Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor fogom megszokni?

Mikor fogom megszokni?

Figyelt kérdés

Mindig kézi váltós kocsikat vezettem, most viszont az első céges kocsim egy automata lett. Ennek már közel fél éve. Olvastam, hogy sokan ellenezték, majd miután kipróbálták megszerették. Reménykedem hogy én is így leszek vele.

Szerettem mindig is sportosan vezetni, főleg hátsó kerekes benzines autóim voltak/vannak. Ennél az automata váltós kocsinál valahogy nem érzem a vezetést, sokkal közvetettebb a dolog, unalmasnak érzem és majd hogy nem bealszok minden vezetésnél (most jöttem rá, hogy miért hallgatnak az emberek rádiót, hogy ne legyen annyira unalmas). Amúgy jó kocsi, elvisz A-ból B-be, csak egyáltalán nem szívesen vezetem. Szerintetek ez az érzésem el fog múlni? Ti is átestetek hasonlón?

2017. júl. 4. 19:43
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Átérzem a helyzeted, én parkolni szeretek kézi váltóssal, mondjuk bennhagyom R-be és gurulok előre akkor egyből felemelem a kuplungot és máris hátra megy. Manuálissal 15 másodperc alatt parkolok be egy 6 méteres helyre automatával meg 45 másodperc ( lemértem ) meg kell várni míg nem mozog a kocsi és a ráigazítás így nehezebb, de vannak akik szerint jó. Úgy vagyok vele, hogy 150 lóerő alatt manuális 150 felett automata. Szerintem ha ellenzed az automatát és nem szereted nem fogod megszokni túl gyorsan ha eddig nem jött össze.. Automata egy kényelmi funkció azoknak jó akik unják a fel-le váltást.. én is untam, de nagyon megszerettem utána a manuálist, automata sok időt igényel, pl. olajcsere... 60 ezer kilométerenként.
2017. júl. 4. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!