Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz megszokni...

Mennyire nehéz megszokni automata váltós autót?

Figyelt kérdés

5 éve vezetek manuálisat. 2 hét múlva úgy néz ki automata autót kell vezetnem minden nap.

El sem tudom képzelni milyen lehet, konkrétan természetellenes... Azok, akik manuális után váltottak automatára mennyi idő alatt szoktátok meg?

nov. 24. 13:03
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
A retinaégetés. Manuális váltós autóval is nyomod a féket megálláskor.
nov. 25. 19:45
 32/45 anonim ***** válasza:
0%

32.

Sík úton dehogy nyomom. És azért a legtöbb út a lámpák előtt sík.

nov. 25. 19:48
 33/45 anonim ***** válasza:
Hát ne haragudj, én manuális autóval is nyomtam a féket a lámpánál. Az oktatóm is így tanította. Tőbbek között azért, hogy ha valaki beléddurran hátulról, akkor ne repülj be a kereszteződésbe vagy az előtted lévőbe.
nov. 25. 20:10
 34/45 anonim ***** válasza:
0%

34.

Ez legyen a te bajod. Ellenben automatánál nincs más választás, különben garantált az elgurulás.

nov. 25. 21:22
 35/45 anonim ***** válasza:
35: auto hold-ról hallottál már? ;-) vagy p állásról?
nov. 25. 21:26
 36/45 anonim ***** válasza:
0%

36.

Hallottam, ahogy egészen biztosan te is arról, hogy a legtöbb automata attól még gurul, mert nem fogja semmi D-ben állóhelyzetben, meg, hogy nagyjából senki nem fogja P-be kapcsolgatni, amikor a lámpánál áll 12 mp-et, mert nem is akar a váltóhoz nyúlni, csak amikor először elindul, meg, amikor kiszáll.

Meg bizonyára arról is, hogy milyen könnyű egy rövidzárlattal a gázra lépni a fék helyett és a kirakatban végezni, tele a net az ügyes amcsikkal. Ilyen kézivel nem fordulhat elő, mert, ha nincs a lábad a gázon, akkor üresben van (vagy lefullad, mert sebességben maradt) és hiába lépsz a gázra nem történik semmi azon kívül, hogy felbőg a motor.

nov. 25. 22:06
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Szóval szummában:

1. Akár kézi, akár automata, a féket nyomni kéne a lámpánál

2. Az auto hold pont azért van, hogy megtartsa, meg is tartja

3. Pont annyiba telik kitenni egy automatát üresbe, mint a kézit

Van még kérdés?

nov. 26. 06:33
 38/45 anonim ***** válasza:
56%

#29,30: Értem, szóval funkcionális analfabétizmus... Nem baj, kellenek a krumpliért szavazók ebben az országban még mindig. De ne szólj már hozzá olyanhoz, amihez nem értesz, és ne állj bele olyan vitába, amit nem tudsz lefolytatni, mert nem érted az összetett mondatokat.

Tehát utoljára: Nagyobb a fékpedál, ezért ha manuálison edződött gyengébb képességű sofőr, hirtelen, reflexből reagálva ki akarná nyomni a kuplungot, akkor rá tud taposni a fékpedálra tiszta erőből, mert a nagyobb pedál miatt nem a levegőt tapossa. Aminek vészfékezés a következménye. Nem azért, mert bal lábbal fékez, nem azért mert a két pedált két lábbal akarja kezelni, hanem a régi beidegződés és az autó sajátosságainak következménye ez. Ennyi, nincs benne több.

A többit meg leírták előttem, én is leírtam ezerszer, de akkor mégegyszer, aki nem ért hozzá, nem tudja használni, az ne okoskodjon. Járjon manuálissal, ha neki eddig terjed a tudása, legyen vele boldog és kész.

nov. 26. 07:15
 39/45 anonim ***** válasza:
#39 Akkor meg is beszéltük, le is írtad: "gyengébb képességű". Sofőrnek ne hívd az úrvezetőt, fogalmi zavar. Sofőr az, aki vezetésért kapja a fizetését. Én azt mondom, hogy bár meg is rándulhat a bal lába, nem fogja megtalálni vele a képzeletbeli kuplungot, és ha a bal lábát annyira jobbra húzza, hogy a nagyobb fékpedálra taposson, akkor béna. Te is ezt írtad, csak szebben, hogy "gyengébb képességű". Én soha nem mondtam olyat, hogy AKARNA bal lábbal fékezni, vagy akarna egy lábbal két pedált kezelni. Azt mondtam, hogy aki bal lábbal automata autóban fékre tapos, nem képes eltenni a lábát a lábtartóra, az balf*sz. És végül kibújt a szög a zsákból, te is ezt mondod.
nov. 26. 10:06
 40/45 anonim ***** válasza:

"manuálison edződött gyengébb képességű sofőr"

Ez nem gyengébb képesség kérdése. Egyszerűen ha évekig megszoksz egy mozdulatot ami olyan mint a járás, akkor benne van, hogy hirtelen helyzetben megszokásból/reflexből bele fog lépni a fékpedálba.

Ami azt jelenti, hogy mondjuk kézi-automata átállásnál 1-2 eset.

Mintha azt mondanám, hogy gyengébb képességű ember botlik csak meg, mert az igazi vérprofik még soha életükben nem léptek rosszul :D

De nyilván egy köztudott és szinte mindenki által tapasztalt jelenségnél mindig megjelenik az a 0,01% nagyokos aki megmondja, hogy hát ő aztán nem és a maradék 99,99% csakis balf_sz lehet.

nov. 26. 10:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!