza:
100%
Így van. A tiédnek az üzemeltetési költsége jelképes. Egy fiatalnak horrorisztikus. Csak a minap kerestem rá egy hibás ESP jeladóra mennyibe kerülne, 420 ezer Ft. Érthető módon az ügyfél nem kéri. Beszereltünk egy bontottat, hát rosszabb mint ami benne van. Ez csak egy gyors, rövid példa volt.
ma 13:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Épp az ilyen szir-szaroktól tartok én is, amikre nem is gondolnék, hogy "léteznek" aztán mégis vagyonokba kerülnek. Én még azon a szinten vagyok a jelenlegi autómból kiindulva, hogy ne robbanjon le a turbó, ne legyen hengerfejes, ne adja meg magát hirtelen a kuplung stb. miközben nem ezek a valódi problémák az újabb kocsikkal.
ma 13:26
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
Pontosan.
ma 13:34
 4/8 Telelő Teve ***** válasza:
16%
Napi megidealizálom magamnak, hogy miért jó, hogy nincs pénzem új autóra kérdés.
ma 14:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Vadi újat nem vennék akkor sem, ha lenne rá pénzem. Viszont 8-10 ezer eurót tudnék adni egy használtért, viszont sajnálom kicsit a mostanit, főleg ha ilyeneket hallok.
ma 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Tartsd még egy kicsit, pár évig még, nyilván majd muszáj lesz váltani, én is megváltam a 29 évestől, a mostani 21, iszonyat jó kocsi, de előbb utóbb el kell majd engedni, lesz majd szopás bőven később a mostani fiatal kocsikkal, még ne vágj bele.
ma 14:15
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Addig oké, hogy bármilyen dobozzal el lehet gurulni amíg mozog. Kérdés inkább az, hogy egy baleset esetén mennyi esély marad a túlélésre.
ma 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:

1. Nem törvényszerű, hogy ha valakinek több pénze van, akkor minden áron újat vesz. Nem biztos, hogy mindenki erre akarja kiverni. Főleg így, hogy egyre drágábbak/bonyolultak/silány minőségűek (Pl bármelyik mai autó, vw is mekkora karriert futott be a régebbi típusaival, most meg meg saját taknyukon csúsznak)

2. Sok évvel ezelőtt is voltak nagyon könnyű, szinte lindab lemezből készült aprócska gyász autók, amikből egy ütközésnél nem valószínű, hogy élve szálltál ki(Pl hyundai atos vagy régi swift). Meg ugyan úgy voltak nagyobb tömegű, az adott korhoz képest jól felszerelt és biztonságos autók(Pl Audi a4 b6,Volvo S80-D5)nyilván a felszereltség sem mindegy. Egy autó állapotát pedig a karbantartás gyakorisága a tárolás és a megtett km határozza meg. A legtöbb régebbi autó értelem szerűen egyszerűbb és amíg egyben a kasztni vagy kapott utólagos alváz/üreg védelmet, addig minden más viszonylag egyszerűen javítható/cserélhető rajta. Az pedig, hogy régi autó vagy új autó, így ebben a formában elég tág fogalom. Mivel ma is van aprócska gyász autó pl egy 2018-as 1.2-es swift, ami nincs 900kg sem, meg van nagy batár, biztonságos autól pl bármelyik g merci ami minimum 2tonna. Direkt írtam végleteket.

Ezek alapján pedig mindenki el tudja dönteni, hogy mire van vagy nincs szüksége.

ma 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!