Benzines motort mekkora fordulatszámon érdemes járatni? Ti mikor váltotok?
Írja ugyan az autó,hogy mikor javasolja a feljebb váltást,de néha korainak érzem és nem tartom be. Pl 30 körül már kérné a 3-ast, de ha valóban hármasban mennek 30cal,nagyon alacsony lenne a fordulat. De őszintén,én nem értek hozzá. Dízelen tanultam,ott 2000-2300 között járt jól,afölött kellett csak elváltanom.
Most a sajatomon,ha betartom,amit az autó "kér" ,alig 1500-1800 körül pörög. Ez jó,vagy sem?
Egyébként 1.4tsi motorról van szó.
15nel váltok kb 2-esbe, 35-45kozott 3-as,45-60 városban 4-es, 60 felett 5os és ha tartósan 80 körül/felett megyek,akkor rakom 6-osba.
22
Ezt is motorja/váltója válogatja, szóval hogy ha nem tudod miről beszélsz legalább az arcodból vennél vissza:)
70nél 5ösben a legtöbb autónál egyáltalán nem vészes, ha azt hiszed hogy emiatt jelentősen nő a fogyasztás, inkább maradj csöndben.
70-nel még teljesen szépen jár a motor,nem szenved,minek tenném 6-osba.
Az átlagfogyasztasom 6,2.
Biztos nem a legjobb,de rosszabbra számítottam eleinte,főleg,hogy a dugóban is állok nem keveset,mire kijutok a városból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!