Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Európában miért nem forgalmazz...

Európában miért nem forgalmazzák a VW Jettát?

Figyelt kérdés

Amerikában már a 2025-ös évjáratnál tartanak.

[link]

jan. 30. 21:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
28%

Nem volt rá igény.

A szedán karosszériaforma se nem praktikus, se nem divatos Európában.

A crossoverekre tértek át, pl. a T-Roc pont akkor jelent meg, amikor a Jettát kivezették.

jan. 30. 22:20
 2/15 anonim ***** válasza:
26%

Azt nem értem hogy Amerikában miért forgalmazzák. A legtöbb gyártó már nem is forgalmaz szedánt, csak SUV-t. Ford, Chevrolet már szinte kivezette az összes személyautót ami nem SUV.

Szedán nem praktikus. Nekünk is szedán van és nem szeretem mert rossz bele pakolni, csak azért nem cserélem le mert amúgy semmi baja nincs az autónak.

jan. 31. 03:15
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

Nincs rá igény, itt vagy Golfot vagy Passatot vettek az emberek, a Jetta meg a kettő közt van.

Egy 2018-as cikk szerint 2017-ben Amerikában 115 ezer Jettát adtak el, de a legjobb évben 170-ezer is elkelt. Míg ugyanebben az évben itt Európában nem érte el a 9 ezret sem

De Amerika esetén is benne van a pakliban, hogy leszállóágban lesznek az eladások, mivel a Jetta Kínában készül, és Trump minden kínai termékre 10% Vámot vezet be február 1-től.

jan. 31. 07:59
 4/15 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok abban biztos, hogy először az emberek kezdték a sedanokat elhagyni, aztán léptek az autógyártók, hanem az autógyártók kezdtek el Európában inkább a kombi irányába fordulni, az emberek meg csak követték mindezt, mivel mást nem tudtak vásárolni. Én nem hiszek abban, hogy az emberi igények alakítják az autógyártást, a gyártók alakítják. Míg nem kezdtek el SUV-ot gyártani, addig nem kellett, most meg már mindenki azt akar. Most mit erőltetnek? Elektromos autókat, azt kell venni. Ha holnaptól tágas sedanokat gyártanának, akkor azokat vennék az emberek, mert nem lenne más. Egyébként a hangsúly a méreten van, sedanban is vannak több mint 5 méter hosszúak, mint ahogyan kombiban is van 4.5 méteres.
jan. 31. 12:05
 5/15 A kérdező kommentje:
Egyébként egy T-Roc mire való? Mit lehet azzal kezdeni? Az egy kicsi crossover, ne mondja senki, hogy több hely van benne, mint egy használható méretű sedanban.
jan. 31. 12:07
 6/15 anonim ***** válasza:

"T-Roc mire való?"

Méretben kb. a Suzuki Vitárió konkurenciája. Mégis veszik, mint a cukrot, már szinte tömegautó. Nem hiszem, hogy a teherautó méretű helykínálata miatt.

jan. 31. 13:31
 7/15 anonim ***** válasza:
A szedán tényleg nem nagyon való semmire sem, így a rájuk való igény is megszűnt. Ahogy ezek a felpuffasztott, megemelt kombik, icipici csomagtartóval hasonlóan nem valók sokra. Csak az igény, trend ezt diktálja, hogy "mindenkinek ilyen kell". Meg az sem mindegy, hogy ha valaki nem a földre akar ülni akkor inkább vesz egy kis SUV-ot, Crossovert. Igaz csomagtere minimális, de még terepre sem jó a legtöbbje.
jan. 31. 18:33
 8/15 anonim ***** válasza:

Már látom előre, hogy ezért mindenki le fog pontozni, de ha már szólásszabadság van, én is elmondanám a Sedan karosszéria előnyeit, műszaki szemlélettel.

Mindamellett, hogy (szerintem) elegánsabb megjelenést kölcsönöz, sokkal merevebb úttartást is biztosít mint egy, az adott típussal azonos kombi, vagy crossover. A Sedan/Szedán karosszéria egy zárt terű csomagtartót kínál, amely általában jól el van szigetelve az utastértől, emiatt csendesebbek, mint a típus azonos kombi, vagy crossover modellek. Hétköznapi használat mellett viszonylag ritkán csúszik meg egy autó, (nyilván időjárás és gumiabroncs függő), de sokkal könnyebben és határozottabban leköveti az autó hátulja az ellenkormányzást egy esetleges csúszás esetén. Mindenki Isteníti a hothac/hatchback karosszériát, pedig az sokkal "butábban" vezethető egy ilyen szituációban. Teljesen másképp hatnak rá az ellenkormányzási mozdulatok.

Nem tudok nem elfogult lenni ezzel a karosszéria építéssel kapcsolatban. Ritkán választok kombit, vagy egyterűt egy adott típusból, pedig legalább 10 autóm volt már. Ebből 3 volt kombi, de mindig visszavágytam a sedanba:)

jan. 31. 21:32
 9/15 A kérdező kommentje:
Nemrég láttam egy Chevy Impala sedant, 2019-es, 5.2 méter körül van egy olyan autó. Abban már van hely elől, hátul, mindenhol.
jan. 31. 21:48
 10/15 A kérdező kommentje:
jan. 31. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!