Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines motort mekkora...

Benzines motort mekkora fordulatszámon érdemes járatni? Ti mikor váltotok?

Figyelt kérdés

Írja ugyan az autó,hogy mikor javasolja a feljebb váltást,de néha korainak érzem és nem tartom be. Pl 30 körül már kérné a 3-ast, de ha valóban hármasban mennek 30cal,nagyon alacsony lenne a fordulat. De őszintén,én nem értek hozzá. Dízelen tanultam,ott 2000-2300 között járt jól,afölött kellett csak elváltanom.

Most a sajatomon,ha betartom,amit az autó "kér" ,alig 1500-1800 körül pörög. Ez jó,vagy sem?

Egyébként 1.4tsi motorról van szó.

15nel váltok kb 2-esbe, 35-45kozott 3-as,45-60 városban 4-es, 60 felett 5os és ha tartósan 80 körül/felett megyek,akkor rakom 6-osba.

nov. 19. 21:37
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
100%
7: kettőstömegű lendkerek benzinmotorban is van? Szerelő azt mondta, a túl alacsony fordulat jobban árt a motornak, mint a húzatás, erőlködik és oválisak lesznek a hengerek.
nov. 20. 00:44
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
11-es! Sok újabb autónál már van. De kettőstömegű nélkül is oválisra kopik nem megfelelő használat mellett.
nov. 20. 08:23
 13/30 anonim ***** válasza:
36%
Fülre váltok. Meg ugye olyan fokozatban közlekedünk tartósan, ami a lehető legmagasabb úgy, hogy csak a gázpedállal mindkét irányba tudod befolyásolni a sebességet. Nem tanítanak már semmit elméleti tanfolyamon?
nov. 20. 12:15
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

#13 van még elméleti tanfolyam?

Amúgy nem, nem tanítanak semmit. annyi fakezű pelikán szédeleg a városban, akiknek fogalmuk nincs mit művelnek, hogy hihetetlen..

nov. 20. 12:20
 15/30 anonim ***** válasza:
36%
#14 Hát, pedig pl. az A kategóriás E-titán tanfolyamon is van olyan vezetéstechnika, amelyet némely iskolában még a rutinpálya szélén sem mondanak el. Szóval kétlem, hogy nem magyaráznának el ilyen alapvető dolgokat. Az meg végképp elképzelhetetlen, hogy valakinek jogsija van, és nem tudja, mikor váltunk.
nov. 20. 12:23
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
#15 csak 20 percet autózz, utána rájössz hogy 20 autósból 12 kb "fogalmatlan/alkalmatlan" kategória.
nov. 20. 13:00
 17/30 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem, miért kell sokaknak segítő szándék nélkül/helyett leszólni a másikat. Elmondtam, hogy nem ilyen autón tanultam vezetni és még szokom a sajátomat. Azt is leírtam, mikor váltok, ami a többiek szerint nagyjából oké. Akkor neked miért kell idejönni és értetlenül állni a tény előtt, hogy egy friss jogsis kezében, lábában és fülében nincs még benne a több éves rutin?
nov. 20. 13:05
 18/30 anonim ***** válasza:
20%
#17 De nem értem, mit kell egy autó 15 percnél többet szokni, ha érti az ember, mire való a váltó.
nov. 20. 19:47
 19/30 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem sem volt frissjogsisként rutinom. Meg nem volt az autóban fordulatszámmérő. Mégis tudtam váltani.
nov. 20. 19:48
 20/30 A kérdező kommentje:
Én is tudok váltani,nyilván valahogy már beletettem az autóba pár hét alatt a többszáz km-et. A kérdés arra irányult,mekkora az ideális fordulatszám,mert számomra alacsonynak tűnt az előző autóhoz képest. Ennyi.
nov. 20. 19:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!