Jó, hogy végre engedélyezik az utólagos LED izzókat?
Ideje volt már.Németországban 4 éve legális.Igaz, csak a projektotos fényszóróknál.
Mondjuk én régebben ledesítettem az autót.Műszaki előtt kicseréltetem, utána meg vissza.Soha nem volt belőle bajom, nem gagyi temus benne.
A halogén izzó elavult.Jó, hogy a parlamentben is rájöttek.
Hogyne.
Lassan már légvédelmi reflektorokat raknak fel az autóikra a vakegerek, kb sivatagi nappali világításban csak tudnak rendesen vezetni.
Viszont aki meg ezt bámulja, kb semmit se lát szemből az útból.
Vagy akinek egy 25 éves autója van, az menjen nyugodtan az árokba, mert mit akar az utakon, ott csak a f.szajóskák mehetnek a ledesített vackaikkal.
1.
Én pár éve írtam a felelős minisztériumnak, belinkelve a német szabályozást.Úgy néz ki, mások is így tettek.
"Rendelettervezet"
Magyarul kellett kattintásszám és írtak egy pletykacikket.
HA komplett lámpát cserélsz akkor az jó, de ha csak az égőt akkor az sose lesz jó és nem látsz annyit mint az eredetivel, viszont a másikat szembe világítod vele.
Mármint a fényszóró az ami itt sarkalatos pont, a többinél semmi lényeges nincs mégha nem is úgy világít ahogy kell.
#1 tökéletes összefoglaló, örülök hogy nem kell már leírnom ugyanezt!
csomó autó más alapból vakít.
15 éve ledezek, tök mindegy.
Nyilván a tompítottban nem használom, az Osram Night Breaker halogén tökéletesen megfelel.
Egyébként oké, haladjunk a korral, de valamit ki kell arra találni hogy ne rakjanak be mindenféle összevissza világító vackot mint az ukránok a xenonnal meg a leddel a nem átlátszó lámpába a sprinterbe. Másik meg hogy ugye vakít mindenki mert nem képes beállítani a magasságot.
A modern okos ledes autóknál annyit, hogy lehet hogy adaptív és szemből jövet állít magán (szerintem nem jól mert kisül a szemem) Da hátulról katasztrófa, megvakulok ha bele nézek a visszapillantóba, szóval sehogy se jó.
Idézet a cikkből: "...lehetővé tennék minősített LED fényforrások használatát..."
Más szóval nem azt jelenti hogy Pistike megrendeli Temuról a legolcsóbb 1500 Forintos Ledet és beteszi a matt búrás rosszul beállított fényszóróba.
Ezek a minősített Led-ek minden bizonnyal több tízezer Forintba fognak kerülni.
8.
Igen.
A németeknél is így van.Osram, Philips pár terméke kapott ilyen engedélyt.
Plusz, nem mindegyik fajta fényszóróba engedik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!