Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktatok az autótokkal...

Szoktatok az autótokkal csúszkálni?

Figyelt kérdés

Akinek hátsókerék meghajtású autója van, szoktál vele nedves időben kicsit csúszkálni?

Főleg olyanokra gondolok, hogy kikanyarodásnál valahonnan, vagy körforgalomban kicsit rálépni a gázra, hogy dobja ki a hátulját?

Ez könnyű mutatvány, vagy nagy rá az esély, hogy eldobnám? A rutin ehhez is kell, vagy kis sebességnél bárki képes rá?

Nekem nem ilyen autóm van, úgyhogy még nem próbáltam, csak érdekel, hogy akinek viszont olyan autója van az mennyire szereti az ilyesmit?

nov. 29. 15:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Korábban amíg hátsókerekes hajtásúm volt, gyakrabban elkapott a hév.

Jelenleg elsőkerekes autóm van.....bár az sem rossz, de nem az igazi.

Mivel miskolci vagyok, amikor leesik a hó akkor irány a Bükk!

nov. 29. 19:19
 12/24 anonim ***** válasza:
Az elsőkerekes kis fos futárautómmal is szoktam csúszkálni meg kézifékkel fordulni, nem csak vizes úton. A legjobb olyan autóval ökörködni, amit nem sajnálsz. És olyan helyen, ahol senki nem vamzerkodik. Minden hülyeséghez kell amúgy egy kis gyakorlat, ha nem akarod, hogy baj legyen belőle.
nov. 29. 19:20
 13/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
69%
Nem engedi az elektronika. Nem vagyok hülye, hogy kikapcsoljam.
nov. 29. 19:26
 14/24 anonim ***** válasza:
Hajjajjj, csak úgy csapatom így télen a 190-es mercimnek, főleg nedves fehér aszfalton, ott nagyon adja 🙂
nov. 29. 19:37
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert ez nem játékszer.
nov. 29. 20:20
 16/24 anonim ***** válasza:

Amúgy szerintem könnyű mutatvány ha az embernek van tapasztalata...

Nekem sokkal könnyebb megfogni egy túlkormányzott autót mint egy alulkormányzottat.

Sofőrként sokféle autót vezetek.

Pár napja egy 200 lovas elsőkerekessel kellett vezetnem.

Körforgalomban, autópálya felhajtón csiga tempóban kellett menni.

Ha nagyobb tempóval érkeztem be akkor csúszott az eleje mint a barom, közepes gázadásra olyan alulkormányzott lett, hogy majdnem egyenesen akart menni.

Az én hátsókerekesemmel még ilyen taknyos időben is bemegyek 40el egy szűk körforgóba és fekszi az utat (igaz itt a multilink felfüggesztés sokat számít).

Ha meg el akarja dobni a hátulját akkor ellenkormányzás + gáz visszavesz... Nem elvesz!!!

Akkor betapad a hátulja és megdobja az autót arra amerre kormányzol, de ha csak visszább veszed a gázt, hogy a kerekek ne hirtelen hagyják abba pörgést akkor szépen kontrollálható.

Ez csak rutin kérdése az adott autóval.

Nem minden hátsó kerekes autó alkalmas ilyenre.

Vezetgettem S mercit is.

Nekem az egy fostalicska volt... Nehéz mint a sár, teljesen másképp viselkedik ha kitör a hátulja és ráadásul a kormányzás miatt nem is érzékeled annyira intenzíven.

Kikapcsolt esp és asr-el vezethetetlen volt nyári esőben is ha nem gyök kettővel akartál menni.

nov. 29. 20:48
 17/24 anonim ***** válasza:
22%

Nem, ez úgy kb. 2 télig volt érdekes, aztán kinőttem, mint úgy kb minden ismerősöm, még az autóbolondok is.

Ha már drift, akkor legyen rendes drift, nem bohóckodás

nov. 29. 21:02
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem
nov. 30. 06:50
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem, mivel kis 1.6 szívó benzines autóm van, ami ráadásul első kerekes tehát nem erre lett tervezve.

Egy hátsó kerekes, nagyobb teljesítményű autóval lehet, hogy elkapna néha az élvezeti értéke, de akkor is csak úgy ha másokat nem veszélyeztetnék...

nov. 30. 22:57
 20/24 anonim ***** válasza:
A világ egyik leghíresebb driftautója 1.6 szívó. :D AE86 Corolla.
nov. 30. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!