Sose vezettem még automata váltós autót, de pár nap múlva el kell hoznom egy ismerősöm kocsiját valahonnan, mert nem ér rá: Nehéz megszokni, ha eddig csakis kézi váltós autókat vezettem?
Jobb lábbal kezeled a két pedált, a bal pihen, és nem kell menet közben a váltóhoz nyúlni.
Nehéz?
Kormányozni ugyanúgy kell
Egyszerű mint a faek.
Én hol anyám automatajat vittem dolgozni, hol a saját manuálisomat.
Egyébként sokan azt hiszik hogy automataval nem lehet váltani, dehogy nem lehet: át kell állítani és te lokod fel vagy éppen le a kart :) ismerősöd biztos elmondja melyik betű mi mit jelent, onnantól kezdve ha már elore fele mész kB semmi dolgod hazáig.
A legnehezebb benne az, hogy megszokd, hogy a bal lábaddal nem csinálsz semmit.
Egyébként meg:
P = parkoló állás
D = előremenet
R = hátramenet
Ha leveszed a fékről a lábad, akkor elkezd lassan kúszni az autó.
Egyébként gázzal gyorsít, fékkel lassít, nem túl bonyolult.
#4-5: Ettől félek én is, hogy valaki előtt rálépek a fékre: lehet leveszem a bal cipőm és magam alá gyűröm a lábam az első pár utcában ahová “bemelegíteni” megyek majd
A tolatás se lesz semmi, az biztos :D
Én csak indításnál nyomtam rá a fékre a ballal, utána félreraktam és nem okozott gondot.
Tolatni ugyanúgy kell, mint manuálissal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!