Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mütő orvosom zárójelentésben...

A mütő orvosom zárójelentésben leírta hogy 1 évig nem vezethetek. Mi a teendő vagy hol lehet fellebezni hogy tudjak munkába járni?

Figyelt kérdés

nov. 2. 09:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Sehol, sehogy. A szakorvos véleménye a legfelsőbb. Véleményt adhat más is, de az nem fogja felülírni a szakorvos szakvéleményét.

Biztos nem ok nélkül írta ezt. Jobban jársz, ha megoldod máshogy.

nov. 2. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:
20%
Na és ha leírta, akkor mi van? Jogsidat bevonatta? Gondolom nem, innentől meg a saját felelősséged, hogy betartod-e vagy sem. Viszont ha olyan jellegű műtéted volt, hogy az akadályoz a vezetésben, pl a szemedet műtötte, akkor a saját és mások életével játszol ha mégis vezetsz.
nov. 2. 09:24
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Mivel műtöttek, azt írd le ide.
nov. 2. 09:53
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Nyílván okkal írta. Ès ha balesetbe keveredsz (akár más hibájából), akkor komoly problémáid lehetnek.
nov. 2. 09:55
 5/11 krwkco ***** válasza:
80%

"hol lehet fellebezni hogy tudjak munkába járni?"

Sehol sem kell fellebbezni, mert ettől még önmagában nem szűnt meg a jogosítványod érvényessége.

De a JOGSZABÁLY SZERINT soron kívüli alkalmassági vizsgálat szükséges. Amit a házorvos végez.

"Ha bármely egészségügyi ellátás során a kezelőorvosnak tudomása van arról, hogy az általa kezelt személy vezetői engedéllyel rendelkezik, és a legutóbbi alkalmassági vizsgálatot követően olyan új betegséget, illetőleg állapotromlást észlel, amely járművezetésre való alkalmasságát kérdésessé teszi, köteles haladéktalanul soron kívüli vizsgálatot kezdeményezni az alkalmasságot első fokon vizsgáló háziorvosnál, üzemorvosnál vagy szakértői bizottságnál." Ha az információ eljut a háziorvosodhoz, akkor be fog hívni és dönteni, hogy visszavonatja-e a vezetői engedélyed.

[link]

"... hogy tudjak munkába járni?"

Honnan tudjuk? A körülményeidtől függ. Sokan vannak, akik nehezen tudnak munkába járni, mert nincs autójuk vagy jogsijuk, de megoldják. Eddig jobb helyzetben voltál náluk, de ha bevonják a jogsidat, akkor egy leszel közöttük. :-(

nov. 2. 09:55
 6/11 anonim ***** válasza:
29%
Kérhetsz másodvéleményt, de sokkal egyszerűbb, ha nem foglalkozol ezzel. Vezess tovább, a jogosítványod ugyanúgy érvényes marad. A rendőrség nem fogja random lekérni az adataidat az egészségügyi rendszerből. Ez csak akkor derülhet ki, ha autóbaleset miatt kórházba kerülsz...
nov. 2. 10:01
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Ha nekem az orvos azt mondja, hogy nem vezethetek, akkor nem vezetek. Tömegközlekedés is létezik ám!
nov. 2. 11:15
 8/11 anonim ***** válasza:
72%

Na ezért kéne ilyen esetekben átmenetileg bevonni a jogosítványt.

A rendszerbe is feltölteni, hogy érvénytelen, és a plasztikkártyát is elvenni. Az egy év elteltével okmányiroda visszaadhatná.

nov. 2. 16:12
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

Ha szigorúan veszem akkor nem ok nélkül írta de konkrétan mi a betegséged?

Az is kérdés, hogy milyen messze van a munkahely? Megint más eljárni 7-8 km-re minden nap óvatosan és megint más napi 2x60km-t menni.

7-es: én se tudok bejárni 7km-re a munkahelyre busszal mivel ha délelőttös vagyok akkor 4:50-re kell ott lennem ha délutános akkor pedig 22:40 körül szoktam végezni. Kisvárosban ilyenkor nincs busz főleg a város szélén. Persze ez nem ok arra, hogy műtét után vezessen bárki csak azért írtam le, hogy nem mindig megoldható a tömegközlekedés.

nov. 2. 19:28
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 Tudom, nekem meg a két lábam van levágva, ezért van szükségem autóra. Ez most körülbelül ilyen érvelés volt.
nov. 2. 21:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!